Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Index

Suggestions

No search results.


Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

MMC RTV 365 Radio Television mojRTV × Menu

Think Green • shows

Think Green O projektu Polni zagona

29.04.2024

Še slab mesec imate časa, da se pridružite tretjemu izzivu Polni zagona, s katerim želijo koordinatorji spodbuditi h kolesarjenju na delo – kjer je to mogoče - kot trajnostni obliki mobilnosti in spreminjanju vsakodnevnih potovalnih navad. Ne le, da boste pomagali zmanjšati ogljični odtis; dnevno kolesarjenje v službo blagodejno vpliva tudi na zdravje. Več pa v današnji rubriki THINK GREEN.

Think Green Dan v rabljenih oblačilih in brez hitre mode

19.04.2024

Hitra moda postaja najhujši sovražnik narave. Vsak Slovenec letno zavrže povprečno 12 kilogramov oblacil. Kako preusmeriti ta trend in slabe nakupovalne navade? Preverjali smo pri Ekologih brez meja.

Think Green S projektom Zeleni pingvin proti nižjemu ogljičnemu odtisu

12.04.2024

Zeleni pingvin je projekt, ki nas lahko nauči, kako zmanjšati izpuste in znižati stroške posameznikov in skupnosti. V okolje mladih prinaša digitalne rešitve, otroci se na primer učijo, kaj pomeni kilogram ogljičnega odtisa in kaj povzroča. Med Eko šolami je bila ideja Zelenega pingvina ustvariti tekmovanje med šolami, da otroci z vplivom na rabo virov v šolah in vrtcih dosežejo nižji ogljični odtis teh stavb. Prisluhnite pogovoru z Gregorjem Cerarjem, nacionalnim koordinatorjem Ekošole. (Foto Iskraemeco)

Think Green Ta konec tedna vabi arhitekturni festival Odprte hiše Slovenije

08.04.2024

Odprte hiše Slovenije (OHS) so platforma sodobne slovenske arhitekture in največji arhitekturni festival v Sloveniji. Letošnji bo potekal ta konec tedna, na ogled pa bo okoli 70 objektov. O namenu in letošnjem programu je za rubriko THINK GREEN spregovorila Eva Eržen. Na fotografiji: Kulturna četrt Minoriti Glavni avtor/biro: ATELIERarhitekti Foto: Špela Koščak

Think Green Pomladili bomo gozdove in zasadili na tisoče dreves

01.04.2024

'Pomladimo gozdove' je ime največje prostovoljske akcije sadnje dreves, ki jo že petič organizira družba Slovenski državni gozdovi. Potekala bo to soboto na različnih lokacijah po Sloveniji in na njej je dobrodošlih čim več prostovoljcev. Preverili smo, zakaj in kako se lahko pridružite.

Think Green Svetovni dan voda letos z geslom 'Voda za mir'

22.03.2024

Na svetovni dan voda smo tudi letos ozaveščali in spodbujali k ukrepanju v boju proti vodni krizi. Zakaj so pomembne kampanje ob svetovnem dnevu voda nam je razložil prof. dr. Mihael Brenčič iz Slovenskega društva za zaščito voda. Povedal je, da lahko voda zagotovi mir ali zaneti konflikt. Če vode primanjkuje ali je onesnažena ali če ljudje nimajo dostopa nje, lahko pride do napetosti med državami. Z rastjo prebivalstva bo voda postajala vse pomembnejša v boju proti revščini in degradaciji okolja.

Think Green O projektu PLASTIX

11.03.2024

V Sloveniji obstaja veliko projektov, ki v luči hitrega tempa življenja opozarjajo na naraščajoči problem plastičnih odpadkov, možnosti reciliranja, ponovne uporabe zamenljivosti kot del prehoda v bolj krožno gospodarstvo. Eden teh se izvaja v okviru 4-letnega ciklusa v programu Interreg Europe in v ospredje postavlja področje gospodarjenja evropskih regij s plastiko. Več o projektu PLASTIX nam je v rubriki Think Green povedala doktorica ANJA BUBIK, predavateljica in raziskovalka na Fakulteti za varstvo okolja.

Think Green Festival nabiralništva vabi k brezplačnim spletnim predavanjem

24.02.2024

Nabiralništvo je ena najstarejših dejavnosti, kar jih pozna človek in zadnja leta spet pridobiva na pomenu. Povsem razumljivo, ko pa je večje zavedanje posameznika, da je hrana nabrana v naravi načeloma bolj zdrava kot gojena. Seveda pod določenimi predpostavkami. Odlična priložnost za podrobnejšo seznanitev z nabiralništvom, s posameznimi rastlinami in njihovo uporabnostjo in vedno bolj pestro ponudbo v kulinariki se ponovno obeta v okviru 2. festivala nabiralništva, ki bo prvi junijski vikend. O namenu je v današnji rubriki Think Green spregovorila ena izmed organizatoric Iva Hari, ki je ob tem povabila tudi na brezplačna spletna predavanja.

Think Green Očistimo Slovenijo digitalnih odpadkov

19.02.2024

Ekologi brez meja vabijo k sodelovanju v najlažji čistilni akciji na svetu, lotimo se čiščenja odpadkov, ki se kopičijo na naših e-poštnih naslovih in telefonih in prispevajo k toliko izpustom kot letalski promet. Z izbrisom vseh nepotrebnih datotek, aplikacij, fotografij in videoposnetkov prihranimo energijo, podaljšamo življenjsko dobo svojih naprav, oblikujemo nove digitalne navade in postanemo bolj učinkoviti ter zadovoljni. Podrobneje je o akciji razložila Katja Sreš.

Think Green Ptice so tudi pozimi v naši bližini

22.01.2024

Ta teden poteka zimska akcija opazovanja ptic, s katero želijo ornitologi preveriti, koliko in katere ptice se v zimskih dneh mudijo v naših krajih. Vsi se lahko pridružite akciji opazovanja ptic, preverili smo, na kakšen način. Prisluhnite. (Foto Gregor Bernard)

Think Green Stopite na Svileno pot - v novo leto po nove poslovne priložnosti

15.01.2024

V današnji rubriki Think Green predstavljamo projekt, ki poleg inovativnosti vzbuja pozornost tudi zaradi poziva k sodelovanju. Svilena pot bo omogočila vzpostavitev nove sviloprejske zadruge, ki bo vključevala najnovejše znanstvene izsledke in jih aplicirala v prakso na področju svilogojstva. Zaključna faza projekta je namenjena prodaji svilenih niti v zdravstvene in kozmetične namene. Pri snovalcih projekta smo preverili, zakaj gre za dobro poslovno priložnost. Tako za družbo, okolje kot tudi posameznika.

Think Green Naj darila za seboj ne pustijo preveč plastike in odpadne embalaže

11.12.2023

Kaj je smisel darila? Najbrž razveseliti nekoga, ki ga imamo radi, in razveselimo lahko tudi tako, da pomislimo na naravo. Potrošništvo več nima meja, in s seboj potegne veliko odvečne plastike in druge embalaže in smeti, zato razmislimo kaj in kako bomo kupovali te dni. Nekaj namigov (med katerimi so tudi domači keksi) smo poiskali pri Ekologih brez meja. Prisluhnite rubriki Think green.

Subscribe to newsletter

Subscribe to newsletter

Neveljaven email naslov