Glasba
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 61 glasov Ocenite to novico!
Hannah
Lani nas je na Švedskem zastopala Hannah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ema 2014
Na Emi 2014 se bo za pot na Dansko potegovalo sedem izvajalcev. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Znani izvajalci na Emi - kdo izmed sedmerice bo nasledil Hannah?

K sodelovanju povabili 29 izvajalcev, upoštevali pa tudi drugih 42
7. februar 2014 ob 14:59,
zadnji poseg: 7. februar 2014 ob 15:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

Posebna komisija je izbrala sedem izvajalcev, ki se bodo predstavljali na letošnji Emi. To so: Bilbi, Muff, duet Nermin Puškar in Samuel Lucas, Nude, Omar Naber, Rudi Bučar in Elevators ter Tinkara Kovač.

Predizborno komisijo, ki sta jo imenovala direktor Televizije Slovenija Janez Lombergar in generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli, so sestavljali vodja projekta Ema in Pesem Evrovizije 2014, Miša Molk, glasbenica in učiteljica petja Darja Švajger ter radijski glasbeni urednik, glasbenik in producent Andrea F.

Pri izboru so upoštevali, da skladba ni bila javno izvedena ali predvajana pred 1. septembrom lani, da skladba traja največ tri minute, je izvirno avtorsko delo in izpolnjuje kakovostne standarde glasbenega izraza, glasbene produkcije in vokalne izvedbe. Upoštevali so tudi žanrsko raznolikost skladb, potencial "televizijske prezence izvajalcev ter primernost izvajalcev za televizijsko nastopanje in medijsko pojavnost".

Predizborna komisija je sicer k sodelovanju povabila 29 izvajalcev oz. avtorjev, v enakovredno poslušanje in izbor pa je komisija sprejela tudi 42 skladb nepovabljenih izvajalcev oz. avtorjev.

Izbor Ema bo, kot smo že poročali, potekal 8. marca, vodila pa ga bo Ula Furlan.

T. K. B.
Bilbi, foto Ramaida Osim
Muff, foto Žiga Mihelčič
Nermin Puškar in Samuel Lucas
Nude
Omar Naber, foto Vladimir Druškovič
Rudi Bučar, foto Tanja Zrinski
Tinkara Kovač, foto Andraž Blaznik
Prijavi napako
Komentarji
Nove note
link
2B: Biti glasbenik v Beli krajini je zgolj izbirni predmet
1
30. september 2016 ob 08:29 Skupino 2B je žanrsko morda težko opredeliti, sestavljajo pa jo trije bratje iz Bele krajine. Ustanovila sta jo Jernej in Gašper Mihelič, pozneje pa se jima je pridružil še Primož.
Več novic ...
Kazalo