Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Jutranjik

3165 epizod

Jutranjik

3165 epizod


Ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Stik z informacijo na Radiu Koper. Že zgodaj zjutraj.

22.05.2024

O pretresih zaradi napovedanih odhodov petih kirurgov tudi svet šempetrske bolnišnice

Svet šempetrske bolnišnice je na sinočnji seji še za pol leta podaljšal mandat zdajšnjemu vršilcu dolžnosti strokovnega direktorja in se seznanil s čakalnimi dobami in poslovanjem v letošnjem prvem četrtletju. Rezultati so odlični, ocenjujejo v svetu zavoda. Se pa svetniki niso mogli izogniti tudi odhodu petih kirurgov iz te osrednje zdravstvene ustanove na severnem Primorskem. V oddaji tudi o tem: - Višje sodišče v Kopru razsodilo, da Goran Blaško izpolnjuje pogoje za mesto direktorja Doma na Krasu, - predsednik tržaške pristaniške uprave odhaja - pod njegovim vodstvom je pristanišče doživelo velik razcvet, - začenja se jubilejni, 25. forum Tomizza - v ospredju "slovnica pozabe".


21.05.2024

Odhod kirurgov iz šempetrske bolnišnice kot odraz nemirnih časov zdravstva

Vodstvo šempetrske bolnišnice meni, da je odhod petih kirurgov odraz turbulentih časov slovenskega zdravstva. Kako bodo reševali nastalo zagato, v šempetrski bolnišnici za zdaj težko govorijo. Razpise bodo objavili, pravi direktor Dimitrij Klančič. V oddaji tudi o tem: -Ali je na ladji, ki bo jutri priplula v Koper tudi orožje za Izrael? -Bo samostan Kostanjevica to jesen že spomenik državnega pomena? -Pogonska goriva zunaj avtocest so se pocenila.


20.05.2024

Svetovni dan čebel letos v znamenju vključevanja mladih v prizadevanja za čebelarstvo

Svetovni dan čebel, ki ga zaznamujemo danes, letos v ospredje postavlja vključevanje mladih v prizadevanja za čebelarstvo in ohranjanje opraševalcev, saj gre za prihodnje skrbnike našega okolja. Po državi se bo zvrstilo več prireditev, danes bo znan tudi dobitnik nagrade zlata čebela. V oddaji tudi o tem: - Bo Ilirska Bistrica pristopila k Skupni občinski upravi Primorsko-Notranjskih občin? - Zaradi prodaje zemljišč na območju parka Lakeness zahteva za sklic izredne seje občinskega sveta Renče-Vogrsko. - Ajdovska občina bo na javni dražbi prodala zemljišča na območju Tovarniške ceste. - Nogometaši ajdovskega Primorja so novi prvoligaši.


17.05.2024

Na petih primorskih UE stavkajo vsak dan. Kaj to pomeni za stranke?

Vse delovne dni - tudi danes - stavkajo zaposleni na nekaterih upravnih enotah (UE). Na Primorskem je takih pet - idrijska, ilirskobistriška, izolska, koprska in postojnska. Ali bodo stranke to sploh občutile? Ministrstva so namreč zelo razširila nabor obveznih storitev. Ostali poudarki oddaje: - Po napovedih premierja o zakonski razmejitvi javnega in zasebnega zdravstva je slišati tako pozive k previdnosti kot ocene o poštenosti takega ločevanja. - Po odločitvi KPK divaška županja ne namerava razrešiti Benkoča. - Državni stanovanjski sklad bo danes objavil razpis za stanovanja v Kopru. - Na letošnji Internautici v Portorožu število plovil kot v zlatih časih.


16.05.2024

Sodišče v Strasbourgu danes o pritožbi slovenskih ribičev na hrvaške kazni

Evropsko sodišče za človekove pravice bo danes objavilo odločitev v povezavi s postopkom slovenskih ribičev proti Hrvaški. Ribiči so se na sodišče v Strasbourgu obrnili, ker jim hrvaški organi za ribolov na območju v Piranskem zalivu, ki je v skladu z arbitražno razsodbo pripadlo Sloveniji, zaračunavajo kazni. Iz Slovaške pa prihaja vest, da življenje slovaškega premiera Roberta Fica, ki je bil včeraj hudo ranjen v poskusu atentata, naj ne bi bilo več ogroženo. V oddaji tudi o tem: - Na Mednarodnem sodišču v Haagu začetek zaslišanj v zvezi z izraelsko ofenzivo v Rafi. - V pripravi je vsenacionalna evidenca prometnih vzdrževalnih zapor. - V Tolminu srečanje koordinatorjev ekovrtcev Slovenije. - Italijan Jonathan Milan zmagal v 11-i etapi kolesarke dirke po Italiji.


15.05.2024

Praznik Mestne občine Koper se letos še tesneje povezuje z Marezigami

Danes praznuje mestna občina Koper, slavnostna seja bo v soboto v Marezigah. Priznanje 15. maj bo prejel upokojeni, a v probono ambulanti še vedno dejaven kirurg Stanislav Mahne. Veseli ga razvoj koprskega podeželja, skrbi pa praznjenje mestnega jedra. V oddaji tudi o tem: -Z Dnevom Slovenske vojske zaznamujemo začetek urjenja prve generacije nabornikov. -Občina Kanal ob Soči za razvojne projekte v prvo letošnjo uskladitev proračuna. -Ministrica za infrastrukturo meni, da bi morala občina Bovec rešitev za Kanin iskati prej.


14.05.2024

Pakt o migracijah in azilu čaka le še na končno potrditev članic Unije

Članice Evropske Unije naj bi dokončno potrdile pakt o migracijah in azilu, ki je nastajal več let. Države niso navdušene nad obvezno solidarnostjo glede prerazporejanja migrantov. Nekateri v reformi pogreša večji angažma pri integraciji migrantov in več možnosti za povečanje zakonitih migracij. V oddaji tudi o tem: - Evropskemu sodišču za človekove pravice bo prihodnji dve leti predsedoval slovenski sodnik Marko Bošnjak, - lansko poslovanje obalno-kraških družb je bilo primerljivo s povprečjem poslovanja družb v državi, - z digitalno tehnologija do predčasnega odkrivanja bolezni v "pametnih vinogradih".


13.05.2024

Nekateri obcestni preprodajalci sadja in zelenjave izigravajo vse po vrsti

Prodaja sadja in zelenjave ob cestah je očitno zelo dobičkonosen posel, saj se preprodajalci nikakor ne pustijo odgnati. Lani se je sicer zdelo, da so jim pristojni organi s poostrenim nadzorom vendarle prišli do živega, a so se letos spet pojavili na več mestih, največkrat brez potrebnih dovoljenj in še bolj odločeni, da ostanejo. V oddaji tudi o tem: - Panvita v roke hrvaške družbe. Ali bi nas moralo skrbeti za našo prehransko suverenost? - V javno obravnavo naj bi šla novela zakona o gostinstvu, ki zaostruje pravila za sobodajalce. - Na Bovškem bosta hitrost merila dva nova radarja. - Slovenska moška rokometna reprezentanca gre na svetovno prvenstvo.


10.05.2024

"Evropska unija je mir, solidarnost, varnost in sodelovanje"

Dan Evrope in 20. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo so sinoči zaznamovali z državno proslavo v Novi Gorici. Njeno glavno sporočilo se nanaša na Evropsko unijo kot na projekt solidarnosti, razumevanja, miru in zaveze skupnosti, da spoštuje in spodbuja različnost vseh kultur. V tem duhu sta svoja govora zastavila tudi slavnostna govornika, številni obiskovalci pa niso skrivali zadovoljstva nad prireditvijo. V okviru praznovanja so v mestu potekali številni spremljevalni dogodki. V oddaji pa tudi: - Za ribiče in podeželje slovenske Istre so pridobili 5,7 milijona evrov. - Le še danes je čas za vložitev kandidatnih list za evropske volitve. - Slovenski rokometaši so nepričakovano izgubili s Švico.


09.05.2024

Nova Gorica gosti osrednjo državno proslavo ob 20. obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo

Danes praznujemo Dan Evrope. Ob prazniku bodo številne prireditve na Goriškem in tudi osrednja državna proslava ob 20. obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo. Proslava, s približno 200 nastopajočimi, se dotakne tudi uspešnih projektov, s katerimi se predstavljamo Evropi in svetu V oddaji tudi o tem: -Začele so se volilne kampanje za volitve v evropski parlament in posvetovalne referendume. -Vlada bo predvidoma danes začela postopke za priznanje Palestine. -Dron je lahko igrača, lahko je tudi orožje. -V finalu nogometne Lige prvakov bosta igrala Real Madrid in Borussia Dortmund.


08.05.2024

Že deveta stavkovna sreda na upravnih enotah

Sredine stavke na veliki večini upravnih enot se vrstijo že dva meseca. Na več kot polovici napovedujejo širjenje na preostale dni v tednu. Vlada odgovarja s širjenjem nabora storitev, ki jih morajo zaposleni opraviti med stavko, kar v sindikatu označujejo za dejanje iz obupa. V oddaji tudi o tem: - parlamentarni odbor potrdil novembrski referendum o nuklearki, - začenja se prva faza obsežne prenove Zdravstvenega doma Tolmin, - Rdeči križ v Sežani nima ustreznih prostorov.


07.05.2024

S pisanjem eseja iz maternega jezika se začenja splošna matura

Letošnji tematski sklop za esej iz slovenščine o svobodi in ujetosti obsega tekste Slavka Gruma, Jeana-Paula Sartra, Draga Jančarja in Tjaše Mislej. Po besedah profesorice slovenščine Majde Simonič kandidati sicer največ točk izgubijo, ker slabo preberejo navodila. V oddaji tudi o tem: - Od danes je zaradi prenove zaprt dostop do Trga Evrope v goriškem obmejnem prostoru. - Nova lekarna v Pobegih pomembna pridobitev za krajane in tudi širše. - Na Švedskem se nocoj začenja prvi polfinalni večer letošnjega tekmovanja za pesem Evrovizije


06.05.2024

Italija bi ohranila nadzor na meji z našo državo

Italija je Slovenijo zaprosila za začasno prekinitev schengenskega sporazuma. S tem bi ohranili nadzor na meji z našo državo, ki ga je Italija uvedla oktobra lani. V oddaji tudi o tem: - Državni zbor bo popoldan predvidoma ustanovil novo preiskovalno komisijo. - V Komnu bodo nove športne površine dobili pod napihljivim balonom. - V Pulju se začenjajo Dnevi slovenskega filma. - Kajakaška zveza dopolnila način izbora kandidatov za olimpijske igre, Ponomarenko Janić še v igri za Pariz.


03.05.2024

"Še nikoli ni bilo novinarstvo tako pomembno kot zdaj."

Danes je dan svobode medijev. Nova lestvica medijske svobode razkriva, da vlade po svetu vse bolj zanemarjajo svojo obveznost zaščite medijev. Tudi pri nas se pogoji za opravljanje novinarskega dela poslabšujejo, opozarjajo slovenske novinarske organizacije. Obenem pa je vsebin preveč, ljudje se bodo morali naučiti preverjati informacije. Ostali poudarki oddaje: - Mlajšim od 30 let je na voljo nova subvencija za zaposlitev za nedoločen čas. - Nova Gorica je postala kolesarjem bolj prijazna. - Poslovila se je novinarka, publicistka in aktivistka Manca Košir.


30.04.2024

Pod Kraškim robom krajani še vedno brez hitrega interneta

V nekaterih vaseh v koprski občini nimajo dostopa do dovolj kakovostnega interneta. Telekomunikacijski operaterji komercialnega interesa za napeljavo optike v minulih letih niso videli. V prihodnje naj bi se v rešitev vključila Ministrstvo za digitalno preobrazbo in občina. V oddaji tudi o tem: - sindikalisti so Slovenijo in Italijo pozvali k čimprejšnji odpravi nadzora na meji, - kaj bodo pokazale statistike, ki razkrivajo sliko evropskega gospodarstva? - slovensko hokejsko reprezentanco danes čaka popravni izpit z Romunijo.


29.04.2024

Obeležili bomo 20. obletnico vstopa v Evropsko unijo

V tem tednu bomo obeležili 20. obletnico vstopa Slovenije. Slovenija je konstruktivna članica Unije in danes zagovornica poglobljene integracije, pravi politolog Boštjan Udovič, vendar je napačno - kot druge nove članice - unijo razumela kot cilj, ne sredstvo. V oddaji tudi o tem: - Ministrstvo za digitalno preobrazbo se bo osredotočilo na promocijo digi info točk. - V Bovcu osnovnošolci že tri leta brez telovadnice - nova športna dvorana naj bi bila končana do začetka novega šolskega leta. - Nogometaši Celja so drugič državni prvaki, drugoligaški derbi v Novi Gorici je pripadel Primorju.


26.04.2024

GO!2025: Miji Lorbek mandat s polnimi pooblastili

Na včerajšnji seji novogoriškega mestnega sveta so svetniki soglasno imenovali Mijo Lorbek za direktorico Javnega zavoda GO!2025. Lorbkova je lani decembra po odstopu Gorazda Božiča prevzela njegovo mesto kot vršilka dolžnosti, sedaj ga bo vodila s polnimi pooblastili. V obrazložitvi je komisija zapisala, da jih je prepričala z boljšim poznavanjem projekta EPK kot njen sokandidat. Ostali poudarki oddaje : - Ob evropskih volitvah bodo še tri posvetovalni referendumi. - V Vipavski dolini se danes začenja ena največjih tekaških prireditev v Sloveniji. - Koprska knjižnica gosti mednarodni znanstveni simpozij Divina.


25.04.2024

Odprli novo železniško povezavo med Opčinami in Reko

V Slovenskih železnicah so včeraj vzpostavili novo neposredno povezavo med Opčinami, Divačo in Reko. To je rezultat sodelovanja s hrvaškimi železnicami in italijanskim partnerjem, cilj pa je izboljšanje povezljivosti regij. Linija bo delovala do 30. septembra. Ministrstvo za naravne vire in prostor je izdalo odločbo za odvzem 176-ih medvedov iz narave. Kot pravi Miha Marenče z Zavoda za gozdove, so raziskave pokazale, da začnejo konflikti strmo naraščati, ko je v populaciji več kot 800 živali,. V oddaji tudi o tem: - Predstavniki sindikata Fides in vlade danes vnovič za pogajalsko mizo. - Karting steza v Kopru tik pred odprtjem. - V tržaški Rižarni bo osrednja slovesnost ob obletnici osvoboditve izpod nacifašizma. - Nogometaši Gorice so prvi finalisti pokalnega tekmovanja.


24.04.2024

V Ilirski Bistrici zaskrbljeni zaradi morebitne povečane proizvodnje v Lesonitu

Neuradno naj bi okoljsko ministrstvo lesno - kemični tovarni Lesonit kmalu izdalo okoljevarstveno dovoljenje za 30 odstotno povečanje proizvodnje. Občani Ilirske Bistrice so pomisleke in strahove o izpustih iz tovarne predstavili na okrogli mizi, na katero so prišli tudi zastopniki Lesonita. V oddaji tudi o tem: Državni zbor bo na izredni seji določil datum treh referendumov. Večina upravnih enot zaradi nizkih plač in preobremenjenosti znova stavka. Mestna občina Koper se je predkupni pravici za hotelski kompleks v Žusterni odpovedala, za nakup se poteguje družba AK Net. Na prvo vožnjo odhaja neposredni vlak z Opčin do Reke.


23.04.2024

Sindikati, delodajalci in predstavniki vlade za obuditev socialnega dialoga

Socialni partnerji se bodo sešli ob 30. obletnici delovanja Ekonomsko socialnega sveta. Socialni dialog je pomembna civilizacijska pridobitev, meni nekdanji predsednik svobodnih sindikatov Dušan Semolič. V oddaji tudi o tem: - V občini Kanal ob Soči je 1.200 prebivalcev končno dobilo pitno vodo. - V Kopru so zaključili gradnjo sončne elektrarne na parkirni hiši Sonce. - V Gorici so odpreli Dom za zdravje žensk, otrok in mladostnikov. - Novogoriške odbojkarice ostajajo v boju za tretje mesto v državnem prvenstvu.


Stran 1 od 159
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov