Kot je v uvodniku letošnjega festivala zapisal Simon Popek, bo
Kot je v uvodniku letošnjega festivala zapisal Simon Popek, bo "vsega tudi tokrat za vsakogar dovolj". Foto: BoBo
MMC-jeva premiera filma Matangi/Maya/M.I.A. bo na sporedu 8. novembra ob petih popoldne. Foto: Promocijsko gradivo
V tekmovalni program filmov mladih perspektivnih avtorjev je uvrščenih deset filmov, med katerimi je tudi zmagovalni film 21. Festivala slovenskega filma Ne bom več luzerka v režiji Urše Menart. Foto: Željko Stevanić

MMC v sodelovanju s festivalom Liffe filmofilom podarja delček obvezne opreme: desetim med vami bomo podelili festivalski katalog, ki podrobno predstavi vse filme letošnjega programa in njihove avtorje, prinaša pa tudi sestavke o tematskih filmskih sklopih in uvodni nagovor selektorja Simona Popka. Petim srečnežem bo žreb namenil platneno torbo s potiskom festivalskega logotipa, drugim petim pa majico, prav tako opremljeno s festivalsko devetindvajsetico.

Kako do nagrade?
Vse, kar morate narediti, je, da nam do srede, 24. oktobra, do 12. ure na naslov mmc-kultura@rtvslo.si pošljete sporočilo s svojimi podatki (celim imenom in telefonsko številko) in nam zaupate, katerega filma ali filmov se na letošnjem festivalu najbolj veselite. (Lahko pripišete tudi, katero izmed nagrad bi imeli najraje.)

Z MMC-jem na premiero
Medtem ko čakamo na žreb, se seveda lahko potegujete tudi za par brezplačnih vstopnic za MMC-jevo premiero glasbenega dokumentarca Matangi/Maya/M.I.A., na kateri bomo gostili domača ustvarjalca N'toka in Kuklo. Nagradno igro najdete tukaj.

Ste iz pravega testa?
Ali pa, če bi radi samo preizkusili svoj filmski spomin: Zakaj ne rešite filmskega kviza, ki bo v spomin priklical prizore iz najmarkantnejših filmov lanskega festivala? Ni tako lahko dobiti vseh točk in oznake zagrizenega filmofila ...

Zupanič, Omerzu in morje filmov med njima
Ljubljanski mednarodni filmski festival (Liffe) bo potekal od 7. do 18. novembra. Kot je napovedal programski direktor festivala Simon Popek, je letos tekmovalni program Perspektiv precej komunikativen, s filmi, ki predstavljajo satirične preslikave realnosti. Liffe odpirata in zapirata filma slovenskih ustvarjalcev. Festival se bo začel 7. novembra s projekcijo dokumentarnega filma Mirana Zupaniča Poj mi pesem, intimnega portreta slovenskega glasbenika Vlada Kreslina, sklenil pa ga bo film Olma Omerzuja, ki deluje na Češkem in se tokrat predstavlja s filmom ceste z najstniškima junakoma Zimske muhe.

Retrospektivi bosta posvečeni nemškemu režiserju Christianu Petzoldu in češkemu novemu valu, kar je svojevrsten poklon letošnji obletnici praške pomladi ter nekrolog ob smrti dveh velikanov češkega filma, Miloša Formana ter Juraja Herzta. V fokusu bo Vzhod-severovzhod oziroma filmi ustvarjalcev, ki prihajajo iz republik nekdanje Sovjetske zveze.

Splošne pogoje za izvedbo nagradne igre preberite tukaj.