Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Musica noster amor

5 epizod

Musica noster amor

5 epizod


Najboljši koncerti iz EBU ponudbe, svetovni zani orkestri, solisti in dirigenti. Magistralne izvedbe klasičnih mojstrovin.

04.06.2023

Les Talens Lyriques, Christoph Rousset in Beethovnova simfonična glasba

Orkester Les Talens Lyriques je 21. avgusta 2021 nastopil v Newyorški dvorani Svetovnega konferenčnega centra v Bonnu v okviru tamkajšnjega Beethovnovega festivala. Slovito francosko zasedbo, ki je predlani praznovala tridesetletnico delovanja in se posveča predvsem glasbi starejših obdobij, še zlasti manj znanim in redkeje izvajanim delom, je na koncertu vodil njen ustanovitelj Christophe Rousset, čembalist ter strokovnjak za baročno glasbo in zgodovinsko ustrezno izvajalsko prakso. Spored je bil v celoti namenjen simfonični glasbi Ludwiga van Beethovna, in sicer značajsko kontrastnima simfonijama št. 8 in 7.


28.05.2023

Rudolf Buchbinder, Simfonični orkester Bavarskega radia in Elim Chan v Münchnu

Ugledni avstrijski pianist Rudolf Buchbinder in Simfonični orkester Bavarskega radia sta 23. decembra lani nastopila v Herkulovi dvorani Rezidence v Münchnu. Tam sta izvedla Klavirski koncert št. 24 v c-molu, K. 491 Wolfganga Amadeusa Mozarta, spored pa sta dopolnili še Beethovnova uvertura Egmont, ki je zvenela na začetku, in Simfonija št. 2 v c-molu, op. 17 Petra Iljiča Čajkovskega, ki ji je skladateljev prijatelj, priznani moskovski kritik Nikolaj Kaškin, zaradi uporabe treh ukrajinskih ljudskih napevov podelil vzdevek 'Maloruska'. Dirigirala je hongkonška dirigentka Elim Chan.


21.05.2023

Simfonični orkester mesta Birmingham, Isata Kanneh-Mason in Ilan Volkov izvajajo Sibeliusa, Prokofjeva in Freyo Waley-Cohen

Simfonični orkester mesta Birmingham je pod vodstvom gostujočega izraelskega dirigenta Ilana Volkova 22. februarja letos nastopil v Simfonični dvorani v Birminghamu. Na začetku je zvenela Sibeliusova simfonična pesnitev Okeanide, spored je zaokrožila skladateljeva Simfonija št. 5 v Es-duru, op. 82, vmes pa sta zvenela še Klavirski koncert št. 3 v C-duru, op. 26 Sergeja Prokofjeva in svetovna premiera skladbe Demon, novega dela, ki ga je nedavno po naročilu ob stoti obletnici Simfoničnega orkestra mesta Birmingham zložila Freya Waley-Cohen. Kot solistka se je v klavirskem koncertu predstavila britanska pianistka Isata Kanneh-Mason.


14.05.2023

Sibeliusov Kullervo

Osrednje delo sporeda koncerta, ki je bil 28. oktobra lani izveden v Koncertni dvorani Središča umetnosti v Seulu, je bil Kullervo, obsežna partitura za simfonični orkester, sopranski in baritonski vokalni solo ter moški zbor. Pred njim je zvenela simfonična pesnitev Saga, za začetek koncerta in svojo predstavitev korejskemu poslušalstvu pa je gostujoči moški zbor YL, ki je bil leta 1883 ustanovljen kot zbor Helsinške univerze, danes pa ga po večini sestavljajo študentje in alumni te osrednje finske izobraževalne institucije, predstavil dva Sibeliusova kratka moška zbora z naslovoma Venematka in Sydämeni Laulu. Prva pesem pripoveduje o Plovbi z ladjo, naslov druge pa se glasi Pesem mojega srca. 28. oktobra lani so v v Seulu poleg moškega zbora YL nastopili še moški del ljudskega zbora iz mesta Anyang, ki leži v širšem primestnem območju Seula, sopranistka Johanna Rusanen-Kartano, baritonist Tommi Hakala in Simfonični orkester Korejske radiotelevizije. Dirigiral je priznani finski dirigent Pietari Inkinen.


07.05.2023

Martha Argerich, Charles Dutoit in Filharmonični orkester iz Monte Carla v Granadi

5. julija lani so v palači Karla V. Habsburškega v utrdbi Alhambra v Granadi v sklopu tamkajšnjega Mednarodnega festivala glasbe in plesa na koncertu nastopili Filharmonični orkester iz Monte Carla, dirigent Charles Dutoit in pianistka Martha Argerich, ki se je kot solistka predstavila v Ravelovem Klavirskem koncertu v G. Spored sta dopolnili še suita Couperinov nagrobnik Maurica Ravela in Simfonija št. 4 v f-molu, op. 36 Petra Iljiča Čajkovskega.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov