Lola je Jugoslavijo zastopala na Evroviziji leta 1962. Foto: Wikipedia
Lola je Jugoslavijo zastopala na Evroviziji leta 1962. Foto: Wikipedia

Lola, ki je bila izjemno priljubljena v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja, je kot predstavnica Jugoslavije leta 1962 s pesmijo Ne pali svetla u sumrak Jugoslaviji pripela eno izmed najboljših uvrstitev na glasbenem tekmovanju za Pesem Evrovizije - osvojila je četrto mesto. Melodijo za omenjeno pesem je napisal slovenski skladatelj Jože Privšek, ki je pesem na evrovizijskem tekmovanju v Luksemburgu tudi dirigiral.

Sodelovala je na številnih festivalih v regiji, pa tudi po vsej Evropi. Leta 1964 je slavila na mednarodnem festivalu Roma canta (Rim poje) s skladbo Ulica četiri fontane in prav ta zmaga ji je bila najljubša v karieri. Bila je tudi prva pevka iz nekdanje skupne države, ki je nastopila v tedanji Sovjetski zvezi.

Od leta 2000 je bila stalna članica terazijskega gledališča, na koncertnem odru se je pojavljala le še občasno ob posebnih priložnostih.

Po raznih radijskih in televizijskih studiih obstaja več kot 500 tonskih zapisov Lolinih pesmi, ki so se znašle na okoli 50 albumih. Ostala bo znana po uspešnicah, kot so Marike, Vrati se, Neko čeka na mene, Ljubi me, Voli me sad, Posle mene, Reka suza, Duga topla noč, Misli na mene, Beli bagrem opet cveta, Tiše, tiše, Beograde, ljubavi moja, Zasvirajte violine ...