Vreme
TOREK
20
24
SREDA
17
27
ČETRTEK
15
29
PETEK
15
31
SOBOTA
17
31
Napoved za Slovenijo
V prvem delu noči bodo padavine povsod ponehale. Proti jutru se bo od severa začelo jasniti, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem do 20 °C. V sredo bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28, na Primorskem do 31°C.
Obeti za Slovenijo
V četrtek, petek in soboto bo pretežno jasno. Na Primorskem bo v četrtek še pihala šibka burja. Od 18. do 23. avgusta 2018 Od sobote do srede se bo nad Alpami in osrednjo Evropo zadrževalo šibko območje visokega zračnega tlaka, predvidoma v četrtek pa nas bo dosegla nova vremenska motnja. Prevladovalo bo sončno vreme. Čez vikend bo predvsem v hribovitem svetu nekoliko povečana verjetnost za popoldanske nevihte, od ponedelka do srede bo verjetnost za popoldanske nevihte razmeroma majhna, v četrtek pa se bo znova povečala. Najvišje dnevne temperature bodo povečini okoli 30°C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V sredo bo v krajih zahodno od nas pretežno jasno. Drugod bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo, najpozneje v krajih jugovzhodno od nas. V Kvarnerju bo še pihala povečini šibka burja.
Vremenska slika
Nad južno Skandinavijo in srednjo Evropo je ciklonsko območje s hladno fronto, ki bo čez dan prešla naše kraje. V sredo Z zahoda se je nad Alpe razširilo območje visokega zračnega tlaka. Z severovzhodnimi vetrovi nad naše kraje doteka postopno bolj suh in toplejši zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V torek proti večeru bo vremenska obremenitev oslabela. V sredo dopoldne vreme večini ljudi ne bo povzročalo težav, popoldne pa bo vremenski vpliv ugoden. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 8 in v gorah do 9. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Poteka glavna sezona cvetnega prahu ambrozije in pelina. V nižinah bodo obremenitve z ambrozijo nizke do srednje visoke, v predelih z večjo pogostostjo rastline (SV Slovenija, Brežiška kotlina) visoke. Obremenitve s pelinom bodo nizke do srednje visoke, ob rastlinah lahko pričakujemo v zraku več cvetnega prahu. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo nizka, višje v hribih bo lahko občasno srednje visoka. V zraku se bo pojavljal cvetni prah trpotca, metlikovk in večje količine kopriv, alergenost teh vrst je nizka in redko vpliva na zdravje. V Primorju bo obremenitev z alergenim cvetnim prahom zelo nizka, v zraku bo cvetni prah trav, trpotca, metlikovk, ambrozije in posamezna zrna pelina. Obremenitev s koprivovkami (kopriva, krišina) bo nizka do srednje visoka. Nevihte bodo občasno zmanjšale obremenjenost zraka s cvetnim prahom. Obremenitev zraka s sporami plesni bo visoka. V lepem in suhem vremenu se poviša količina alergenih vrst, kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Epiccocum, Penicillium, Aspergillus. V deževnih obdobjih se v zraku pojavijo v velikih količinah spore drugih vrst plesni, pogoste so askospore.
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 27.5 °C
Piran 27.5 °C
Tržaški zaliv 27.0 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 25.6 °C
Dubrovnik 26.9 °C
Hvar 26.0 °C
Komiža 26.0 °C
Krk 26.0 °C
Malinska 26.2 °C
Pulj 27.0 °C
Rab 26.0 °C
Split 27.0 °C
Šibenik 24.0 °C
Zadar 25.9 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 24.7 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 22.3 °C
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Vremenski opazovalec na Kredarici: "Včasih tako noter padem, da pozabim, koliko dni sem že tu gor"
20
14. avgust 2018 ob 06:36 "Delo vremenskega opazovalca na Kredarici je tako nestanovitno, kot je vreme samo. Če je vreme lepo, je tu tisočkrat lepše kot v dolini, če je pa slabo, je pa tisočkrat slabše," pravi vremenski ...
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:00 20:12
Maribor 05:54 20:08
Koper 06:04 20:14
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 09:31 22:12
Maribor 09:25 22:07
Koper 09:34 22:15
Kazalo