V Kobariškem muzeju se bodo v prihodnjih letih še vedno posvečali predvsem zaznamovanju stoletnic. Še posebej slovesno bo torej prihodnje leto, ko se bodo spomnili na stoletnico preboja pri Kobaridu, poimenovanega tudi
V Kobariškem muzeju se bodo v prihodnjih letih še vedno posvečali predvsem zaznamovanju stoletnic. Še posebej slovesno bo torej prihodnje leto, ko se bodo spomnili na stoletnico preboja pri Kobaridu, poimenovanega tudi "čudež pri Kobaridu". Foto: BoBo

"Ker je gradivo tako zelo obsežno, bomo govorili pretežno o zgornjem delu te fronte, in sicer od Vršiča prek Predela, Bovške kotline, Javorščka pa do vrhov nad Peski. Tako da bo ta del razstave bolj posvečen zaledju fronte," je o novi postavitvi povedal direktor Kobariškega muzeja Jože Šerbec.

Še pogled v muzejsko prihodnost
Prihodnje leto, ki bo za Kobariški muzej in Kobarid še posebej pomembno, pripravljajo še nekaj drugih večjih dogodkov, med katerimi bo zagotovo izstopal veliki koncert na kobariškem trgu v poletnih mesecih.

V Kobariškem muzeju se bodo v prihodnjih letih še vedno posvečali predvsem zaznamovanju stoletnic. Še posebej slovesno bo torej prihodnje leto, ko se bodo spomnili na stoletnico preboja pri Kobaridu, poimenovanega tudi "čudež pri Kobaridu".

V letu 2018 bodo razstavo posvetili koncu prve svetovne vojne, verjetno tudi z odprtjem tamkajšnjega parka spomina. Po besedah Šerbca bodo leta 2019 verjetno postavili razstavo, ki bo nadaljevanje letošnje, to je o delovanju avstro-ogrske vojske neposredno na prvi frontni črti tik nad Kobaridom.

Slovesnosti ob odprtju razstave Avstro-Ogrska vojska v Zgornjem Posočju 24. 5. 1915-23. 10. 1917 se udeležujejo nekateri veleposlaniki in tudi minister za kulturo Tone Peršak.

Kobariški muzej
Kobariški muzej