Park, ki leži v Savskem naselju, je namenjen predvsem rolkarjem, skejterjem in voznikom koles BMX. Foto: MMC RTV SLO
Park, ki leži v Savskem naselju, je namenjen predvsem rolkarjem, skejterjem in voznikom koles BMX. Foto: MMC RTV SLO

S tem so se uresničila dolgoletna prizadevanja več športnih društev, da bi dobili kakovosten in predvsem varen objekt za rolkanje, in seveda občine, ki ima v svojem dolgoročnem načrtu zgraditi še več takih, pa tudi drugih športnih objektov.

Poleg Mestne občine Ljubljana je projekt podprl tudi Športno rekreacijski center Tivoli, 800 kvadratnih metrov velik park je izdelalo podjetje Elan Invent v sodelovanju s Športnim društvom Ilužn.

Na odprtju, ki sta se ga udeležila tudi direktor Športno rekreacijskega centra Tivoli Roman Jakič in ljubljanski podžupan Jani Möderndorfer, je Janković povedal, da je zelo zadovoljen z novim parkom, hkrati pa obljubil še pokrito dvorano za rolkarje, ki naj bi bila v Stožicah pripravljena že drugo leto. Nove ljubljanske prireditve so zelo veseli tudi pri športnem društvu Ilužn, ki že približno deset let opozarjajo na pomanjkanje infrastrukture za urbane športe v prestolnici. Njihov predstavnik nam je povedal, da je park primeren tako za začetnike in amaterje kot tudi tekmovalce. Na prizorišču naj bi že 19. septembra potekalo tudi prvo tekmovanje.

V Sloveniji naj bi bilo podobnih parkov približno 35, a naj bi bil ta najsodobnejši, hkrati pa tudi najvarnejši.

V priloženih videih si oglejte prikazne vožnje uporabnikov parka ter izjavi Zorana Jankoviča in predstavnika društva Ilužn.