Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Huda muska

4 epizod

Huda muska

4 epizod


Huda muska odgovarja na vprašanja o muziki okoli nas ter nagovarja mlade poslušalke in poslušalce h glasbenemu ustvarjanju. Pripravlja jo profesor glasbe Matej Jevnišek.

01.06.2023

Huda muska - znanstveno o glasbi

Tudi glasbo lahko obravnavamo na znanstven način, jo raziskujemo in analiziramo ter razčlenjujemo. Od enega tona do intervala in akorda ter od motiva, stavka in periode pridemo do glasbene oblike. Glasbo lahko znanstveno obdelujemo tudi v samih osnovah - kaj je zvok, kako nastane in kako se širi. Ravno to vam bo predstavil Matej.


25.05.2023

Huda muska - glasba in pozornost

Glasba vas obkroža skorajda ves dan in zaposluje vaše možgane. Da pa jih v ključnih trenutkih kljub vsemu ne bi zaposlovala preveč, moramo biti pazljivi. Tako glede jakosti kot pozornosti.


20.05.2023

Huda muska - The Beatles

Če ste spremljali Pesem Evrovizije 2023, potem verjetno veste, da je tekmovanje potekalo v mestu Liverpool. Mesto, ki je znano po nogometu, je tudi pomembno kulturno središče; v Liverpoolu so se namreč rodile številne znane glasbene skupine; med njimi tudi skupina The Beatles. Hudo musko je pripravila Tina Žun.


11.05.2023

Huda muska - računalnik in glasba

Računalnik je postal nepogrešljiv pomočnik pri glasbenem ustvarjanju in končni produkciji glasbe. Kot že večkrat povedano, ima vsak od nas v žepu s seboj močan računalnik, s katerim lahko zvok posnamemo, s pomočjo programa ga lahko tudi preoblikujemo in mi mu dodamo razne zvočne učinke. V Hudi muski bomo prisluhnili sodobnim in pa tudi začetniškim zvokom uporabe računalnika kot glasbila in pripomočka za ustvarjanje zvoka.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov