Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ekipa si je ogledala projekcijo filma ob veliki obletnici, poleg nepozabnega dvojca Martyja in Doca, pa sta na rdeči preprogi pozirala še Lea Thompson in Huey Lewis.

Michael J. Fox, ki je v filmu igral najstnika Martyja, je povedal, da si ni nikoli predstavljal, da bo priljubljenost filmske franšize trajala in trajala: "Mislili smo, da bo nagovarjala generacijo 50. in generacijo 80., nismo si mislili, da jo bodo gledali tudi v 90. in kasneje. To nas neprestano preseneča."

Fox je dodal, da so bili zadnji dnevi "nori" prav zaradi praznovanja obletnice: "Tako je kot nedavni papežev obisk ... Ne želim se primerjati z njim, ampak res sem zaseden. Ena stvar za drugo so sledile, ker so ljudje želeli praznovati obletnico, kar pomeni, da jim filmi resnično nekaj pomenijo." Christoper Lloyd, ki je v filmu igral "Doca" Emmeta Browna je povedal, da gre za izjemno in zelo redko stvar.

Ob vseh delovnih obveznostih sta Marty in Doc gostovala tudi v šovu Jimmyja Kimmla, kjer sta uprizorila tudi skeč. Ko sta z vozilom DeLorean, ki ga Doc spremeni v časovni stroj, prispela v leto 2015, nista bila zadovoljna z videnim: "Če lahko vprašam, kaj za vraga ste počeli zadnjih 30 let." Priljubljeni voditelj Kimmel jih je nato seznanil z vsemi novostmi, med drugim tudi s selfiji.

Tematski dan Nazaj v prihodnost so zaznamovali po vsem svetu, številni mediji so se celo odločili za prenose v živo s prizorišč proslav, pri čemer za tisto primarno, kjer so se srečali najbolj goreči oboževalci filmske franšize, velja poslovalnica Burger Kinga v losangeleškem Burbanku.