Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petkov koncertni večer

2 epizod

Petkov koncertni večer

2 epizod


Petkovi koncertni večeri so namenjeni neposrednim prenosom in komentiranim posnetkom orkestra Slovenske filharmonije, Simfonikov RTV Slovenija in Simfoničnega orkestra SNG Maribor ter mednarodno priznanih gostujočih orkestrov, z dodanimi pogovori z glasbenimi (po)ustvarjalci.

24.05.2024

3. koncert Simfoničnega cikla Slovenskega narodnega gledališča Maribor

Na koncertu, ki je bil 14. marca letos v Dvorani Ondine Otta Klasin, je Simfonični orkester SNG Maribor vodil priznani hrvaški dirigent Jure Bučević, solistka pa je bila trobentačica Urška Rošer, uveljavljena mlada umetnica Urška Rošer, ki je sodelovala s številnimi domačimi in tujimi orkestri in komornimi ansambli, od lanskega leta pa je tudi trobentačica solistka Simfoničnega orkestra SNG Maribor. Na sporedu so bila tri dela: Švedska rapsodija št. 1, op. 19 Huga Alfvéna, Koncert za trobento in orkester Alojza Ajdiča in Suiti za orkester št. 1 in 2 iz baleta Trirogeljnik Manuela de Falle.


23.12.2022

Oratorij Mesija Georga Friedricha Händla

Predstavljamo izvedbo oratorija Mesija Georga Friedricha Händla, ki jo je v Slovenski filharmoniji 20. novembra 2022 pripravil Komorni zbor Megaron pod vodstvom dirigenta in skladatelja Damijána Močnika. Ta je k sodelovanju povabil uglednega dirigenta Garyja Gradna, ki ima veliko izkušenj z izvedbami baročnega repertoarja. Komornemu zboru Megaron so se na odru pridružili štirje solisti, sopranistka Marta Močnik Pirc, altistka Justina Vaitkute, tenorist Joan Francesc Folqué Giménez in basist Matthew Baker. Pevce je spremljal Baročni orkester Megaron, ki so ga pretežno sestavljali domači glasbeniki z baročnimi inštrumenti, vodila jih je gostujoča koncertna mojstrica Maria Lindal, ki redno sodeluje z dirigentom Garyjem Gradnom. Tokratna izvedba je bila tako prva izvedba slovenskega zbora z baročnimi inštrumenti v Sloveniji.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov