Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Godbe z zgodbo

4 epizod

Godbe z zgodbo

4 epizod


V oddaji Godbe z zgodbo, voditeljica in avtorica Anja Rupel z glasbo in zgodbo predstavlja tujo in domačo popularno glasbo in njene izvajalce, avtorje in glasbenike.

10.04.2024

Mineva 109 let od rojstva Billie Holiday

109 let mineva od rojstva ene izmed najboljših džezovskih vokalistk vseh časov, Billie Holiday. Čeprav ni bila šolana pevka, je znala s svojim glasom in čustvi, ki jih je vložila v vsak nastop, začarati občinstvo. Skladbe, ki jih je prepevala so odsevale njeno burno, samouničevalno zasebno življenje, ki je na žalost večkrat zasenčilo njen talent. Čeprav je umrla mlada- stara komaj 44 let, se je v glasbeno zgodovino zapisala kot legendarna pevka, ki je pomembno vplivala na ameriško glasbo, na razvoj bluesa in na generacije mlajših pevk. V Godbah z zgodbo poslušamo nekaj njenih odličnih interpretacij.


03.04.2024

Uspešnice, ki smo jih poslušali v 80tih

Rdeča nit oddaje Godbe z zgodbo so skladbe, ki smo jih radi poslušali v 80. letih prejšnjega stoletja. Znana kot desetletje presežka, so osemdeseta poleg nove zvočne podobe in novih glasbenih zvrsti, prinesla tudi vizualno podobo. Glasba se ni več samo poslušala, temveč z pojavom Mtv-ja tudi gledala. Glasbenikom je podoba oz. njihov image postala bolj pomembna kot kdaj koli prej. Zunanja podoba je bila odraz glasbe, ki so jo ljudje poslušali. Pa ni glasba vplivala samo na modo, temveč na celoten slog življenja.V 80. je vsak poslušalec lahko našel nekaj, kar mu je bilo všeč. Od indie glasbe, stadionskega rocka, hip hopa, acid housa, nove romantike in zametkov fantovskih skupin. V Godbah z zgodbo med drugim poslušamo skupine Dire Straits, Duran Duran, Simple Minds, Bon Jovi, INXS, Soul to soul, pa tudi Princea …


27.03.2024

Skladbe iz muzikalov Andrewa Lloyda Webrra

Godbe z zgodbo so posvečene enemu najuspešnejših skladateljev glasbe za muzikale. Andrewu Lloydu Webbru, ki je 22. marca praznoval 76. rojstni dan. Andrew je ustvaril 22 muzikalov, zadnjega Pepelka so na oder postavili leta 2021. V svoji zbirki nagrad ima več kot 26. nagrad, tudi oskarja, zlati globus,nagrade grammy in gledališke nagrade Tony. Ker so vsi njegovi muzikali izredno komercialno uspešni, je tudi eden najbogatejših skladateljev na svetu. Čeprav ga mnogi kritizirajo, da je njegova glasba populistična, pa je skrivnost njegovega uspeha prav melodičnost ,ter spretno in obrtniško mešanje različnih glasbenih slogov- od rocka, popa, countryja, do klasične glasbe . V Godbah z zgodbo pa poslušamo nekaj uspešnic iz muzikalov Evita, Jezus Kristus super star, Fantom iz opere Bulvar somraka in Mačke.


20.03.2024

Slovenske filmske skladbe

V Godbah z zgodbo vrtimo skladbe, ki so tesno povezane z slovenskimi filmi. Med drugimi so to tudi Kekčeva in Mojčina pesem iz filma Kekec, Ne čakaj na maj iz istoimenskega filma, pa skladba iz nadaljevanke Bratovščina Sinjega galeba, naslovna skladba filma Eva, skladba Pustite nam ta svet iz nadaljevanke Pravi gusar in skladba Naredi srce iz filma Gajin svet.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov