Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Liffe

Vojvoda

Vojvoda je topel, s sočnim britanskim humorjem prežet film o sodobnem Robinu Hoodu. No, natančneje, o njegovem poskusu. Za te turobne čase ravno pravšnja zgodba o neumornem idealizmu sredi brutalnega kapitalizma.

1

Dogodek

Francija, piše se leto 1963, 12 let, preden je bil splav v tej državi uzakonjen. Zdi se daleč, nadvse daleč tista doba – pa je res? Dogodek, zmagovalec filmskega festivala v Benetkah, je v luči aktualnih družbenih premikov še kako aktualen in relevanten.

2

Kupe št. 6

Diskutirati bi se dalo, ali je rusko-finska koprodukcija Kupe št. 6. blizu obrazcem romantične komedije ali ne, prav gotovo pa ni turistična razglednica: film vas niti slučajno ne bo napeljal na misel, da bi se iz Moskve v Murmansk podali z vlakom.

Panah Panahi: "Ljudje v Iranu sploh ne vedo, da sem posnel film. Morda je tako bolje"

Iranski režiser Panah Panahi, ki je s prvencem Pohodi plin! osvojil glavno nagrado pravkar končanega festivala Liffe, nam je pripovedoval o občutku "opazovanosti“ v iranskem vsakdanu. A kljub temu si ne predstavlja, da bi domovino kdaj zapustil.

5

Simon Popek po koncu Liffa: Želeli smo, da se ljudje vrnejo v kino, in to nam je očitno uspelo

Z obiskom smo zadovoljni, računali smo na 25.000 obiskovalcev, na koncu jih bo okoli 28.000, pravi programski vodja Liffa Simon Popek. Približno od 15 do 20 odstotkov gledalcev predstavljajo projekcije, ki so jih lahko ogledali prek spleta.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov