8. maj 2018 ob 10:39 MMC RTV SLO, STA Grem volit poslance

Stranki Alenke Bratušek podpis prispevala poslanka SMC-ja Vlasta Počkaj

Državnozborske volitve 2018
Alenka Bratušek
Stranka Alenke Bratušek bo lahko kandidirala v vseh volilnih okrajih. Foto: BoBo

Državna volilna komisija je razkrila seznam poslancev, ki so s svojimi podpisi podprli kandidature posameznih strank za predčasne parlamentarne volitve.

Politične stranke so morale namreč svoje kandidature podkrepiti s podpisi treh poslancev ali podpisi volivcev.

Skoraj vse parlamentarne stranke so se odločile za kandidaturo s podpisi poslancev, pri čemer je večina prispevala podpise svoji stranki. Izjemi sta Stranka Alenke Bratušek in Dobra država Bojana Dobovška, ki v DZ-ju nimata treh poslancev. Dobovšek je že pretekli teden razkril, da sta mu podpise prispevala še nepovezani poslanec Franc Laj in poslanka DeSUS-a Marija Antonija Kovačič.

Neznano pa je bilo ime tretjega poslanca, ki je podpise poleg Alenke Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček prispeval h kandidaturi Stranke Alenke Bratušek. Izkazalo se je, da gre za poslanko SMC-ja Vlasto Počkaj.

Med parlamentarnimi strankami pa se le v Levici niso odločili za vložitev kandidatur s podporo poslancev, pač pa so v vseh osmih volilnih enotah zbirali podpise volivcev.

So pa kandidatne liste s poslanskimi podpisi podprli v SMC-ju, kjer je podpise prispevalo 22 od 34 poslancev te stranke. Od 11 poslancev DeSUS-a jih je kandidaturo svoje stranke podprlo osem. Za kandidaturo SDS-a je podpise prispevalo vseh 19 poslancev te stranke, prav tako so vsi poslanci SD-ja in NSi-ja (vsaka jih ima po pet) podprli kandidatne liste svojih strank.

Al. Ma.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 93

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • provni 8. maj 2018 ob 10:50
  Prijavi neprimerno vsebino
  Alenka Bratušek nas je izvlekla iz Janševe trojke.
  +55
  -55
 • Dr.No 8. maj 2018 ob 10:53
  Prijavi neprimerno vsebino
  Js bi tudi rad kandidiro, znam krasti in lagati.
  +31
  -16
 • GORILA 8. maj 2018 ob 10:53
  Prijavi neprimerno vsebino
  Med parlamentarnimi strankami pa se le v Levici niso odločili za vložitev kandidatur s podporo poslancev, pač pa so v vseh osmih volilnih enotah zbirali podpise volivcev.
  ...hmmm
  +17
  -9
 • Binder Dandet 8. maj 2018 ob 10:59
  Prijavi neprimerno vsebino
  Tiole s 3 poslanskimi podpisi je brezveze, ker se zdaj izrablja za solidarnost s poslanskimi kolegi, ki nimajo s svojimi listami ali strankami nikakršne infrastrukture na lokalnem nivoju oz. nimajo zadostne podpore volilcev.
  +25
  -1
 • Amenhotep 8. maj 2018 ob 11:02
  Prijavi neprimerno vsebino
  Stranka Alenke Bratušek ima moj glas.
  +26
  -46
 • mirror 8. maj 2018 ob 11:09
  Prijavi neprimerno vsebino
  Absolutna je povzročila razpad vlade JJ, potem pa je še sama odstopila, da je lahko kandidirala v Bruslju, kjer je osramotila sebe in državo. Njen izkupiček je dvoje volitev DZ, in precej najetih večjih novih kreditov, prodaja Mercatorja in izplačana največja plača od vseh predsednikov vlad. Glede trojke pa je samo nadaljevala program, ki ga je zastavila vlada JJ, sama pa pa pri njem ni nič naredila. Tako da nima nobenih zaslug. Človek bi pričakoval, da bo šla po blamaži na zaslišanju za komisarko v Bruslju na politično smetišče, pa izgleda, da je ni prav nič sram svojih dejanj, ker ima zelo debelo kožo. V pravi demokraciji taka oseba ne bi več vstopila v politiko.
  +49
  -29
 • Arndovia 8. maj 2018 ob 11:25
  Prijavi neprimerno vsebino
  Ce stranke nimajo "cojones" zbrati teh par tisoc podpisov nimajo kaj iskati na politicnem parketu. To je zadnje case ze prav groteskno, da je politikov strah lastnega naroda ...
  +32
  -3
 • stewie 8. maj 2018 ob 11:27
  Prijavi neprimerno vsebino
  Če je res zgolj nadaljevala program od Janše, bi ji moral biti on in vsi njegovi pristaši hvaležen. Vsaj, v kolikor se vam gre za dobrobit Slovenije. Ne pa da ji zaradi tega mečete polena pod noge, ker to izpade tako, kot da vam gre le za vašo zadnjo plat, za Slovenijo pa vam dol visi.
  In čudno, da je potem Janša sam, ko je vladala Bratuškova, ki naj bi, kot sami trdite, zgolj izvajala njegov program, na glas klical evropsko trojko, ter ves čas napadal njeno vlado. Nekako ne zveni najbolj logično, a ne?
  +23
  -18
 • Joe Malkovich 8. maj 2018 ob 11:35
  Prijavi neprimerno vsebino
  Ha, ha In tako stranko naj bi volili, ki ne more niti tistih nekaj glasov volivcev izbrati.
  +26
  -11
 • Joe Malkovich 8. maj 2018 ob 11:36
  Prijavi neprimerno vsebino
  Še zmeraj pravim, da bom volil SDS, ker edina ve, kaj je treba v državi narediti.
  +32
  -47

Zadnji prispevki