Če upoštevamo Kunkla in njegov predlog novih datumov, se zdajšnji levi razdelijo v dve znamenji, med rake in leve. Foto: MMC RTV SLO
Če upoštevamo Kunkla in njegov predlog novih datumov, se zdajšnji levi razdelijo v dve znamenji, med rake in leve. Foto: MMC RTV SLO
Zemlja in Sonce
V vesolju nič ni stalno, vse se spreminja in premika, opozarja ameriški astronom. Foto: EPA

Tuji mediji so polni novic in pojasnil o tem, zakaj smo leta brali horoskope za znamenja, ki v resnici niso naša, in zakaj je treba v zodiakalni sistem vključiti še tretje znamenje, ki se imenuje kačenosec (v angleškem jeziku ophiuchus).

Kot trdi Parke Kunkle, se je položaj Zemlje v primerjavi s Soncem v zadnjih 3.000 letih močno spremenil, posledično pa to pomeni, da že vrsto let niso več pravilni niti horoskopski znaki. Da bi se razmerja znova spravila v red, bi morali zato uvesti nov znak, imenovan kačenosec, v katerega bi sodili vsi, rojeni med 29. novembrom in 17. decembrom. To torej pomeni, da bi se morali premakniti tudi vsi drugi datumi.

Popravljeni horoskop je videti takole:
Oven:
18. april-13. maj
Bik: 13. maj-21. junij
Dvojčka: 21. junij-20. julij
Rak: 20. julij-10. avgust
Lev: 10. avgust-16. september
Devica: 16. september-30. oktober
Tehtnica: 30. oktober-23. november
Škorpijon: 23. november-29. november
Kačenosec: 29. november-17. december
Strelec: 17. december-20. januar
Kozorog: 20. januar-16. februar
Vodnar: 16. februar-11. marec
Ribi: 11. marec-18. april

Lastnosti ljudi, rojenih v znaku kačenosca, naj bi bile iskrenost, intelekt, izrazita spolna privlačnost, prilagodljivost in ljubosumnost.

Vesolje se spreminja
Že vrsto let torej beremo horoskope, ki so v resnici za skoraj ves mesec zamaknjeni. Astrološka znamenja so namreč določena glede na to, v kakšen položaju je Sonce glede na določeno ozvezdje v času rojstva posameznika. A težava nastane, ker so bili ti položaji določeni že pred več kot 2.000 leti, danes pa so se zvezde na nebu že tako spremenile, da horoskop ne more biti več točen (za tiste, ki sploh verjamete njegovim napovedim). "To ni nekaj, kar se je zgodilo danes, ampak gre za več tisočletij dolg proces," je dejal Kunkle.

Številni strokovnjaki za vesolje sicer trdijo, da je vsa astrologija precej netočna in celo lažna znanost in da zvezde nimajo nikakršnega vpliva na vsakodnevno obnašanje človeka in njegovo "usodo". Leta 2006 je bila v neki znanstveni reviji objavljena tudi raziskava, v kateri je sodelovalo 15.000 ljudi in pri katerih niso našli nikakršne povezave med datumom rojstva in osebnimi lastnostmi.

Astrologi so ga namerno prezrli
Tudi astrologi so menda že dolgo vedeli, da dejansko obstaja 13 zodiakalnih znamenj, a so enega, torej kačenosca, preprosto izpustili, saj je bilo število 12 zanje uporabnejše. Tako je nuja po uvedbi 13. znamenja pravzaprav stara novica, zato ni pričakovati, da bi se astrologi pustili motiti in kačenosca vključili v svoje napovedi.

Torej, kaj ste po horoskopu?