Spielberg je brez sramu poziral s svojim plenom. Foto: Universal Studios/Facebook
Spielberg je brez sramu poziral s svojim plenom. Foto: Universal Studios/Facebook

Tako se je glasil pripis ob fotografiji, ki jo je glasovni igralec (specializiran je za vlogo Božička) Jay Branscomb na Facebooku s svojimi več tisoč sledilci delil pred dnevi. Podoba je sprožila val ogorčenja in na tisoče komentarjev.

Pravzaprav pa gre za fotografijo s snemanja filma Jurski park iz leta 1992, na kateri legendarni hollywoodski producent in režiser Steven Spielberg pozira s "članom zasedbe", robotom v obliki triceratopsa. Omenjeni film je pozneje postal eden najdonosnejših vseh časov, prihodnje leto pa na platna prihaja najnovejše nadaljevanje franšize: Jurski svet.

Nekaterim uporabnikom spleta očitno ni jasno, da so dinozavri izumrli že milijone let nazaj, saj so se pod sliko pojavljali komentarji v smislu: "Nezaslišano in ogabno. Ne morem verjeti, da bi ubil ogroženo vrsto in se nato z njo še slikal, kot da gre za nekakšno trofejo. Zato gre ta svet k vragu ..."

Branscomb se je najverjetneje pošalil na račun škandala, ki se je razvil iz objave teksaške najstniške navijačice Kendall Jones. Ta je na Facebooku objavila fotografijo sebe s svojim afriškim plenom. Podobna poteza pa je belgijsko najstniško navijačico Axelle stala donosne pogodbe s kozmetičnim velikanom L'Oreal ...