V glavnih vlogah igrata Nika Rozman in Sebastian Cavazza. Foto: BoBo
V glavnih vlogah igrata Nika Rozman in Sebastian Cavazza. Foto: BoBo
Sorodna novica "Alpski noir" Jezero v Sarajevu: "Odziv je bil lep, ljudje so navdušeni"

Nadaljevanka je očitno težko pričakovana in tako je bilo zanimanje za obe projekciji že pred začetkom 30. Liffa veliko. Današnja - prav tako razprodana - projekcija bo ob 17. uri v Kinu Komuna.

Poleti že v Sarajevu, decembra na TV Slovenija
Sicer bo mogoče šestdelno nadaljevanko, ki sta jo režirala Matevž Luzar in Klemen Dvornik, spremljati od 22. decembra na sporedu Televizije Slovenija. Kot je povedal urednik igranega programa na TV Slovenija Jani Virk, je proračun celotne serije znašal 750 tisoč evrov. Prva dva dela ekranizacije Jezera sta se javnosti prvič predstavila poleti na filmskem festivalu v Sarajevu, kjer sta bila deležna toplega sprejema občinstva.

Ekipa Jezera na festivalu v Sarajevu. Foto: Sarajevski filmski festival
Ekipa Jezera na festivalu v Sarajevu. Foto: Sarajevski filmski festival
Sorodna novica "Gledalec kriminalke mora biti aktiven. Ne smemo podcenjevati njegove inteligence."

Zaplet enega najbolj priljubljenih slovenskih romanov zadnjih let je sledeč: Taras Birsa (Sebastian Cavazza), višji inšpektor za krvne in seksualne delikte, se na poti z novoletne zabave nehote zaplete v preiskavo umora. Pri težavnem in neobičajno krutem primeru umora mlade ženske morata Taras in njegova ekipa na zahtevo nadrejenih v svoje vrste spusti novo sodelavko, nadobudno Tino (Nika Rozman).

Taras, ki se zaradi brutalnega umora kar naenkrat znajde pod žarometi javnosti, v istem obdobju čuti tudi določen pritisk in odtujitev v svojem dolgoletnem zakonu. Prihod mlade policistke, s katero po službeni dolžnosti skupaj preživljata veliko časa, tako s tira vrže tudi njegovo notranje ravnovesje.

"Roman Jezero Tadeja Goloba je sam po sebi zelo filmičen, poln intrigantnih zapletov in zanimivih likov, ki je postavljen v idilično pokrajino Triglavskega narodnega parka,“ je o projektu povedal režiser Matevž Luzar. Foto: LIFFe

Ob Sebastianu Cavazzi in Niki Rozman v stranskih vlogah nastopajo Matej Puc, Gregor Čušin, Nataša Barbara Gračner, Matjaž Tribušon, Vlado Novak, Igor Samobor, Brane Završan, Jana Zupančič in drugi.

Direktor fotografije je Miloš Srdić, scenograf Miha Knific, kostumografka Nadja Bedjanič, oblikovalka maske Eva Uršič, montažerka Ivana Fumić in avtor glasbe Davor Herceg. Poleg Goloba in Luzarja scenarij podpisujeta še Miha Hočevar in Srđan Koljević.

Prva dva dela nadaljevanke Jezero na Liffu
Nadaljevanka Jezero premierno na Liffu

Spodaj si lahko poleg napovednika ogledate še fotografije z včerajšnje projekcije v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Foto: BoBo/Srdjan Živulović

Jezero, napovednik