Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Val 202 • petek, 4. dec. 2020

Val 202 • pet, 4. dec.

00:00
Novice


01:00
Novice


02:00
Novice


03:00
Novice


04:00
Novice


05:00
Novice


05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30


05:45
Dobro jutro


06:00
Novice


06:30
Novice


07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00


07:29
Vreme po Sloveniji


Dr. Marko Snoj je izdal Slovar Pohlinovega jezika, ki je, tako pravijo jezikoslovci, pravi slovarski biser! Knjiga na skoraj tisoč straneh prikazuje več kot 12.000 besed in besednih zvez, ki jih je v 18. stoletju opisal ali uporabil naš prvi narodni buditelj Marko Pohlin. Celo področja spolnosti ni izpustil.


08:30
Novice


Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.


V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo odzivom po zimsko obarvanem nogometnem derbiju med Olimpijo in Mariborom. Celjski rokometaši so odigrali pomembno tekmo lige prvakov v Ukrajini, slovenska ženska rokometna reprezentanca pa začenja evropsko prvenstvo na Danskem.


09:30
Novice


09:37
Popevka tedna


09:55
Napoved radijskega sporeda


Eden največjih športnih dogodkov zime v Sloveniji bo tokrat najverjetneje minil brez značilne kulise več tisoč gledalcev z vsega sveta, a to ne zmanjšuje njegovega športnega pomena. Za Planico neobičajen decembrski termin je za organizatorje svetovnega prvenstva v poletih velik zalogaj, zato z vodjem tekmovanja Jelkom Grosom razmišljamo o posebnostih letošnje izvedbe in novostih, ki jih pripravljajo za tekmovanje, ki se bo začelo 10. decembra.


10:30
Novice


V tednu, ko je zapadel prvi sneg, se običajno začnejo misli in priprave na smučarsko sezono pri velikem številu ljubiteljev tega športa. A letošnje razmere smučarsko sezono na slovenskih smučiščih postavljajo pod vprašaj. Zaradi ukrepov še ni jasno, kdaj in kako bi lahko zagnali naprave ter kako bodo morali svoje vedenje prilagoditi tudi smučarji. V Kranjski Gori se o pripravah na sezono in zdajšnjih napovedih pogovarjamo s predstavniki slovenskih smučišč in turističnimi delavci.


11:30
Novice


11:38
Obvestila


V 18. vzporedniku pogledamo proti južni sosedi, kjer spet zaznavajo rekordne številke novih okužb in sprejemajo nove ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. Vstop na Hrvaško je zdaj mogoč le z negativnim izvidom testa PCR, največ okužb pa odkrivajo v prestolnici. Z našo zagrebško dopisnico Tanjo Borčić Bernard razmišljamo, kaj je pripeljalo do novega vrha okužb, kako se z okužbo in samoizolacijo sredi krize spoprijema premier Plenković, kakšni so gospodarski kazalci po treh četrtletjih in okrnjeni turistični sezoni ter kako bo mesto Zagreb izkoristilo 700 milijonov evrov iz solidarnostnega sklada EU za obnovo po pomladnem potresu. Vprašamo se tudi, kaj nova film in knjiga razkrivata o zagrebškem županu Milanu Bandiću.


12:30
Novice


Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.


13:30
Domači predlogi za Popevko tedna


13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna


Kar je za nekoga resnica, je za drugega laž, velja za današnje knjižno priporočilo. Povedala nam ga bo Barbara Remec, ki je novinarka časnika Kmečki glas in avtorica nove knjige Slastno iz korenin, v kateri so zbrani sladki in slani recepti iz korenovk in gomoljnic.


14:20
Obvestila


14:30
Novice


Tradicionalno petkovo glasovanje za najvšečnejši skladbi tedna.


15:03
Radio napoveduje


Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.


16:30
Novice


Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storila Tatjana Pirc.


Vreme ob koncu tedna.


17:30
Novice


17:35
Obvestila


Popoldanske športne minute ponudijo uvod v prvo tekmo slovenskih rokometašic na evropskem prvenstvu na Danskem, vrnitev slovenskega vaterpola na evropsko sceno ter zanimivosti in napovedi pred prvo tekmo Ilke Štuhec v novi sezoni svetovnega pokala.


18:00
Tri v vrsto: Frank Zappa


Poleg ostale glasbene ponudbe v petkovem večeru prisluhnite tudi Galeriji. Eksotika ima prednost., pravi Matjaž Ambrožič. Čeprav je ta regresivne narave. Vsebinska optika tokrat poudarja hiphop, posebej izpostavljena subžanrska raven pa je trap. Toda v nasprotju s splošnimi galerijskimi načeli bo vsaj tretjina nabora ekstremno populistična traperska klika. Ob 21.00.


19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00


19:30
Popevka tedna


Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.


Slovenska ženska rokometna reprezentanca začenja evropsko prvenstvo na Danskem na tekmi z domačinkami. V predtekmovalni skupini v Herningu bosta igrali še Francija in Črna gora. Tekme slovenske rokometne reprezentance pospremimo na Valu 202.


Novosti s senčne strani popularne glasbe.


Eksotika ima prednost. Čeprav je ta regresivne narave. Vsebinska optika tokrat poudarja hiphop, posebej izpostavljena subžanrska raven pa je trap. Toda v nasprotju s splošnimi galerijskimi načeli bo vsaj tretjina nabora ekstremno populistična traperska klika. Južnjaški rapovski težkokategornik Gucci Mane nas že na začetku seznani z mladima, prihajajočima zvezdnikoma, to sta pikra Mulatto in odrešujoč analitik Foogiano. Ta bo dodal štiri krepke, a dopadljive s svojega čisto svežega mikstejpa Gutta Baby, Floridčanki Mulatto pa se pozneje priključi še njena londonska kolegica Shygirl. Damski oddelek bo v pop-soul razširil nov nastop Mariborčanke Taje. Skrajno bogata bo zasedba - za intelektualno uravnovešenje gre - domačih raperjev, kajti z novima komadoma se predstavita Vazz (Kaktus) in Mirko Grozny (Fotr mojga stila). Lokalne trap okove bodo okrepili, prav tako z vročo singlično novostjo, Ljubljančani Capital Crew. Medtem pa bo seznam predvajanih nu-soularjev na krilu z gospodi podaljšal Tschimy, in to ob boku vplivnega Tylerja The Creatorja. Za instrumentalnimi medigrami poskrita kanadski producent Khotin in naš Ichisan. Bliskovita bo vloga povratnika Charlesa Websterja, ki mu bomo sicer posvetili prihodnjo Galerijo. Kot trap past.


Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


V prvi decembrski epizodi RH 202 bomo med drugimi slišali tudi novo izdajo slovenske producentke in didžejke GLIE, letošnjo izvedbo uspešnice nemškega tandema Booka Shade, predelavo aktualnega singla večkrat nagrajenega glasbenega projekta Meduza, remiks skladbe Synthesizer, ki jo z novim albumom prinašajo britanski prvaki Faithless in Nathan Ball, petkov večer pa bodo zaznamovali tudi sveži elektronski zvarki, ki so jih dostavili Bob Sinclar, Cassius, Kaz James, Hot Since 82, Charles D in drugi.


20:40
Primož Premzl: Iskalec prezrtih in spregledanih osebnosti
10:27
Naval na šport ob 17:45
13:04
Prof. Gregor Majdič: Virusi naj bi predstavljali osem odstotkov našega genoma
8:15
Javni prostor E05: Kako načrtujemo in bivamo vpliva na to, kako varno in zdravo živimo
18:54
Misija Gaia: Naša galaksija dobiva rokovski prizvok
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov