Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Evroradijski koncert

4 epizod

Evroradijski koncert

4 epizod


V oddaji Evroradijski koncert predvajamo posnetke koncertov s svetovnih odrov v izvedbah izvrstnih solistov in orkestrov.

16.06.2024

Orkester Philharmonia in violončelistka Sol Gabetta

6. junija je v Kraljevi festivalni dvorani v Londonu nastopil Orkester Philharmonia, ki ga je vodil Santtu-Matias Rouvali. Kot solistka je nastopila violončelistka Sol Gabetta, ki je nastopila s Koncertom za violončelo in orkester št. 1 v Es-duru, op. 107 Dmitrija Šostakoviča, na sporedu koncertnega večera pa so bili še Madžarska rapsodija št. 2 v cis-molu Franza Liszta in Enigma variacije, op. 36 Edwarda Elgarja.


09.06.2024

Kraljevi filharmonični orkester iz Liverpoola in violončelist Sheku Kanneh-Mason

4. aprila sta v Filharmonični dvorani v Liverpoolu nastopila Kraljevi filharmonični orkester iz Liverpoola in violončelist Sheku Kanneh-Mason. Koncert je vodil dirigent Andrew Manze, na sporedu pa so bili Balada v a-molu, op. 33 Samuela Coleridge-Taylorja, Koncert za violončelo in orkester v c-molu, 34 Mieczysława Weinberga in Simfonija št. 1 v As-duru, op. 55 Edwarda Elgarja.


02.06.2024

Londonski filharmonični orkester in pianist Seong-Jin Cho

10. aprila sta v Kraljevi festivalni dvorani v Londonu nastopila Londonski filharmonični orkester in pianist Seong-Jin Cho. Koncert je vodil dirigent Edward Gardner, na sporedu pa so bili Preludij k operi Parsifal Richarda Wagnerja, Koncert za klavir in orkester št. 4 v G-duru, op. 58 Ludwiga van Beethovna in Simfonija št. 2 Michaela Tippetta.


26.05.2024

Simfonični orkester Zahodnonemškega radia ter pianista Lucas in Arthur Jussen

Petnajstega marca je v Filharmoniji v Kölnu potekal koncert Simfoničnega orkestra Zahodnonemškega radia, ki sta se mu pridružila pianista Lucas in Arthur Jussen. Koncert je potekal pod dirigentskim vodstvom Cristiana Măcelaruja, na sporedu pa so bili odlomki iz cikla skladb Legende, op. 59 Antonína Dvořáka, Koncert za dva klavirja, tolkala in orkester Béle Bartóka in Simfonija št. 2 v D-duru, op. 73 Johannesa Brahmsa.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov