Suggestions

No search results.


Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

"EUROPEAN WEEK" spletna razprava z RTV Slovenija/Radiem Si

četrtek, 18.2.2021

V drugačnih okoliščinah, tj. v času pred oz. po pandemiji covida-19, bi sedeli skupaj v našem Euranet Plus studiu v Bruslju, pa vendar smo se lahko, zahvaljujoč tehnologiji, kljub temu ujeli v tej obliki.

TEMA: "Izobraževanje v EU v času pandemije covida-19"

Uvedba ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa je drastično vplivala tudi na področje šolstva oz. izobraževanja. Ob začetku pandemije je bilo med vsemi deležniki vzgojno-izobraževalnega sistema, vključno s starši, precej zmede, saj so se morali na nove razmere prilagoditi skorajda čez noč. Kriza je razkrila tudi velike neenakosti med državami članicami, zlasti kar se tiče zapiranja vrtcev, šol in univerz ter dostopa do digitalnega izobraževanja. Kako se je EU lotila odprave teh razlik in izzivov? Kako so se na nove razmere v primerjavi z drugimi nacionalnimi javnimi šolami prilagodili v mreži Evropski šol? S kakšnimi težavami in izrednimi rešitvami so se na področju izobraževanja v tem času soočali v Bruslju? Kakšna je vizija za evropski izobraževalni prostor? To je zgolj nekaj vprašanj na katera smo skušali poiskati odgovore.

Sogovorniki:

Pridružite se nam!

Obiščite tudi naša Facebook profila:
@euranetplusslovenija @radiosi.eu

Projekt EURANET PLUS poteka v sodelovanju z našo Euranet Plus agencijo v Bruslju.
#euranetplus #europeanweek #MEPirenajoveva #europeanschoolfrankfurt #DGT

Euranet Plus

S projektom ZA KRAS prvič v živo spremljamo odraščanje velike uharice

06.05.2021

Projekt ZA KRAS, ki sledi izhodiščem Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike, je namenjen izboljšanju stanja evropsko pomembnih vrst in habitatnih tipov na območju Nature 2000 – Kras.

Z evropskim projektom VIPava do ohranjanja ekosistema doline reke Vipava

07.05.2021

V projektu VIPava si prizadevajo ohranjati in izboljšati stanje ogroženih živalskih vrst ter habitatov v Vipavski dolini. VIPava je sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in zajema ukrepe za različne živali in zeleno infrastrukturo.

Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva 2021

03.05.2021

Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi.

''Kolesarjenje ob nekdanji železni zavesi'' del poti EuroVelo

23.04.2021

V mesecu februarju se je zaključil evropsko sofinanciran projekt Kolesarjenje ob železni zavesi. Ekipa madžarskih in slovenskih partnerjev je na obmejnem območju med Slovenijo in Madžarsko tri leta in pol vzpostavljala skupno kolesarsko turistično...

S projektom PONI do konkurenčnega podjetništva za zeleno gospodarsko rast

10.04.2021

Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije tistim s podjetniško idejo ponujata sredstva, s katerimi lahko v 4 mesecih podjetniško idejo pretvorijo v lastno podjetje.

EU projekt Čebelja učna pot povezuje starostnike in mlade

09.04.2021

Evropski projekt ima dodano vrednost, saj se bodo na Čebelji učni poti spletle vezi med mlajšimi in starejšimi.

Kranj s projektom E-mobilnosti uresničuje tudi zahteve EU

02.04.2021

V Mestni občini Kranj so konec lanskega leta zagnali nov projekt Električne mobilnosti. Na poti, da postane gorenjska prestolnica na tem področju povsem samozadostna, nameravajo v prihodnjih petnajstih letih postaviti tudi sončne elektrarne

Z operacijo ePlačam do učinkovitega javnega plačilnega sistema po predpisih Evropske unije

26.03.2021

Operacija ePlačam je z razvojem novih skupnih orodij in storitev za elektronsko pošiljanje podatkov in e-plačil v veliki meri prispevala k izboljšanju zmogljivosti in učinkovitosti v javni upravi.

Projekt RTV Slovenija: TuEU – moč javnosti

19.03.2021

RTV Slovenija je začel z novim multimedijskim projektom TuEU – moč javnosti, katerega cilj je izpostavitev vrednot, ki jih Evropa skozi različne sisteme delovanja spodbuja in razvija in zagotavljajo dolgoročen uspeh njenega delovanja.

EU projekt #GoEAThical mlade opozarja na etično potrošnjo

12.03.2021

Evropski projekt GoEAThical povezuje podnebne spremembe, dobavno prehransko verigo in mlade.

Program BioPharm.Si povezal raziskovalce, podjetja in inštitute v Evropski uniji

05.03.2021

Program BioPharm.Si je zelo obsežen, zato je bil posledično organiziran v več manjših projektov, ki so pokrivali različna področja.

Smer TNP za naravi prijazen turizem podpira cilje strategije Evropa 2020

02.03.2021

Projekt Usmerjanje obiska v Triglavskem narodnem parku oz. na kratko Smer TNP se po več kot dveh letih počasi zaključuje.

Študentje v okviru programov PKP in ŠIPK sodelovali v več kot tisoč projektih

19.02.2021

Namen Evropskega socialnega sklada je vsako leto izboljšati življenje milijonom ljudi tako, da jim pomaga pridobiti nove spretnosti in znanja ter tako najti boljšo zaposlitev. Kakšne projekte so razvili študenti, ki jih je sofinanciral sklad?

S projektom Clear 2.0 so se izpusti CO2 zmanjšali

12.02.2021

S projektom Clear 2.0 so se izpusti CO2 zmanjšali za 97 ton na leto – toliko bi se zmanjšali, če bi zasadili več kot 16.000 dreves.

More
Subscribe to newsletter

Subscribe to newsletter

Neveljaven email naslov