Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

MMCTeden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Podkasti

Kaj so podkasti?

Podkasti so avdio in video datoteke v mp3, mpeg4 ali podobnem formatu, ki se samodejno naložijo na vaš računalnik takoj, ko so objavljene na spletu. Izbrano radijsko ali televizijsko oddajo boste tako lahko spremljali, kadar boste vi želeli na vašem računalniku ali pa na vašem mp3, mpeg4-predvajalniku, če to podpira programski odjemalec.

Za samodejno nalaganje oddaj potrebujete programski odjemalec. Najbolj razširjen je iTunes (www.apple.com/itunes), celoten seznam odjemalcev pa lahko najdete na naslovu http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_podcatchers.

Podkasti so namenjeni le za lastno uporabo. Vsakršne predelave, kopiranje, posredovanje, prodaja, javno predvajanje ipd. so prepovedane.

Video navodila: Kako se naročiti na podkast?

Avdio podkasti

Kako se naročiti na podkast?

Vsaka oddaja ima svoj spletni naslov, ki ga vnesete v programski odjemalec. Spletni naslov oddaje označite tako, da z desnim gumbom miške kliknete na ikono podkasta in označite Kopiraj bližnjico (Copy shortcut / Copy Link Location).

Kako se naročiti na podkast v programskem odjemalcu iTunes?

Če je vaš programski odjemalec iTunes, v meniju Advanced izberite možnost "Subscribe to Podcast". Ko se vam bo odprlo vnosno polje, pritisnite desni gumb miške in označite prilepi (paste) ali tipki CTRL in V (ukaz prilepi - paste). Vnos spletnega naslova potrdite s klikom na gumb ok.

Kako se naročiti na podkast?

Od takrat, ko ste v programski odjemalec vnesli spletni naslov oddaje, ste nanjo naročeni, nova epizoda pa vas bo ob kliku na gumb Update (če je vaš programski odjemalec iTunes) vsakokrat čakala na vašem računalniku, kjer jo boste lahko spremljali. Če to podpira vaš izbrani programski odjemalec, lahko oddajo prenesete tudi na mp3-predvajalnik.

Multimedijski center RTV Slovenija vam v obliki podkastov ponuja oddaje iz produkcije RTV Slovenija. V arhivu boste vedno našli zadnje tri oddaje.

Podkast oddaje boste lahko spremljali tako, da boste njen spletni naslov vnesli v programski odjemalec za podkaste (z desnim gumbom miške kliknite RSS ikono in kopirajte bljižnjico v programski odjemalec za podkaste).