Vreme
TOREK
12
21
SREDA
12
22
ČETRTEK
15
23
PETEK
14
25
SOBOTA
14
26
Napoved za Slovenijo
Zvečer in ponoči se bo delno razjasnilo. Po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Zjutraj bo oblačnost od juga pričela naraščati. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju okoli 15 °C. V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo pogoste krajevne plohe in nevihte, ki so lahko krajevno močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 °C.
Obeti za Slovenijo
V četrtek zjutraj bo pretežno oblačno, pojavljajo se lahko manjše krajevne padavine. Čez dan se bo delno razjasnilo, sredi dneva in popoldne pa bodo nastajale plohe in nevihte. V petek bo zjutraj in dopoldne pretežno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. V soboto bo vreme podobno, le da bodo krajevne padavine nekoliko manj pogoste. Od 26. do 31. maja 2018 V soboto in nedeljo se bo nad srednjo Evropo in Balkanom v višinah predvidoma še zadrževal razmeroma vlažen in nestabilen zrak. Od ponedeljka do četrtka pa bomo pod vplivom višinskega grebena s toplejšim zrakom. Tudi pri tleh bo zračna masa bolj suha in razmeroma topla. V soboto in nedeljo bodo popoldne še nastajale krajevne plohe in nevihte. Prihodnji teden bo možnost za krajevne padavine manjša. Dnevne temperature bodo ob koncu tedna okoli 25 °C, prihodnji teden pa od 25 do 30 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči se bo delno razjasnilo, po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Nad Jadranom bodo nastajale nevihte, ki se bodo do jutra razširile nad Kvarner in Istro. V sredo bo sprva delno jasno, več oblačnosti bo v krajih južno od nas. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.
Vremenska slika
Nad osrednjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Ob šibkih južnih vetrovih se nad našimi kraji zadržuje razmeroma vlažna in nestabilna zračna masa. V sredo Nad Jadranom se nahaja manjše ciklonsko območje. Z jugovzhodnimi vetrovi nad naše kraje doteka vlažen zrak. Zračna masa je nestabilna.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V sredo dopoldne vreme večini ljudi ne bo povzročalo težav, popoldne pa bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, prehodno se bodo lahko okrepili tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 7,5 in v gorah 8,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo visoka, v zraku bo še nizko alergeni cvetni prah trpotca, kislice in bezga. Zaključila se je sezona cvetenja večine dreves, še vedno pa bo prisoten nizko alergeni cvetni prah iglavcev (bor, smreka, jelka). Cveti žužkocvetna robinija (akacija), na merilnih postajah zaznamo le posamezna zrna, na počutje nekaterih posameznikov lahko vpliva močan vonj. Na vinorodnem območju bo v zraku tudi cvetni prah trte, ki navadno ne povzroča težav z zdravjem. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom trav srednje visoka, v zraku bodo tudi zrna trpotca in kislice. Prisoten bo še cvetni prah hrasta, cipresovk, trte, bezga in iglavcev. Obremenitev s cvetnim prahom krišine bo nizka, lokalno so lahko obremenitve višje. V zraku bodo posamezna zrna oljke. Opažamo povišanje spor plesni v zraku.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Na Štajerskem voda zalila več sto objektov, na Ptuju kar petkrat toča
37
5. maj 2018 ob 09:28 Nad številnimi kraji po Sloveniji so se v petek popoldne in zvečer razbesnela neurja, ponekod s točo. Največ težav so imeli na ptujskem in mariborskem koncu.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:21 20:35
Maribor 05:15 20:32
Koper 05:26 20:37
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 12:43 02:07
Maribor 12:37 02:04
Koper 12:48 02:09
Kazalo