Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Danes do 13:00

5962 epizod

Danes do 13:00

5962 epizod


Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

22.05.2024

Norveška, Irska in Španija bodo v torek priznale Palestino, Slovenija želi postopek končati najpozneje do 13. junija.

Norveška, Irska in Španija bodo v torek priznale Palestino. Premier Robert Golob je ob tem spomnil, da je Slovenija pred dvema tednoma začela postopek priznanja, ki ga želi končati najpozneje do 13. junija, in izrazil upanje, da se slovenskemu procesu pridruži še več članic unije. V oddaji tudi o tem: - Po italijanski napovedi o podaljšanju nadzora na meji bo to storila tudi Slovenija na mejah s Hrvaško in Madžarsko - Ustavno sodišče zavrglo pobudo Fidesa za oceno ustavnosti vladnega odloka o delu med stavko - Referendum o drugem bloku krške nuklearke naj bi dobil v državnem zboru široko podporo


21.05.2024

Gen energija predstavila oceno ekonomike projekta Jek 2

Državno podjetje Gen energija, investitor v drugi blok jedrske elektrarne v Krškem, je danes predstavilo prvo oceno ekonomike projekta. Novi reaktor bi imel med 1000 in 1650 megavati moči, študija o priključitvi drugega bloka na omrežje je pokazala, da bi bila s tega vidika njegova optimalna velikost do 1300 megavatov. Ocenjena investicijska vrednost brez stroškov financiranja je med 9,3 in 15,4 milijarde evrov, odvisna bo od moči reaktorja, so pojasnili. Drugi poudarki oddaje: - Vlada namerava jutri podpisati pismo o nameri za vzpostavitev nove medicinske fakultete. - Mednarodno javnost deli zahteva za izdajo naloga za aretacijo voditeljev Hamasa in Izraela. - Na Opčinah mogoče vnovič kupiti knjige v slovenskem jeziku.


20.05.2024

Vrstijo se odzivi po smrti iranskega predsednika Raisija

V Iranu so razglasili petdnevno žalovanje po smrti predsednika države Ebrahima Raisija in zunanjega ministra Hosejna Amirja Abdolahjana v nesreči helikopterja. Predsedniške dolžnosti bo začasno prevzel prvi podpredsednik Mohamed Mohber, ki mora v 50-ih dneh pripraviti vse potrebno za izvedbo predsedniških volitev. Medtem se iz sveta vrstijo izrazi sožalja. Druge teme: - Izrael napovedal okrepitev kopenske ofenzive v Rafi. - Premier Golob do konca meseca pričakuje zaključek stebrnih, do poletja pa tudi krovnih pogajanj o plačah v javnem sektorju. - Na srečanju v Murski Soboti svoje raziskovalne naloge predstavljalo 390 mladih.


19.05.2024

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


18.05.2024

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


17.05.2024

Izrael: vojna v Gazi ni genocid, temveč samoobramba

Vojna v Gazi je tragična, vendar ne gre za genocid, je na Meddržavnem sodišču v Haagu dejal glavni odvetnik Izraela Gilad Noam. Sodnike je ob tem pozval, naj zavrnejo zahtevo Južne Afrike po umiku izraelskih sil s palestinskega ozemlja. Noam je še poudaril, da je ofenziva v Rafi nujen del samoobrambe proti borcem gibanja Hamas. Druge teme: - Slovaški premier Fico, ki je bil v sredo ranjen v streljanju, ostaja v intenzivni oskrbi. - V Brežicah pričakujejo, da bo vlada ustavila aktivnosti, povezane z azilnim domom. - Že tako dolge čakalne vrste za fizioterapevtske obravnave bodo še daljše.


16.05.2024

Vlada razočarana nad sodbo sodišča v Strasbourgu, ribičem bo še naprej nudila pomoč

Evropsko sodišče ni uslišalo tožb slovenskih ribičev proti Hrvaški, ki je izdajala kazni za ribarjenje v spornih obmejnih vodah. Kot pravijo sodniki, za odločanje o veljavnosti in učinkih arbitraže niso pristojni. Odločitev je negativno presenetila tudi vlado, ki je ribičem obljubila polno podoporo. V oddaji tudi o tem: - Vlada sprejela večmiljardni program za odpravo posledic ujm - Slovaški premier pri zavesti, 71-letni strelec ovaden - Putin in Ši na Kitajskem potrdila strateško partnerstvo


15.05.2024

Na upravnih enotah zaostrili stavko

Na večini upravnih enot, kjer so danes znova prekinili delo, zaostrujejo stavko. Na 34-ih enotah tako do preklica ne bodo delali ničesar nenujnega. Ministrstvo je medtem načelnikom poslalo razširjen nabor nujnih nalog, ki jih morajo opravljati med stavko, kar je po mnenju pravnega zastopnika sindikata državnih organov Klemna Goloba nezakonito, zato bodo sprožili postopke proti državi. V oddaji pa tudi o tem: - Napoved letošnje gospodarske rasti za Slovenijo krepko nad povprečjem Unije - Ruske sile po več dneh spopadov vstopile v obmejno mesto Vovčansk - Na tretjem predsedničinem forumu opozorila o vse več nasilja


14.05.2024

Evropska unija dokončno potrdila migracijski pakt.

Države članice Evropske unije so manj kot mesec dni pred evropskimi volitvami dokončno potrdile pakt o migracijah in azilu, za katerega so se pogajale več let. V središču je obvezna solidarnost; zakonodaja prinaša tudi hitrejše obravnavanje prošenj za azil in učinkovitejše upravljanje meja. Ostali poudarki oddaje: - Sredstva za zaposlene v zdravstvu, ki delajo več, po besedah premiera Goloba zagotovljena. - Pogajanja za ustavitev ognja v Gazi zaradi izraelske operacije v Rafi v slepi ulici. - Združene države Ukrajini zagotovile novo pomoč v orožju.


13.05.2024

Izraelske sile nadaljujejo silovite napade na Rafo na jugu Gaze

Zdravstveni sistem v Gazi je zaradi pomanjkanja goriva tik pred propadom. Delujejo le še redki generatorji v prenapolnjenih bolnišnicah. Izraelska vojska medtem napada celotno enklavo - od begunskega taborišča Džabalija na severu do Rafe na jugu. Iz tega mesta se je od izraelskega poziva k evakuaciji umaknilo že 360 tisoč ljudi. Drugi poudarki oddaje: - Žreb list na glasovnicah za evropske volitve bo DVK opravila predvidoma jutri. - Zakon z novimi pravili za kratkotrajno oddajo stanovanj gre v javno obravnavo. - Nekateri obcestni preprodajalci sadja izigravajo zakonodajo in inšpektorje.


12.05.2024

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


11.05.2024

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


10.05.2024

Vlada in sindikati javnega sektorja znova za skupno mizo

Pogajalci vlade in sindikatov javnega sektorja po skoraj mesecu dni nadaljujejo krovna pogajanja o prenovi plačnega sistema. Vladna stran naj bi po neuradnih informacijah v svojem predlogu uvrstitve plač direktorjev in funkcionarjev - tudi sodnikov - te v povprečju zvišala za 40 odstotkov. Andrej Ekart iz posvetovalne skupine za izboljšanje plačnega položaja sodnikov je sicer vladni interventni zakon za uskladitev plač sodnikov z ustavno odločbo ocenil kot nespoštljiv. Drugi poudarki oddaje: - Mladi zdravniki sestanek s pristojno ministrico označili za neuspešnega - Izrael z nadzorom mejnih prehodov hromi dobavo pomoči v Gazo, opozarjajo v Združenih narodih - 18-letniki iz petih prekmurskih občin na tradicionalni naborniški prireditvi v Beltincih


09.05.2024

Vlada sprožila postopke za priznanje Palestine

Slovenija bo priznala Palestino. Vlada je namreč sprožila uradni postopek, je sporočila zunanja ministrica Tanja Fajon in napovedala, da bo vlada svojo odločitev v državni zbor poslala do 13-ega junija. Kot je dodala, gre za prvi, nepovratni korak. V oddaji tudi: - Ameriški predsednik Biden v tem primeru napovedal ustavitev dobave orožja judovski državi - Slovenija na gospodarski konferenci v Berlinu poudarila potrebo po združeni in konkurenčni Evropski uniji - Iskalce zaposlitve vabi eden največjih zaposlitvenih dogodkov pri nas


08.05.2024

Izrael vnovič odprl enega ključnih mejnih prehodov z Gazo

Izrael je odprl mejni prehod Kerem Šalom, pred katerim čaka človekoljubna pomoč za Gazo. Ta sicer ne vključuje goriva, ki so ga Združeni narodi včeraj, po izraelskem zavzetju in posledičnem zaprtju mejnega prehoda Rafa, označili za ključnega. Medtem ko Izrael nadaljuje silovite napade po enklavi, je Washington prvič od začetka vojne v Gazi ustavil dobavo orožja judovski državi. Druge teme: - Po novem bo treba zavarovati tudi nekatera vozila, ki nimajo prometnega dovoljenja. - Poštni delavci bodo od 3-ega junija stavkali zaradi neuslišanih zahtev sindikata. - Ob začetku tedna Rdečega križa kot ključni cilj poudarjajo pomladitev organizacije.


07.05.2024

Izraelska vojska prevzela nadzor nad vsemi izhodi iz Gaze

zrael je z ofenzivo v Rafi prevzel nadzor nad vsemi izhodnimi točkami iz Gaze, potem ko sinoči ni sprejel dogovora o premirju, s katerim se je strinjalo skrajno palestinsko gibanje Hamas. Mednarodna skupnost je zaskrbljena zaradi katastrofalnih humanitarnih razmer, v katerih razseljeni Palestinci iščejo zavetje. Nekateri govorijo o novih vojnih zločinih. Druge teme: - Zahod bojkotiral peto Putinovo prisego za predsednika. - Sodniki in tožilci zavračajo vladni predlog za ureditev njihovih plač. - Prenovljena železniška postaja v Šentjurju.


06.05.2024

Izrael kljub številnim svarilom uresničuje napovedi o kopenski ofenzivi na Rafo v Gazi.

Izraelska vojska kljub svarilom voditeljev po svetu, diplomatov in človekoljubnih organizacij nadaljuje priprave na kopensko ofenzivo v Gazi. Danes je sto tisoč civilistov na vzhodu mesta z letaki, sms-sporočili in medijskimi objavami pozvala k umiku v taborišče s 40 tisoč šotori, ki ga je pripravila v obmorskem kraju al Mawasi. V pripravah na kopensko ofenzivo premeščajo topniške in pomorske sile, podpirale jih bodo iz zraka, na izraelski strani v bližini Rafe so vzpostavile tudi novo vojaško oporišče. Analitiki zato predvidevajo, da bo kopenska ofenziva na Rafo, kjer zdaj živi približno poldrugi milijon razseljenih prebivalcev Gaze, trajala več mesecev. V oddaji tudi: - Obisk kitajskega voditelja Šija v Franciji najprej namenjen trgovinskim vprašanjem. - Vse bolj nezadovoljni zaposleni na upravnih enotah bodo zaostrili stavko. - V Pulju danes začetek Dnevov slovenskega filma.


05.05.2024

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


04.05.2024

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


03.05.2024

Ob svetovnem dnevu svobode medijev poudarjanje pomena varnosti novinarjev.

Novinarjem je treba zagotoviti svobodo, ki jo potrebujejo pri opravljanju svojega dela, ob dnevu svobode medijev poudarjajo novinarske organizacije po vsem svetu. Ob tem se vrstijo tudi opozorila pred naraščajočim političnim vplivom in napadi na medije. Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres je opozoril, da se brez dejstev ne moremo boriti proti lažnim informacijam. Dodal je, da brez svobode tiska ni nobene svobode, zato svobodni mediji niso izbira, ampak nuja. Guterres je ob tem izrazil zgroženost na pokolom novinarjev v Gazi; od začetka izraelskih napadov jih je bilo ubitih več kot 100. Ostali poudarki oddaje: - Za delo v dramatičnih okoliščinah Združeni narodi podelili nagrado novinarjem v Gazi. - V Srbiji ob obletnici strelskega pohoda na osnovni šoli prekinili televizijski in radijski program. - V občinah Rogatec in Žetale načrtujejo 5 novih vetrnih elektrarn.


Stran 1 od 299
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov