Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Banchetto musicale

4 epizod

Banchetto musicale

4 epizod


Oddaja s koncertnimi posnetki stare glasbe.

01.06.2023

Musica poetica na festivalu Seviqc Brežice

Vabimo vas k spremljanju koncerta češkega ansambla Musica poetica, ki se je zgodil 19. avgusta lani v okviru festivala Seviqc Brežice. Na brežiškem gradu se je predstavil na večeru z naslovom Ženske baroka in v programu združil dela baročnih skladateljic z Apeninskega polotoka.


25.05.2023

Violinist Jorge Jiménez na festivalu Seviqc Brežice 2022

Španski umetnik se je občinstvu predstavil s programom, ki ga je naslovil: V Bachov razmislek: Goldbergove variacije v violinski preobleki. Prav zares si je Jiménez pred leti zadal, da bo to izjemno Bachovo delo – eno od najbolj zapletenih skladb za čembalo iz 18. stoletja - prepisal v skladbo za solo violino. O svojem podvigu je povedal: "Predstavljajte si, da poskušate vse pohištvo iz dvorca Versailles namestiti v čudovito, majhno podstrešno garsonjero nekje na podeželju. Kaj bi vzeli s seboj? Tiste stvari, ki so najbolj pomembne za vas. Ne za nekoga drugega. Za vas. To sem naredil z Bachovimi variacijami. Končni rezultat je zelo subjektiven. Če bo kdo imel občutek, da nisem izbral ali vključil pravih tem, se mu lahko le opravičim. Priredba ponuja tisto, kar jaz slišim v Bachovem delu."


18.05.2023

Violončelist Federico Toffano na festivalu Seviqc Brežice 2022

Italijanski umetnik mlajše generacije je večeru dal naslov Solitudine e libertà: med Bachom in Italijo. Slavni Drugo in Tretjo Bachovo suito za violončelo je namreč povezal z deli manj znanih Bachovih sodobnikov z Apeninskega polotoka. Z njihovo pomočjo se je violončelo v drugi polovici 17. stoletja uveljavil kot solistično glasbilo. To so bili skladatelji s Sicilije, iz Neaplja, Bologne in Benetk.


11.05.2023

Andrej Jovanić na koncertu festivala Seviqc Brežice

Posnetek koncerta Nekega večera v Versaillesu iz leta 1686 ob odprtju festivala Seviqc Brežice 2022. Andrej Jovanić na teorbi in baročni/španski kitari v Hudičevem turnu v Soteski, 12. 8. 2022.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov