Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Euranet Plus - Eurofokus

494 epizod

Euranet Plus - Eurofokus

494 epizod


17.04.2024

Kaj smo se naučili iz pandemije Covid?

Preverili smo, kako bi ravnali v primeru, da bi se v prihodnje zgodilo kaj podobnega. Spraševali smo o dostopnosti in dobavi zdravil ipd.


13.04.2024

Evropska unija napovedala preiskavo kitajskih proizvajalcev vetrnih turbin

V pregledu tedenskega dogajanja v EU med drugim tokrat o preiskavi kitajskih proizvajalcev vetrnih turbin, ki jo je napovedala EU in migracijskem paktu, o katerem je ta teden odločal evropski parlament.


10.04.2024

Vzpon skrajne desnice na prihajajočih evropskih volitvah

Scenarij političnega ravnovesja v Evropskem parlamentu bi se lahko po junijskih volitvah korenito spremenil. Kaj so razlogi za generiranje skrajno desne ideologije smo med drugimi povprašali doc.dr. Matjaža Nahtigala, predstojnika Katedre za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede univerze v Ljubljani.


06.04.2024

Stoltenberg ob 75. obletnici Nata: ZDA in Evropa so skupaj močnejše

Tudi v tokratni oddaji Euranet Plus bomo pregledali tedensko dogajanje v Evropski unij, ki st jo zaznamovali delni pristop Bolgarija in Romunija schengenskemu območju in poziv evropskemu parlamentu k takojšnji preiskavi domnevnega ruskega vplivanja na evropske poslance. Izpostavljamo pa 75. obletnico ustanovitve severnoatlantske zveze Nato.


04.04.2024

Ukrajina in leto pred nami

Raziskava Eurobarometra, ki je bila izvedena lani decembra, je pokazala, da je večina državljanov EU zadovoljna z odzivom unije na rusko invazijo na Ukrajino, podpirajo zlasti humanitarno podporo in pomoč beguncem. Ali naj EU dve leti kasneje nadaljuje z gospodarsko in vojaško pomočjo Kijevu in kako dolgotrajna je lahko ta vojna? Z odgovori nam je postregla predavateljica na Katedri za obramboslovje Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, dr. Jelena Juvan.


30.03.2024

Slovenija je ta teden gostila kar nekaj visokih predstavnikov

Slovenija je ta teden gostila kar nekaj visokih predstavnikov.. na obisku je bila predsednica Evropskega parlamenta, Roberta Metsola, premier Golob je gostil tudi nemškega kanclerja Olafa Scholza, pri nas se je mudil še vrhovni poveljnik sil zveze Nato v Evropi, Christopher Cavoli. Več v oddaji Euranet Plus!


27.03.2024

Položaj žensk v evropskem političnem prostoru

V Euranet special pa tokrat o položaju žensk v evropskem političnem prostoru.


23.03.2024

EU v skladu z migracijskim dogovorom Egiptu namenja več kot 7 milijard evrov

V oddaji Euranetplus tokrat izpostavljamo, da EU v skladu z migracijskim dogovorom Egiptu namenja več kot 7 milijard evrov; da poslovanje številnih evropskih podjetij na Kitajskem postaja vse težje in bolj negotovo, govorili pa bomo tudi o tem, da kmetje v številnih evropskih državah nadaljujejo s protesti.


18.03.2024

Vpliv in grožnja dezinformacij v Evropski uniji

V prispevku Euranet Special - Can EU do this? pa tokrat o vplivu in grožnji dezinformacij v Evropski uniji. Vabljeni k poslušanju.


16.03.2024

Evropski parlament potrdil akt o svobodi medijev

Preverili smo novosti in aktualnosti iz Evrope in Evropske unije ter več pozornosti namenili potrditvi akta o svobodi medijev s strani Evropskega parlamenta. Vabljeni k poslušanju!


13.03.2024

Youth summit z Roberto Metsolo

Prebivalci Evropske unije bodo junija glasovali na evropskih volitvah. O tem je na Youth Summitu v začetku februarja spregovorila tudi predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola. Na vrhu je odgovarjala na vprašanja o nižanju starostne meje glasovanja, dezinformacijah, podnebju in obrambi.


09.03.2024

Priprave na junijske volitve v Evropski parlament

Ta teden so bile v ospredju priprave na junijske volitve v Evropski parlament, s poudarkom na potrditvah kandidatov in volilnih programov vodilnih političnih strank. Poleg tega je Evropska komisija predstavila strategijo za obrambno industrijo, medtem ko je odmevala tudi odločitev o globi za podjetje Apple zaradi kršenja konkurenčnih pravil. Včeraj pa smo obeležili dan žena, ki je še dodatno izpostavil pomen nove evropske državljanske pobude za varen in dostopen splav v Evropi.


06.03.2024

Mladi in politična participacija: izzivi in možnosti

Vstop v politiko ali aktivizem? To je vprašanje, ki se vedno pogosteje postavlja med mladimi, ki si želijo imeti vpliv na politike, ki bodo oblikovale prihodnost. Želja po spreminjanju sveta, izražanju svojih stališč in reševanju družbenih problemov je v mladih vse močnejša, a so hkrati soočeni z različnimi ovirami, ki jim onemogočajo vstop v formalno politično sfero. O tem smo spregovorili z mladim politikom Adrianom Dragom Poprijanom in mlado vsestransko aktivistko Nomi Hrast.


02.03.2024

Nov paket finančne pomoči Ukrajini

V tokratni oddaji Euranet Plus smo v ospredje postavili nov paket finančne pomoči Ukrajini in odmeve na izjavo francoskega predsednika o tem, da bi lahko v Ukrajino poslali tudi evropske vojake. Seveda pa Smo omenili tudi proteste kmetov, ki so že drugič ta mesec s traktorji zasedli ulice Bruslja.


28.02.2024

Izzivi in prihodnost kmetijstva v luči nezadovoljstva kmetov v EU

V luči množičnega nezadovoljstva kmetov po vsej Evropi zaradi ukrepov nacionalnih oblasti, pa tudi regulacije in okoljskih ciljev, določenih na ravni EU, so tudi slovenski kmetje stopili skupaj in samoiniciativno organizirali številne javne akcije. Agrarni ekonomist Emil Erjavec izpostavlja tri glavne težave s katerimi se slovenski kmetje trenutno soočajo. Po njegovih besedah evropsko kmetijstvo sicer doživlja velike strukturne spremembe, a brez tržnih rešitev in vzpostavitve socialnega ravnovesja ne bo šlo.


24.02.2024

Nezadovoljstvo evropskih kmetov se stopnjuje, tudi v Sloveniji

Na 60. varnostni konferenci v Münchnu so pozvali k trajni rešitvi izraelsko-palestinskega konflikta z rešitvijo dveh držav. Po napadu Hutijevcev v Adenskem zalivu je EU napovedala operacijo v Rdečem morju. Nezadovoljstvo evropskih kmetov se stopnjuje, tudi v Sloveniji. V Evropskem parlamentu so na letaku Slovenijo označili kot nečlanico Evropske unije, slednjega naj bi ponovno natisnili. Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen pa je sporočila, da se podaja v boj za vnovični mandat na čelu komisije.


21.02.2024

Ali 'generacijo Z' zanima politika?

Ali ta generacija ve, katere volitve so letos v EU? Kdo bi jo naj o tem poučil, informiral? Bodo mladi šli na volitve? Prisluhnite njihovim odgovorom.


17.02.2024

Mednarodni dan številke v sili 112, ki je enotna za vse članice EU

Tudi tokrat smo pripravili pregled tedenskega dogajanja v EU. Izpostavljamo mednarodni dan številke v sili 112, ki je enotna za vse članice EU, v ospredju pa so tudi demonstracije kmetov, ki jih bodo doletela strožja okoljska merila. Kakšen je odziv Slovenije?


14.02.2024

Kaj lahko Evropska unija stori zame? (VoxPop)

Evropske volitve potekajo vsakih pet let in so največje nadnacionalne volitve na svetu. Tokrat bodo evropske volitve med 6. in 9. junijem 2024. Seveda priložnost, da uporabite svoj glas in soodločate, katero pot bo izbrala Evropa. Preverjali smo, kako mladi in manj mladi razmišljajo o Evropski uniji in prihodnosti.


10.02.2024

Unija načrtuje 90-odstotno zmanjšanje izpustov do leta 2040

Tudi v tokratni oddaji Euranet Plus smo pregledali dogajanje v Evropski unij v preteklem tednu, ki so ga zaznamovali protesti proti skrajni desnici v Nemčiji, priporočila ob dnevu varne rabe interneta, v ospredje pa postavljamo načrt Unije za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov za 90 odstotkov do leta 2040. Oddajo je pripravil Ivo Kores.


Stran 1 od 25
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov