Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

5 epizod

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

5 epizod


Domače zabavne zvoke v eni najstarejših glasbenih oddaj Radia Slovenija lahko zvesti poslušalci sledijo že šest desetletij. Njena izvirnost se skorajda ni spremenila. V njej predstavljajo kakovostne, starejše in seveda tudi mlajše ansamble. Doslej se je izmenjalo šest urednikov, do upokojitve oktobra 2015 ga je več kot trideset let pripravljala glasbena urednica Irma Rauh, sedaj pa je njeno delo prevzel glasbeni urednik Tomaž Guček.

08.06.2023

Kje je poletje?

Junijsko vreme je letos res muhasto. Konec pomladi dežuje, v tokratni oddaji pa vas z izbrano glasbo vseeno pripravljamo na prihod poletja ... Z ansambli in zasedbami: Triom Vitala Ahačiča; Alpskim kvintetom; Ansamblom Borisa Kovačiča; Ansamblom Braneta Klavžarja; Ansamblom Franca Miheliča; Vero & Originali; Ansamblom Modrijani; Ansamblom Spev; Ansamblom Toplar; Ansamblom Modri val; Ansamblom Maksa Kumra; Ansamblom Vita Muženiča; Ansamblom Avsenik; Ansamblom Jožeta Burnika s prijatelji in Ansamblom Mladi upi.Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


01.06.2023

Ansambel Franca Potočarja s Podlipškimi fanti

Prvo junujsko oddajo v celoti posvečamo komponistu in harmonikarju Francu Potočarju.Njegov oče, znani dolensjki ohcetni godec Franc Potočar starejši, je bil vzornik Lojzetu Slaku. Zasedba s Podlipškimi fanti je bila ustanovljena leta 1993, velja pa za vrhunec Potočarjevega ustvarjalnega opusa. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


25.05.2023

Fantje spod Šilentabra živo iz studia 13

Fantje spod Šilentabra so narodno-zabavna zasedba, ustanovljena leta 2021, v kateri moči združujejo izkušeni glasbeniki z ilirskobistriškega in pivškega konca. Vodi jih harmonikar David Penko, na lanskem tridesetem jubilejnem festivalu Vurberk so osvijili srebrnega zmaja in Šifrerjevo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo. Vse to obljublja prvovrsten glasbeni večer živo iz studia 13. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


18.05.2023

Robert Smolnikar trio

Pred mikrofon smo tokrat povabili Roberta Smolbikarja, vodjo istoimenskega tria. V pogovoru z glasbenim urednikom Tomažem Gučkom poslušate skladbe z zadnje zgoščenke tria z naslovom Srečno, srečno. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


11.05.2023

Pesmi o mesecu maju

Iz naslova je razvidno, o čem bo tekla glasbena nit tega večera ... Poslušate pa: ansambel Trim; ansambel Slovenski zvoki; ansambel Štajerskih 7; Alpski kvintet; ansambel Štrajk; ansamble Svetlin; Maksa Kumra; Rudija Bardorferja; Franca Potočarja s Podlipiškimi fanti; ansambel Franca Miheliča; vokalni kvintet Gorenjci in na koncu citrarja Karlija Gradišnika. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov