Vreme
ČETRTEK
-2
1
PETEK
-1
0
SOBOTA
-2
1
NEDELJA
-8
0
PONEDELJEK
-5
0
Napoved za Slovenijo
Zvečer bo še precej jasno, ponoči pa se bo postopno pooblačilo. Na Primorskem bo začela pihati šibka burja. Zjutraj bodo temperature od -6 do -1, na Primorskem malo nad 0 °C. V četrtek bo pretežno oblačno. Predvsem v južni in osrednji Sloveniji bo občasno naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.
Obeti za Slovenijo
V petek bo oblačno, sneženje se bo popoldne in zvečer od juga okrepilo in zajelo večji del Slovenije. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki se bo zvečer še okrepila. V soboto dopoldne bo rahlo sneženje ponehalo tudi na severovzhodu, čez dan se bo od zahoda postopno jasnilo. Na Primorskem bo še pihala burja. V nedeljo bo pretežno jasno. Jutro bo mrzlo in ponekod po nižinah megleno. Od 16. do 21. decembra 2018 Nad severozahodno Evropo in severnim Atlantikom bo obsežno ciklonsko območje, nad severovzhodno Evropo pa obsežen anticiklon. Območje Alp bo predvidoma prešlo nekaj neizrazitih vremenskih front. V nedeljo bo precej jasno, zjutraj bo mrzlo. V ponedeljek bo pretežno oblačno, ponekod bo prehodno rahlo snežilo. Od torka do petka kaže na razmeroma oblačno, a povečini suho vreme. Jutranje temperature bodo okoli -5, dnevne pa malo nad ničlo.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V četrtek se bo od juga povsod pooblačilo, ponekod v notranjosti Hrvaške bo rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu se bo krepila burja.
Vremenska slika
Nad severno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa nastaja ciklonsko območje. V višinah priteka k nam s severozahodnimi vetrovi hladen in občasno nekoliko bolj vlažen zrak. V četrtek Nad zahodnim Sredozemljem se poglablja ciklonsko območje. Od vzhoda priteka k nam dokaj hladen in vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z aktualnimi napovedmi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo nadaljevali predvidoma januarja ali februarja 2019. Začetek sezone bo odvisen od temperatur zraka. Cvetni prah se sprošča, ko najvišja dnevna temperatura doseže 5C. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.

Vir: ARSO
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Na Gorenjskem po nižinah 15, po vrhovih 20 centimetrov snega
49
20. november 2018 ob 14:18 V hribovitih krajih je ponoči zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega, po nižinah je bilo snega do pet centimetrov.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:35 16:16
Maribor 07:33 16:10
Koper 07:37 16:21
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 11:45 22:05
Maribor 11:41 21:59
Koper 11:47 22:09
Kazalo