Četverica najstnikov, ki v lovu na dobre fotografije zatava malo pregloboko v gozd, kjer seveda izgubijo telefonski signal, mora noč prebiti v naravi ... Foto: FSF
Četverica najstnikov, ki v lovu na dobre fotografije zatava malo pregloboko v gozd, kjer seveda izgubijo telefonski signal, mora noč prebiti v naravi ... Foto: FSF
Igor Šterk
Režiser filma Pojdi z mano Igor Šterk (1968) je diplomiral na AGRFT-ju in je v času študija posnel tri študentske filme, od katerih sta bila dva nagrajena. Kot režiser se je med drugim pospisal še pod filme Ekspres, ekspres, Ljubljana, Uglaševanje in 9:06. Foto: FSF / Katja Goljat

MMC v sodelovanju s Cankarjevim domom pa podarja vstopnice za sredino projekcijo te zgodbe o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu. Gre za topel, a napet in ponekod srhljiv film, ki se osredotoča na to, kaj se zgodi v današnjem svetu, ko tehnologija zataji in pridejo na plan "primarni" človeški instinkti.

Mladinski film za vse generacije
Šterk je o filmu povedal, da ga je vodila želja "narediti v osnovi res dober mladinski film, a vendar tak, da bi ga z veseljem gledale vse generacije. Imeli smo srečo, da smo odkrili štiri res izjemne mlade igralce, ki ponesejo film in ob katerih njegova zgodba res oživi. Prečesali smo vso državo in film posneli na spektakularnih prizoriščih ter tako pokazali Slovenijo, kot je še nismo videli."

V zgodbo stopimo iz perspektive namrgodenega Manca (Ivan Vastl), ki mu grozi izključitev iz šole zaradi domnevne tatvine, je tisti, ki preostale tri vrstnike pripelje na to lokacijo. Tako se mu pridružijo sošolci Mina (Ronja Matijevec Jerman), Oto (Mak Tepšić) in Špurč (Matija David Brodnik). Mina, razvajena hči igralke in dirigenta, se v tujem okolju prva zlomi, ob strani pa ji stoji Oto, preudaren fant, ki je vanjo zaljubljen. V neobljudenem svetu se tudi Špurč, sin premožnega avtoličarja, spremeni v strahopetnega razvajenca in na koncu je prav Manc tisti, ki jih varno vodi domov.

Če bi se radi udeležili projekcije filma, je vse, kar morate storiti, to, da odgovorite na nagradno vprašanje:

Kdo je avtor romana, ki je služil kot knjižna predloga filma Pojdi z mano?

Podelili bomo dvajset (oz. deset parov) vstopnic za projekcijo v četrtek, 10. novembra, ob 17.15 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Odgovor nam – s pripisom Pojdi z mano – pošljite do srede, 9. novembra, do 11.00 na e-naslov mmc-kultura@rtvslo.si. Ne pozabite pripisati svojega polnega imena in telefonske številke.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.