Na ogled bo dvajset novih filmov. Foto: BoBo
Na ogled bo dvajset novih filmov. Foto: BoBo

31. Liffe bo potekal v napovedanem terminu od 11. do 22. novembra, a v virtualni obliki, pravi Simon Popek, vodja filmskega programa v CD-ju. S pomočjo platforme VOD – video na zahtevo – bodo ponudili približno polovico od prvotno načrtovanih novih filmov.

Na ogled bo dvajset novih filmov, saj za druge ni bilo mogoče pridobiti pravic za spletno prikazovanje, ampak zgolj za prikazovanje v dvorani, je še pojasnil Popek.

Filmi v decembru, če bo epidemiološka situacija dopuščala
V sklopu letošnjega Liffa so načrtovali tudi retrospektivo filmov Federica Fellinija. Ker gre pri Fellinijevih filmih za filmske kopije, jih ni mogoče prikazati digitalno. Načrtujejo, da bi jih, če bi epidemiološka situacija dopuščala, fizično prikazali v decembru. Če bo to mogoče, bodo tedaj fizično prikazali tudi preostale načrtovane filme letošnjega festivala.

Že od začetka so za letošnji festival načrtovali hibridno obliko filmskega dogajanja, na kateri bi že omenjeno dvajseterico filmov ponujali na platformi VOD, saj tudi distributerje zanima, kako se to obnese. Kadar gre za spletna pretakanja, gre običajno za mesečne naročnine, da bi ljudje plačevali za ogled posamičnega filma, pa ni običajno, je še povedal Popek.

Slovenski knjižni sejem je napovedan od 24. do 29. novembra, a letos ne bo mogoče takole brskati po knjižnih izdajah. Foto: BoBo
Slovenski knjižni sejem je napovedan od 24. do 29. novembra, a letos ne bo mogoče takole brskati po knjižnih izdajah. Foto: BoBo

Tudi letošnji Slovenski knjižni sejem bo v celoti potekal virtualno, je povedala Breda Pečovnik, direktorica kongresno-komercialnega programa v CD-ju. Sejem je napovedan od 24. do 29. novembra.

Možno je, da bodo poskusili v živo izpeljati le odprtje sejma in morda še katerega od dogodkov, če bo glede na epidemiološko situacijo to mogoče. Vse to ob upoštevanju varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa.