Kakovostni fotografski fond, ki so ga pridobili z začasnimi zbirkami, zdaj bogati tudi stalno razstavo muzeja. Foto: Spletna stran muzeja
Kakovostni fotografski fond, ki so ga pridobili z začasnimi zbirkami, zdaj bogati tudi stalno razstavo muzeja. Foto: Spletna stran muzeja

Po besedah direktorja muzeja Jožeta Šerbca je na ogled tudi del stalne razstave o zgodovini kraja, prenovljena je soba o arheološki zgodovini Kobarida. "Nekaj je novosti tudi v naši stalni zbirki o soški fronti," je povedal Šerbec. Kakovostni fotografski fond, ki so ga pridobili z začasnimi zbirkami, zdaj namreč bogati tudi stalno razstavo muzeja.

Prihajajo stoletnice
V Kobariškem muzeju, ki je odvisen od obiska, so zato zanimive razstave pomembne, da pritegnejo več obiskovalcev. "Gospodarska kriza in dogajanje v svetu se poznata. Manj je obiskovalcev, predvsem domačih in Italijanov," je še povedal Šerbec. Meni, da kljub vsemu samostojnost muzeja s tem ni ogrožena.

Od prihodnjega leta dalje se bodo v Kobariškem muzeju posvečali predvsem praznovanju prihajajočih stoletnic. Načrtujejo skupen projekt z Muzejem novejše zgodovine Slovenije in Vojaškim muzejem, pričakujejo pa tudi sodelovanje z Goriškim in Tolminskim muzejem.

"Na državni ravni je že ustanovljen nacionalni odbor za obeleževanje teh stoletnic, tudi v tujini imamo že dogovorjenih nekaj skupnih projektov z nemškim zgodovinskim muzejem iz Berlina in z belgijskim muzejem iz Ipra," je poudaril direktor Kobariškega muzeja.