Tekmovalci skačejo s Kandijskega mostu. Foto: Jože Žura
Tekmovalci skačejo s Kandijskega mostu. Foto: Jože Žura
Ob Krki so se zbrali številni gledalci. Foto: Jože Žura

V dolenjski prestolnici je popoldne nastopilo 18 tekmovalcev iz Slovenije, Italije in Srbije. Skakali so z jeklenega Kandijskega mostu, ki je najstarejši most v Novem mestu in je dobrih 12 metrov nad gladino reke Krke, ki je imela danes le 16 stopinj Celzija.

Skakali so v treh disciplinah – na noge, lastovko in figurativne skoke. Ti zadnji so tudi najbolj navdušili množico obiskovalcev, ki so zasedli vse proste kotičke na brežinah reke Krke, na samem mostu in tudi na plovilih na reki.

Agencija za šport Novo mesto in Zavod za gojenje družabnosti Vrt sta že lani pripravila odmevno prireditev, ki si jo je ogledalo več kot 1.500 ljudi, še kakšen več pa se je tudi danes znašel na prizorišču. Vodja prireditve Matija Škof je bil zadovoljen z obiskom, saj se je prireditev dobro prijela v dolenjski prestolnici, njen osnovni namen je namreč privabiti ljudi ob reko Krko in na njo ter obuditi nekoč bogato družabno življenje meščanov ob dolenjski lepotici.

Zmagal domačin
Tekmovanje v skokih je potekalo v dveh serijah. V skokih na noge je po ocenah sodnikov, med katerimi je bil tudi nekdanji košarkar Matjaž Smodiš, zmagal Novomeščan Andraž Muhič. 76-letni Pino Auber iz Trsta je zmagal v skokih lastovka, v figurativnih skokih pa je zmagovalec postal Borko Miladinović iz Srbije, drugi je bil Jan Vončina iz Idrije, tretji pa Aleš Karničnik iz Maribora.

V skupnem seštevku je zmagovalec slovenskega pokala v skokih v vodo z višin postal Aleš Karničnik, drugi je Jan Vončina, tretji pa Pino Auber.

Uspešno izvedeno prireditev so sklenili z večernim zabavnim programom, v okviru katerega so izvedli tudi nočne skoke z baklami.
Besedilo in foto: Jože Žura, Radio Slovenija