16. maj 2018 ob 08:22 MMC RTV SLO Grem volit

Predvolilni klepet: Edita Dobaj (GibanjeSkupajNaprej)

Klepet s predstavniki političnih strank v predvolilni kampanji
Edita Dobaj je podpredsednica sveta stranke GibanjeSkupajNaprej, sicer pa glavna koordinatorica ter osrednja pripravljavka ukrepov za spremembe javnega sektorja. Foto: MMC RTV SLO

Gostja MMC-jeve spletne klepetalnice v okviru predvolilne kampanje je bila predstavnica stranke GibanjeSkupajNaprej Edita Dobaj.

GibanjeSkupajNaprej je ustanovil ortoped Danijel Bešič Loredan, ki si že leta prizadeva za spremembo delovanja slovenskega zdravstvenega sistema. Gibanje se je nato marca preoblikovalo v stranko in se odločilo za nastop na volitvah.

Gostja spletne predvolilne klepetalnice je bila Edita Dobaj, ki je podpredsednica sveta stranke, sicer pa glavna koordinatorica in osrednja pripravljavka ukrepov za spremembe javnega sektorja, ki je, poleg zdravstva in gospodarstva, tretji ključni temelj programa GibanjeSkupajNaprej.

"Dejstvo je, da smo nastali v zelo kratkem času, a pred nastankom smo se že dodobra poznali, vsak je strokovnjak na svojem področju in želimo nastopati predvsem apolitično v politiki. Verjamem, da boste rekli, da je to morebiti nemogoče, a mi smo dejansko iz nemogočega naredili mogoče. V pičlih šestih dneh smo zbrali dovolj podpisov in vložili kandidature v vseh osmih volilnih enotah, pri čemer s kandidati za poslance nismo imeli nikakršnih težav," je o nastanku klepeta povedala gostja MMC-jeve klepetalnice.

GibanjeSkupajNaprej se je, kot rečeno, sprva posvečalo problemom slovenskega zdravstvenega sistema. "Zdravstveni sistem potrebuje učinkovit nadzor. Zavzemamo se za ustanovitev agencije za nadzor nad zdravstvenimi institucijami, za ukinitev svetov zavodov v takšni obliki, kot so sedaj. V veliki meri so člani svetov zavodov postavljeni od politike. Treba je torej najprej umakniti politiko iz zdravstva, vzpostaviti učinkovit nadzor ter krizni management. Predvsem naj te inštitucije nadzirajo strokovnjaki, ki poznajo vsebino in probleme na zdravstvenem področju. V našem programu ne govorimo o privatizaciji zdravstvenega sistema, temveč o tem, da je država dolžna posamezniku ponuditi kvalitetno zdravstveno storitev v čim krajšem možnem času. Če je ni možno dobiti v javnih inštitucijah, so tu zasebne inštitucije, v nadaljevanju pa napotitev v tujino. Ne glede na to, kam bi bil pacient napoten, pa bi stroške za zdravljenje morala nositi država," je reformo zdravstva, kot si jo zamišljajo v njeni stranki, pojasnila Dobajeva.G. C.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 5

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • 3808166b458012a6780ad93d615e7eeb76889c0146b0e95bc8383198b1fd263b 16. maj 2018 ob 09:53
  Prijavi neprimerno vsebino
  O boh, kje se je pa ta našla... Slabše bi bilo že težko.
  +3
  -1
 • mkrebs 16. maj 2018 ob 10:13
  Prijavi neprimerno vsebino
  Zakaj "slabše bi bilo težko"? V bistvu bi pristopila k reševanju najnujnejšega
  0
  -2
 • Ron Burgundy 16. maj 2018 ob 10:22
  Prijavi neprimerno vsebino
  Vprašanja so bila pa res patetično “po programu”.
  Sterilno, vnaprej pripravljeno, kot bi postavljal vprašanja o vremenu...
  +1
  0
 • Zmaj Močvirja 16. maj 2018 ob 10:50
  Prijavi neprimerno vsebino
  Želim si bolj prijaznega okolja za goste MMC, vprašala bi go. Dubaj, kaj bi najprej
  storila v vladi in potem naprej

  Hvala za odgovor vnaprej,
  Potokar Maja
  univ.dipl.org.inf.
  0
  0
 • HOR 16. maj 2018 ob 16:15
  Prijavi neprimerno vsebino
  + in - ocenjevanje komentarjev pa tu ni delno zablokirano, kakor pri komentarjih pod klepetom z Luka Mesecom...!?
  0
  -1

Zadnji prispevki