Glasba

Poudarki

  • Dalaj Eegol, Elvis Jackson, Hladno pivo, Jinx, Big Foot Mama, Laibach in več
Siddharta
Lansko leto so največ obiskovalcev privabili Siddharta in Dan D. Foto: MMC RTV SLO
Festival Schengenfest
Čez dan lahko obiskovalci uživajo ob Kolpi ali pa sodelujejo na športnih igrah. Foto: MMC RTV SLO/ Klavdija Kopina

Dodaj v

Video: Raznolikost in dobra volja ob Kolpi

Konec meseca tridnevni festival Schengenfest
3. julij 2010 ob 19:58
Vinica - MMC RTV SLO

Tudi letos, že tretjič, bodo na festivalu Schengenfest poskušali zrušiti meje. V Vinici, vasi ob slovensko-hrvaški meji, se bodo od 30. julija do 1. avgusta tresla tla v ritmu glasbe.

Neposredno ob reki Kolpi organizatorji pričakujejo vsaj toliko obiskovalcev kot lani, katerih skupno število je bilo približno devet tisoč. Že prvi dan jih bodo na odru pričakale tri slovenske zasedbe, dve hrvaški in ena makedonska.

Na odre se bo vrnil Dalaj Eegol, bolj znan kot Alien. Poleg rapa bo slovenski del postregel tudi z Elvis Jackson in ska punkom ter rockom in zmagovalci glasbenega natečaja ItakDžafest - Eskobars. Predstavili se bodo tudi manj znani Hrvati Dukes of Hazzard in Makedonci Eye Cue. Na koncu se bo množica poskušala ohladiti s pivom oziroma do konca razgreti s hrvaškimi rockerji Hladno pivo.

Pridružili se bodo tudi U2
V soboto in nedeljo čez dan bodo vrvež ob Kolpi popestrile številne športne in nagradne igre, različni nastopi in DJ program. Popoldan se bo začelo koncertno dogajanje. Prvi bodo na oder stopili Slovenci Sell out, ki preigravajo vse od ska-punk-rocka do reggae-swinga. Sledili bosta še domača pop-rock zasedba Instinkt in skupina Adam, ki uporablja nekoliko drugačen pristop k ustaljenim rock obrazcem in se spogledujejo pop lirike s poetičnimi parolami.

Zvečer bo občinstvo norelo ob zvokih hrvaške popskupine Jinx, slovenski legendarnih rockerjev Big Foot Mame, za konec pa jih bodo obiskali še US4 - U2 Tribute Band iz Velike Britanije.

Zadnji dan bodo med schengenske tabornike prišli Aperion, ki bodo v rock vpeljali tudi klasične inštrumente. Na svoj račun bodo prišli tudi metalci, ki jih bo razveselila hrvaška skupina Omega Lithium. Kot zadnja slovenska skupina bodo nastopili provokativni Laibach, festival pa bo sklenila srbska godba na pihala Boban in Marko Marković orkestar.

Spodaj lahko prisluhnete nekaterim nastopajočim.

Dalaj Eegol

Elvis Jackson
Hladno pivo
Jinx
Big Foot Mama
Laibach
P. S.
Prijavi napako
Komentarji
marko2508
# 03.07.2010 ob 18:33
fenomenalna lokacija, super folk, .......... a naj še naštevam? :D
Svasko
# 03.07.2010 ob 20:38
"Schengen?! Meja?! Ne! Festival? Pa da … Mladostniško druženje ob topli reki Kolpi … Nori koncerti kar tri dni! Šotor in nad nami zvezdno nebo. Ni največji festival, je pa zagotovo najbolj seksi!"

joj, bo spet lepo :)
kseani
# 03.07.2010 ob 19:18
Teolin
Zakaj si zafrustriran ne vidim kje tukaj vidiš omembo jugoslavije je ni saj je to rock festival
F1-girl
# 03.07.2010 ob 17:56
karta že doma :)
krofodil
# 04.07.2010 ob 15:57
... zabavo? sprostitev? itd.
Labodjispev
# 27.07.2010 ob 11:32
vse je že pripravljeno, še karto za vlak grem kupit in pridem že v petek dol! vreme je naročeno, sonce bo žgalo.... aja, rabim še brisačo in sončno kremo. :)
Labodjispev
# 07.07.2010 ob 12:33
Oprema za s seboj: šotor, kopalke, natikači, vstopnica, malo keša in kondomčki.
upam, da bo tako super vzdušje (če le ne bo dežja!) kot lani. Karto že imam, že odštevam, hehe.

(www.schengenfest.si)
prim00z
# 06.07.2010 ob 15:13
lani je blo ful vrei
semaino
# 04.07.2010 ob 01:08
...nikoli nisem bil na takšnem festu - kaj sem zamudil razen alkohola, dretja skozi hreščave zvočnike, droge in cigaret? :)
Teolin
# 03.07.2010 ob 17:59
jugonostalgiki
Nove note
link
Imset: Med slovenskimi glasbeniki ne čutimo rivalstva
19
14. november 2018 ob 09:38 Zasedba Imset, ki je pred kratkim izdala glasbeni prvenec z naslovom Persona, pravi, da z njimi na slovensko glasbeno sceno, ki je že potrebna prevetritve, prihaja nova, bolj mladostna energija.
Več novic ...
Kazalo