Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Evroradijski koncert

4 epizod

Evroradijski koncert

4 epizod


V oddaji Evroradijski koncert predvajamo posnetke koncertov s svetovnih odrov v izvedbah izvrstnih solistov in orkestrov.

04.06.2023

Violinist Augustin Hadelich in Beethovnov violinski koncert

19. maja sta v Filharmoniji na Labi v Hamburgu nastopila Filharmonični orkester Severnonemškega radia in violinist Augustin Hadelich. Koncert je vodil dirigent Alan Gilbert, ki je na spored koncerta uvrstil skladbo Apparitions Györgya Ligetija, Koncert za violino in orkester v D-duru, op. 61 Ludwiga van Beethovna ter simfonično pesnitev Pelej in Melisanda, op. 5 Arnolda Schönberga.


28.05.2023

Evroradijski koncert: Alexander Lonquich, Münchenski komorni orkester in Beethovnova klavirska koncerta št. 2 in 4

Dva Beethovnova klavirska koncerta – drugi in četrti. Predvajamo posnetek koncerta Münchenskega komornega orkestra in pianista Alexandra Lonquicha, ki sta 1. oktobra 2021 nastopila v Velikem studiu Severnonemškega radia v Hannovru v sklopu tamkajšnjega glasbenega festivala Spodnjesaški glasbeni dnevi. Solist v obeh koncertih je bil torej nemški pianist in dirigent Alexander Lonquich, ki je tudi vodil Münchenski komorni orkester.


21.05.2023

Simfonični orkester Švedskega radia in violinist Gil Shaham

Osemindvajsetega aprila je v Berwaldovi dvorani v Stockholmu na Švedskem potekal koncert Simfoničnega orkestra Švedskega radia in violinista Gila Shahama. Koncert je vodil dirigent Hannu Lintu, na sporedu pa so bili Koncert za violino in orkester v D-duru, op. 35 Ericha Korngolda, Simfonija št. 4, op. 29 Carla Nielsna in orkestrska skladba Drifts Sebastiana Fagerlunda.


14.05.2023

Koncert za klavir in orkester št. 3 Magnusa Lindberga

Filharmonični orkester Severnonemškega radia in pianistka Tamara Stefanovich sta pod dirigentskim vodstvom Ese-Pekke Salonena nastopila 5. maja v Filharmoniji na Labi v Hamburgu. Na sporedu koncerta sta bila Koncert za klavir in orkester št. 3 Magnusa Lindberga in Simfonija št. 6 v A-duru Antona Brucknerja.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov