Vreme
SREDA
4
6
ČETRTEK
-5
8
PETEK
3
1
SOBOTA
0
4
NEDELJA
-6
3
Napoved za Slovenijo
Ponoči se bo razjasnilo. Na severovzhodu bo pihal severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -3, ob morju do 1 °C. V četrtek bo večino dneva precej jasno. Zapihal bo jugozahodnik, ki se bo popoldne še nekoliko okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, v severni Sloveniji okoli 3 °C.
Obeti za Slovenijo
V noči na petek se bo od juga pooblačilo. V petek dopoldne se bodo na jugu začele pojavljati padavine, ki se bodo sredi dneva in popoldne krepile in širile nad večji del države. Meja sneženja se bo proti večeru spuščala. V soboto bodo padavine ponehale. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Od 21. do 26. januarja 2018 Ciklon se bo v nedeljo pomaknil nad južni Balkan. Nad srednjo Evropo se bo krepilo območje visokega zračnega tlaka. V začetku prihodnjega tedna je razvoj vremena še precej negotov, a je nekoliko bolj verjetno, da bodo naši kraji pod vplivom visokega zračnega tlaka. V nedeljo bo večinoma suho, občasno bo sončno. V prvi polovici prihodnjega tedna bo verjetnost za padavine majhna. temperature bodo primerne letnemu času.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči se bo razjasnilo. Ponekod bo pihal severozahodnik. V četrtek bo večinoma jasno, sredi dneva in popoldne se bo v krajih severno in vzhodno od nas zmerno pooblačilo. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter.
Vremenska slika
Nad večjim delom Evrope se zadržuje ciklonsko območje. Vremenska fronta se pomika čez Apeninski polotok in Balkan. Nad jugozahodno Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka. S severozahodnimi vetrovi k nam priteka bolj suh in nekoliko hladnejši zrak. V četrtek Vremenska fronta se je pomaknila nad vzhodni Balkan. Za njo se nad Alpami prehodno krepi območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje nekoliko toplejši in prehodno bolj suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V četrtek vreme sprva ne bo povzročalo težav, čez dan pa bodo predvsem v severni polovici države občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Zvečer in v noči na petek se bo obremenitev stopnjevala po vsej državi, vremensko pogojene težave se bodo krepile. Spanje v noči na petek bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V teh dneh se cvetni prah sprošča iz cvetov zgodnje cvetočih lesk, večina lesk še ne cveti. Obremenitev zraka s cvetnim prahom bo močno odvisna od spremenljivih vremenskih razmer. V sončnem in toplem vremenu (najvišja dnevna temperatura zraka mora presegati 5 C) se bo obremenitev povišala in bo lahko vplivala na zdravje preobčutljivih posameznikov. V SV Sloveniji bo lahko težave povzročala tudi jelša, drugod bo obremenitev prenizka.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Zaradi močnih nalivov poplavljeni hiša, papirnica, proizvodni prostori
4
9. januar 2018 ob 21:22 Močni nalivi so ponekod že povzročali težave - meteorna voda je zalila hišo v občini Postojna, proizvodne prostore podjetja Tab v bližini Črne na Koroškem in prostore športnega društva v Notranjih ...
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:38 16:46
Maribor 07:35 16:39
Koper 07:39 16:50
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:43 17:16
Maribor 07:40 17:10
Koper 07:45 17:21
Kazalo