Poljska študija na vzorcu 143 bodočih očetov, ki jo navaja nemški zdravnik, je pokazala, da simptome nosečnosti izkusi kar 72 odstotkov vseh moških. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Poljska študija na vzorcu 143 bodočih očetov, ki jo navaja nemški zdravnik, je pokazala, da simptome nosečnosti izkusi kar 72 odstotkov vseh moških. Foto: freedigitalphotos.net

Sindrom couvade ni prepoznan kot zdravstveno stanje. Kljub temu številni zdravi moški v času pričakovanja otroka dobijo simptome, kot so "pridobitev teže, spremembe teka in trebušne težave", je dejal zdravnik na porodniškem oddelku berlinske bolnišnice Jan-Peter Siedentopf.

Poljska študija na vzorcu 143 bodočih očetov, ki jo navaja nemški zdravnik, je pokazala, da te simptome izkusi kar 72 odstotkov vseh moških, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

"To lahko razložimo samo s spremenjenim vedenjem žensk," je razložil Siedentopf, ki je dodal, da so tem spremembam bolj izpostavljeni sočutni moški.

Močen psihološki dejavnik, ki vpliva na razvoj sindroma couvade, je pričakovanje neizogibnega starševstva in sprememb, ki jih to prinaša v njihovo življenje.