Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Glasbeni abonma

4 epizod

Glasbeni abonma

4 epizod


Glasbeni abonma je plod skupnih prizadevanj glasbenega uredništva in produkcije pri spremljanju koncertnega in glasbeno-vzgojnega življenja na Primorskem. Tako v prvem delu, v rubriki »Mladi Primorski talenti« predstavljamo posnetke najboljših učencev (in nekaterih učiteljev) primorskih glasbenih šol, v drugem delu pa predvajamo posnetke koncertov primorskih organizatorjev. Večernim koncertom lahko prisluhnete kar v domačem naslonjaču, pa še abonma je brezplačen!

01.06.2023

Nadarjene učenke violončela iz razreda Petre Vodopivec

V uvodni rubriki Primorski glasbeni talenti predstavljamo tri mlade violončelistke, učenke Glasbene šole Nova Gorica v razredu Petre Vodopivec. Desetletni Ana Klanjšček in Sara Rosa ter enajstletna Angela Vezjak so v tem in preteklem šolskem letu svoje talente preizkusile na različnih tekmovanjih in na njih dosegle visoke ocene in uvrstitve. V nadaljevanju vas vabimo na koncerta ob 70. obletnici delovanja Primorskega akademskega zbora Vinko Vodopivec in ob 10. obletnici delovanja Goriškega komornega zbora. Osrednji del abonmaja pa namenjamo Svetovnemu zborovskemu simpoziju, ki je potekal konec aprila v Carigradu in ga je obiskalo več kot 2500 pevk in pevcev z vsega sveta.


25.05.2023

Rad ima glasbo, košarko in življenje na vasi - Maj Cergol, Luka Brcar

V rubriki Primorski glasbeni talenti gostimo kar dva učenca Glasbene šole Sežana, 13-letnega tolkalca Maja Cergola s Proseka in mladega harmonikarja Luko Brcarja iz Sežane. Z mentorjema Matijo Tavčarjem in Sabino Trifković sta se letos ueležila državnega tekmovanja Temsig, kjer sta oba prejela zlato plaketo. V osrednjem delu oddaje lahko prisluhnete posnetkom s prvega čezmejnega festivala zborovske sakralne glasbe Omnia vincit amor na Sveti Gori, kjer sta bila nagrajena kar dva primorska zbora: zmagal je Hrast iz Doberdoba, drugi pa je bil Mešani zbor Obala iz Kopra. V sklepnih minutah pa lahko slišite še tri skladbe projekta Nova Keltika, ki ga v letošnjem letu predstavljata Komorni orkester Nova in skupina Noreia.


18.05.2023

Avtentičnot in iskrenost sta največji kreposti - Marko Čadež Mačkić

V uvodni rubriki Primorski glasbeni talenti predstavljamo 18-letnega Marka Čadeža Mačkića, učenca Glasbene šola Nova Gorica, ki poje, igra klavir, kitaro in bas kitaro ter na področju popularne glasbe s svojo skupino ustvarja avtorske skladbe. Trenutno obiskuje zadnji letnik Gimnazije Nova Gorica, šolanje pa bo nadaljeval na dvopredmetnem študiju filozofije in zgodovine. V nadaljevanju oddaje se selimo v Maribor, na koncert letošnjega cikla Carpe artem z naslovom Sozvočja globine, na katerem je skupaj z godalci simfoničnega orkestra SNG Maribor nastopila tudi tolminska violinistka Petra Kovačič, od leta 2019 članica Dunajskih filharmonikov.


11.05.2023

Kjer glasba povezuje - 70 let Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel Gorica

V uvodni rubriki Primorski glasbeni talenti tokrat namenjamo pozornost jubilejnemu koncertu ob letošnji 70. letnici Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel Gorica, ki so ga 16. aprila letos v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici oblikovali talentirani učenci različnih generacij. V nadaljevanju vam v poslušanje ponujamo posnetek koncerta Pihalnega kvinteta Levante, ki se je pred dobrim letom v okviru cikla Amabile z muzejem Društva prijateljev glasbe Koper s svojim sporedom poklonil 100. obletnici rojstva Vladimirja Lovca in ob njegovih zaigrali še dela Lovčevih sodobnikov in vzornikov.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov