Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Musica noster amor

4 epizod

Musica noster amor

4 epizod


Najboljši koncerti iz EBU ponudbe, svetovni zani orkestri, solisti in dirigenti. Magistralne izvedbe klasičnih mojstrovin.

07.07.2024

Koncert za klarinet in orkester 'SEMA' Jacoba Mühlrada in Mendelssohnova Simfonija št. 3 v a-molu, 'Škotska'

Predvajamo posnetek koncerta Simfoničnega orkestra Švedskega radia, ki je pod vodstvom Martina Frösta nastopil 10. aprila letos v Berwaldovi dvorani v Stockholmu. V prvem delu koncerta je bila na sporedu prva izvedba koncerta za klarinet z naslovom SEMA švedskega skladatelja mlajše generacije Jacoba Mühlrada (1991), ki je našel navdih za novo skladbo v sufijskem vrtenju – plesu vrtečih se dervišev. Solist je bil klarinetist Magnus Holmander. Drugi del sporeda je zapolnila Simfonija št. 3 v a-molu, op. 56, 'Škotska', Felixa Mendelssohna.


30.06.2024

Randall Goosby, Danski nacionalni simfonični orkester in Jukka-Pekka Saraste v Koebenhavnu

Na sporedu Violinski koncert v e-molu, op. 64 Felixa Mendelssohna in Simfonija št. 4 v e-molu, op. 98 Johannesa Brahmsa. Deli so 14. marca letos v Koncertni hiši Danskega radia v Koebenhavnu izvedli člani Danskega nacionalnega simfoničnega orkestra pod vodstvom Jukka-Pekka Sarasteja. Solist v Mendelssohnovem Violinskem koncertu je bil ameriški violinist Randall Goosby. 27-letni Goosby je leta 2022 postal prejemnik nagrade Avery Fisher Career Grant, ki jo vsako leto prejme pet izjemnih glasbenikov instrumentalistov. Še nekaj let prej, leta 2018, je postal prvonagrajenec mednarodnih avdicij, ki jih v New Yorku prireja umetniško združenje Young Concert Artists. Omenimo pa tudi, da igra na violino z vzdevkom »ex-Strauss«, ki jo je leta 1708 izdelal mojster Antonio Stradivari, na posodo pa mu jo je zaupala korejska kulturna fundacija Samsung.


23.06.2024

Zaplešimo! – Simfonični orkester iz Bournemoutha, Simon Trpčeski in Andrew Litton v mestu Poole, Anglija

Simfonični orkester iz Bournemotha je 10. aprila letos nastopil v umetniškem središču s pomenljivim naslovom Lighthouse (Svetilnik) v kraju Poole na južni obali Anglije. Tam je pod vodstvom dirigenta Andrewa Littona izvedel koncertni program z naslovom Let's Dance! – Zaplešimo!. Najprej je bil na sporedu Divertimento iz baleta Vilin poljub Igorja Stravinskega, nato Klavirski koncert št. 2 v g-molu, op. 22 Camilla Saint-Saënsa, v katerem se je kot solist predstavil pianist Simon Trpčeski, v drugem delu koncerta pa še dve skladbi Mauricea Ravela – Plemenite in sentimentalne valčke ter koreografsko simfonično pesnitev La Valse.


16.06.2024

Sir András Schiff, Budimpeški festivalski orkester in Iván Fischer na festivalu BBC Proms v Londonu

Na sporedu orkestrska glasba treh velikih nemških glasbenih ustvarjalcev 1. polovice 19. stoletja: najprej uvertura k operi Čarostrelec Carla Marie von Webra, sledi Klavirski koncert v a-molu, op. 54 Roberta Schumanna, nato pa še Simfonija št. 3 v a-molu, op. 56, 'Škotska' Felixa Mendelssohna. Našteta glasbena dela so zvenela na koncertu, ki je bil 12. avgusta lani v dvorani Royal Albert Hall v Londonu del tamkajšnjega slovitega poletnega glasbenega festivala BBC Proms. Izvedel jih je prav tako sloviti Budimpeški festivalski orkester pod vodstvom svojega glasbenega direktorja, madžarskega dirigenta Ivána Fischerja. Solist v Schumannovem Klavirskem koncertu je bil sir András Schiff.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov