Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Humoreska tega tedna

4 epizod

Humoreska tega tedna

4 epizod


Humorna besedila iz zakladnice slovenske in tuje književnosti.

04.06.2023

Viktor Jerofejev: In vodka veritas

Mesec junij je namenjen humoreskam ruskih avtorjev, mojstrov zabavne proze, včasih prikrito kritično ironične ali sarkastične, kakor so narekovale razmere totalitarnega sistema. In vodka veritas – tako je naslovljen odlomek iz romana Moskva–Petuški ruskega avtorja Venedikta Jerofejeva prevedel ga je Drago Bajt, v knjigi je izšel leta 1980, pet let po tem, ko je bil prvič objavljen v – Izraelu. Potem so ga prevedli Francozi in Italijani, pri Francozih je dosegel velikanski uspeh. Gre za monolog glavnega junaka, pijančka, ki se vozi iz Moskve do kakšnih sto kilometrov oddaljenega kraja Petuški, na poti pa doživlja različne prigode in srečuje različne ljudi. Interpretacija Tone Gogala, režija Elza Rituper. Produkcija 1978.


28.05.2023

Bill Bryson: Sprehod po gozdu – 2. del

V maju se posvečamo materi vseh pohodniških poti, Apalaški poti. Po njej nas je najprej vodil prvi Slovenec, ki je pot prehodil in o njej napisal knjigo – Jakob J. Kenda, kako pa se je z njo spopadel ameriško-britanski novinar in pisatelj Bill Bryson? Tudi on je o njej napisal knjigo, Sprehod po gozdu, po Apalaški poti pa se je odpravil v spremstvu svojega starega tovariša Stephena Katza nekega marčnega jutra v severni Georgii z namenom, da prehodi vseh 2100 milj. Prevajalka Mateja Perpar, interpret Matevž Biber, glasbena opremljevalka Darja Hlavka Godina, tonski mojster Darko Kukovič, asistentka režije Tanja Grmovšek, režija Nika Bezeljak. Urednik oddaje Matej Juh. Produkcija 2023.


21.05.2023

Bill Bryson: Sprehod po gozdu, 1. del

V maju se posvečamo materi vseh pohodniških poti, Apalaški poti. Po njej nas je prejšnjo nedeljo vodil prvi Slovenec, ki je pot prehodil in o njej napisal knjigo – Jakob J. Kenda, kako pa se je z njo spopadel ameriško-britanski novinar in pisatelj Bill Bryson? Tudi on je o njej napisal knjigo, Sprehod po gozdu, po Apalaški poti pa se je odpravil v spremstvu svojega starega tovariša Stephena Katza nekega marčnega jutra v severni Georgii z namenom, da prehodi vseh 2100 milj. Prevajalka Mateja Perpar, interpret Matevž Biber, glasbena opremljevalka Darja Hlavka Godina, tonski mojster Darko Kukovič, asistetka režije Tanja Grmovšek, režija Nika Bezeljak. Urednik oddaje Matej Juh. Produkcija 2023.


14.05.2023

Jakob J. Kenda: Apalaška pot - 2. del

Ste si že kdaj drznili pomisliti, da bi prehodili mater vseh pohodniških poti, Apalaško pot? Prav njej posvečamo cikel majskih humoresk. V prvi polovici meseca nas po poti vodi Jakob Jaša Kenda z odlomki iz humorno obarvane istoimenske knjige, v drugi polovici pa ameriško-britanski avtor Bill Bryson, ampak o njem več prihodnji teden. Jakob J. Kenda je prvi Slovenec, ki je prehodil Apalaško pot. Gre za divjinsko pešpot, ki gre skozi 14 zveznih držav na vzhodu ZDA, od Georgie na jugu do Maina na skrajnem severu. Izbrali smo dve poglavji iz Kendove knjige: Zvečer in Snubci. V prvem med drugim govori o t. i. trail names, vzdevkih, ki jih ima ali mora imeti vsak pravi pohodnik na Apalaški poti, v drugem pa o odisejski temi snubcev žene resnega pohodnika. Igralec je Blaž Šef, režiser Klemen Markovčič, glasbena opremljevalka Darja Hlavka Godina, mojster zvoka Matjaž Miklič, urednik oddaje pa Matej Juh. Produkcija leta 2023.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov