22. maj 2018 ob 10:13 MMC RTV SLO Grem volit poslance

Predvolilni klepet: Matjaž Nemec (SD)

Klepet s predstavniki političnih strank v predvolilni kampanji
Matjaž Nemec je bil podpredsednik DZ-ja. Foto: MMC RTV SLO

Gost MMC-jeve spletne klepetalnice v okviru predvolilne kampanje je bil predstavnik Socialnih demokratov (SD) Matjaž Nemec.

Dozdajšnji poslanec SD-ja in podpredsednik DZ-ja Matjaž Nemec je v MMC-jevem klepetu med drugim pojasnil, da bo v prihodnjem mandatu najpomembnejša politična stabilnost. Želel bi si pa "'leve' vlade – SD, SMC, LMŠ, DeSUS, Levica in Alenko Bratušek," je naštel.

Nemec je tudi povedal, katere državne infrastrukturne projekte je treba nadaljevati oziroma začeti in dokončati. "Drugi tir, celotna železniška infrastruktura, povezava Letališča s prestolnico, druga cev (Karavanke) ter seveda, zelo pomembno, 3. razvojna os. Energetska neodvisnost bo tudi zelo pomembna v prihodnje," je navedel.

Na vprašanje, kaj meni glede regij in zmanjšanja števila občin, pa je poudaril, da so regije nujne: "Veliko infrastrukturnih in drugih projektov bi bilo mogoče hitreje izpeljati, če bi jih imeli … Izjemno pomembna je regionalizacija tudi na ravni EU-ja. Občine pa so se večkrat izkazale kot generator razvoja, kljub temu bomo pa primorani združevati občinske uprave, če bomo želeli znižati stroške in povečati produktivnost lokalnih skupnosti ..."G. C.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 52

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govorZadnji prispevki