Vreme
NEDELJA
1
8
PONEDELJEK
-1
13
TOREK
0
13
SREDA
3
14
Napoved za Slovenijo
Ponoči in zjutraj bo na Primorskem delno jasno, ponekod bo pihala šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju 4, v alpskih dolinah okoli -5 °C. V nedeljo bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti do nadmorske višine okoli 1800 m. Sredi dneva in popoldne se bo delno zjasnilo. Predvsem v Vipavski dolini in na Krasu bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem okoli 12 °C.
Obeti za Slovenijo
V ponedeljek bo zjutraj in dopoldne pretežno jasno, na Primorskem bo pihala povečini šibka burja. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V torek bo delno jasno, popoldne se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije pooblačilo. V sredo bo na vzhodu še delno jasno, drugod bo oblačno, popoldne bo na zahodu pričelo rahlo deževati. Pihal bo jugozahodni veter. Od 28. marca do 2. aprila 2018 V sredo bo nad zahodno in srednjo Evropo ter zahodnim Balkanom ciklonsko območje, ki se bo pomikalo proti severovzhodu in nad nami se bo prehodno nekoliko okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Ob koncu tedna se bo nad jugozahodno Evropo poglobilo novo ciklonsko območje, ki se bo med prazniki prek Alp pomikalo nad srednjo Evropo. V sredo bo na vzhodu še delno jasno, drugod bo oblačno, na zahodu pričelo rahlo deževati. V noči na četrtek pa se bo dež okrepil in prehodno zajel vso Slovenijo. V četrtek bodo padavine večinoma ponehale. Od petka do ponedeljka ostaja verjetnost za padavine znatna. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 15 °C, v soboto in nedeljo krajevno lahko do 20 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas bo precej jasno, drugod bo več oblačnosti. V Kvarnerju bo pihala šibka burja.
Vremenska slika
Nad jugozahodno Evropo je ciklonsko območje, nad srednjo in vzhodno Evropo pa šibko območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda k nam še doteka razmeroma hladen in občasno nekoliko bolj vlažen zrak. V nedeljo Nad osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje, iznad vzhodne Evrope pa sega nad naše kraje šibko območje visokega zračnega tlaka. V spodnjih plasteh ozračja se nad nami ob šibkih vetrovih zadržuje razmeroma vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Z vremenom povezane težave bodo občasno imeli le najbolj občutljivi, večini ljudi vreme ne bo povzročalo opaznih težav. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 4 in v gorah 4,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah se je sezona pojavljanja cvetnega prahu jelše prevesila v drugo polovico, obremenitev bo srednje visoka do visoka in se bo postopoma zmanjševala. V nižinah je leska v večji meri odcvetela, višje v hribih bo lahko v zraku nekoliko več cvetnega prahu. Pričakujemo začetek sezone pojavljanja cvetnega prahu jesena. V zraku bo še nizko alergeni cvetni prah topola (trepetlik) in sorodne vrbe, bresta ter tise. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom cipres srednje visoka do visoka. Obremenitev z jesenom bo nizka. V zraku bo prisoten še cvetni prah topola, vrbe in bresta. Posamezna zrna leske in jelše lahko veter prinese s celine.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Zimski začetek koledarske pomladi
8
20. marec 2018 ob 09:00 Z enakonočjem se na severni polobli začenja koledarska pomlad. Sonce je ob enakonočju nad obzorjem toliko časa kot pod obzorjem, nato bodo dnevi daljši od noči.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:54 19:21
Maribor 06:49 19:16
Koper 06:57 19:24
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 12:26 03:01
Maribor 12:19 01:58
Koper 12:31 03:03
Kazalo