Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Poglobljeno

141 epizod

Poglobljeno

141 epizod


V oddaji Poglobljeno se posvečamo temam, ki so so pomemben del našega vsakdanjika pa tudi družbenega zavedanja in samozavedanja. Oddaja se poglobljeno dotika najrazličnejših področij.

06.12.2022

Stoletna sopotja

Z večerno oddajo Poglobljeno segamo v naš radijski arhiv. Pred skoraj 12-imi leti smo pripravili oddajo s simbolnim naslovom STOLETNA SOPOTJA, v kateri smo se srečali z nekaj takratnimi stoletniki, ki jih danes ni več med nami. Slišali boste glasove Mici Polc iz Oplotnice in tri takratne stanovalce Doma starejših Danice Vogrinec iz Maribora – Irmo Vračko, Josipa Brkljačiča in Olgo Potočnik. Oddaja simbolno govori o lepoti življenja in njegovi potencialni dolgoživosti. Razmišljali bomo o naših sočutnih bližinah.


29.11.2022

Avdio festivala Radia Slovenija: vaje samoumirjanja

Predvajali smo posnetek z Avdio festivala Radia Slovenija. Tokrat smo preizkusili vaje samoumirjanja, pluli po zvočni krajini iskanja notranjega ravnovesja in se pogovarjali o iskanju vsesplošne blaginje v stresnem vsakdanjiku. Skozi oddajo vas vodijo strokovnjaki, vi pa se boste čudili, kako malo je pravzaprav potrebno, da se zavemo trenutka in sebe v njem.


22.11.2022

Pogovor z igralko Mileno Zupančič

Predvajali smo posnetek pogovora z igralko Mileno Zupančič, ki je nastal oktobra na Avdiofestivalu Radia Slovenija. Igralka bo predstavila nastajanje zvočne knjige na podlagi biografske knjige z naslovom Kot bi Luna padla na Zemljo, avtorja Tadeja Goloba.


18.11.2022

Iskanje vsesplošne blaginje v stresnem vsakdanjiku

Predvajali smo posnetek z Avdio festivala Radia Slovenija. Tokrat smo preizkusili vaje samoumirjanja, pluli po zvočni krajini iskanja notranjega ravnovesja in se pogovarjali o iskanju vsesplošne blaginje v stresnem vsakdanjiku. Skozi oddajo vas vodijo strokovnjaki, vi pa se boste čudili, kako malo je pravzaprav potrebno, da se zavemo trenutka in sebe v njem.


08.11.2022

Sveča – predmet, ki je z nami že stoletja.

Ob njeni uporabi skozi čas se bomo dotaknili še njene simbolike in spregovorili tudi o slovenskem fenomenu množičnega prižiganja nagrobnih sveč za 1. november.


01.11.2022

"SVETA SI ZEMLJA IN BLAGOR MU KOMUR PLODIŠ" (O.Ž)... Življenje kot milostni dar od Zgoraj...

Večerna oddaja POGLOBLJENO ima simbolni naslov OB DNEVU ŽIVLJENJA, govorimo pa o svetosti in večnosti življenja. Sodelujeta dve biodinamični kmečki družini – Kelenčevi iz Stojncev v občini Markovci na Ptujskem polju in Temnikovi iz Žič pri Slovenskih Konjicah, kajti v biodinamičnem konceptu kmetovanja je nekaj svetega že zemlja sama po sebi; oboji pa imajo odgovoren odnos do življenja, zemlje in vsega, kar nam je zaupano v upravljanje. Z nami so: Monika in Primož Kelenc, Majda in Katja Temnik ter Milena in Angelina Janel iz okolice Slovenskih Konjic. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Goran Glavičić.


25.10.2022

dr. Boris Žnidarič je tesno povezan s projektom umika Jugoslovanska ljudske armade iz Slovenije

Na večer državnega praznika Dneva suverenosti smo se pogovarjali z dr. Borisom Žnidaričem, ki je tesno povezan s projektom umika Jugoslovanska ljudske armade iz Slovenije. V razgibani karieri miličnika oz. policista je bilo zanj zanesljivo najbolj intenzivno zadnje dejanje osamosvojitvene vojne, ki se je oktobra 1991 odvilo v koprski Luki.


18.10.2022

Kje si, radio?

Predvajali smo razpravo s prvega festivala sodobne govorne avdioprodukcije in radijskega medija, ki ga je pripravil Radio Slovenija. Med drugim so predstavili nastajanje podkastov in radijsko igro za dojenčke ter sprožili razmisleke o tem, kaj je radio, kdo ga posluša in koliko različnih obrazov ima – v etru in na spletu. Prisluhnite razpravi z naslovom Kje si, radio? z direktorji štirih radijskih postaj oziroma mrež. Kot poslušalec radia ste nedvomno na njegovi strani, zato vabljeni k poslušanju,


04.10.2022

Vrednote na prepihu

V terminu tokratne torkove večerne oddaje POGLOBLJENO smo znova pripravili posnetek okrogle mize z naslovom vrednote na prepihu, ki smo jo pred časom pripravili v Kulturnem centru Gaberi na Zrkovski v Mariboru. Osrednja gosta večera sta bila: danes 77-letni umetnostni zgodovinar iz Ljubljane dr.Damjan Prelovšek in 28-letna mirovnica, diplomantka mednarodnih odnosov Kaja Primorac iz Limbuša pri Mariboru (na fotki). V živahno debato o vrednostnih vzorcih v nas in med nami so se vključevali tudi nekateri obiskovalci srečanja – pravnik dr.Zlatko Dežman, dr.logoterapije Sebastjan Kristovič, sociologinja Suzana Pirtovšek, državnozborski poslanec Franci Breznik, Danilo Burnač in še kdo. Umetnik – kipar Andrej Gaberi se podpisuje kot realizator oddaje, vodil pa jo je Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Zoran Perko, Tomaž Pirš in Goran Glavičič.


20.09.2022

Edvard Kocbek, spomin na osebnost

Čez teden dni bo minilo 118 let od rojstva književnika in politika Edvarda Kocbeka, ene najbolj zanimivih osebnost slovenskega 20. stoletja. O tem, zakaj je čaščen in preziran smo spregovorili v tokratni oddaji Poglobljeno.


13.09.2022

Armenija in Azerbajdžan

V oddaji Poglobljeno smo potovali z Mariborčanko Bernardo Biber. Odkrivali smo Armenijo in Azerbajdžan, zanimalo pa nas je tudi, kako potovanja spremenijo človeka.


06.09.2022

Pohorske pripovedke

Tokratna oddaja prinaša srečanje s Schlosserjevimi Pohorskimi pripovedkami. Gre za zgodbe o duhovih, gozdnih bitjih in divjih lovcih tega okolja, ki jih bodo predstavili tudi v okviru 22. pravljičnega dne mariborske knjižnice.


30.08.2022

Vranov let v svobodo

Spomnili smo se, da je tretji bataljon brigade Ljuba Šercerja iz sestava 14. divizije slovenske partizanske vojske zadnji dan avgusta leta 1944 pri železniški postaji Ruta v Dravski dolini osvobodil 84 avstralskih, britanskih in novozelandskih vojnih ujetnikov. Britanski in avstralski televizijci so o tem posneli dokumentarna filma, izšla pa je tudi knjiga, v slovenskem prevodu z naslovom Vranov let v svobodo …


23.08.2022

Velik delavničarski izlet poslušalcev v Osijek

V oddaji Poglobljeno smo zavrteli strnjen posnetek oddaje, ki smo jo posneli na velikem delavničarskem izletu naših poslušalcev v Osijeku pred devetimi leti – poleti 2013, ko smo obiskali južno Madžarsko, Hrvaško Zagorje, Slavonijo in Baranjo. Sooblikovali so jo naši izletniki in gostje. To je bil čas, ko je naša soseda Hrvaška uradno vstopila v Evropsko unijo, čemur smo v oddaji namenili posebno pozornost


02.08.2022

LJUDJE OB MEJI - primeri zglednega sodelovanja - NEDELIŠČE in SREDIŠČE ob Dravi

Tokratna (2.8.2022) oddaja Poglobljeno, ki ima delovni podnaslov Ljudje ob meji in se dogaja v hrvaški međimurski obmejni občini Nedelišče, v tamkajšnji znani gostilni Martin. Domačini so se megaherčno srečali s predstavniki slovenske obmejne občine Središče ob Dravi. Od nekdaj so ljudje zgledno sodelovali; veliko je bilo mešanih zakonov, pa tudi narečna govorica ljudi z obeh strani meje je močno podobna… Zlasti intenzivni so stiki med različnimi kulturnimi, gasilskimi in drugimi društvi… V oddaji sodelujejo: oba župana – občine Središče ob Dravi in Nedelišče – Jurij Borko in Nikola Novak ter kulturniki z obeh strani meje: Dejan Buvač, Dragica Florjanič, Lucija Pocrnja, Branko Panić, Silna Marčec, Franjo Soldat, Jasna Hajdinjak, Tomislav Serec in Vedrana Radmanić. Programski realizator Stanko Kozar – predsednik Občinske turistične zveze Maribor. Tehnična realizacija Goran Glavičić. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


28.06.2022

S Saro Vintar po Indiji, Indoneziji, Tajski, Šrilanki, Maleziji in Vietnamu

Tokrat gostimo Saro Vintar iz Celja, ki se je pred nekaj leti za leto dni odpravila po Indiji, Indoneziji, Tajski, Šrilanki, Maleziji in Vietnamu. Predstavila je svojo izkušnjo prostovoljstva in potovanja na »poceni način«. Zbrala je namreč veliko informacij, kako se kot študent odpraviš na dolgo pot po svetu, ne da bi moral žrtvovati zabavo, udobje in svobodo.


21.06.2022

Ob 160 letnici rojstva izumitelja Janeza Puha

V Društvu starodobnih vozil rojaka Janeza Puha v Juršincih se pripravljajo na evropsko srečanje Puhovih vozil in slovesno otvoritev novih razstavnih prostorov Puhovega muzeja v rojstnem Sakušaku. Dogajalo se bo v soboto, 25. junija 2022 od 9. ure naprej.


14.06.2022

Odvisnosti od drog

V tokratni oddaji z naslovom ODVISNOSTI OD DROG bomo zavrteli posnetek okrogle mize, ki smo jo posneli ob koncu leta 2003 v Dijaškem domu Maribor. Sodelovali so: zdravnik psihiater dr.Andrej Pišec, dr.Milan Krek – takratni vodja urada za droge v Republiki Sloveniji, psiholog Drago Perger, psihiater in nekdanji državnozborski poslanec dr.Janko Predan iz Slovenske Bistrice, katoliški duhovnik pater dr.Karel Gržan, vzgojitelji Lučka Šantl, dr.Olga Dečman in Ivan Sagadin, logoterapevtka dr.Zdenka Zalokar in kriminalistični inšpektor Stanislav Ivanuša. Kako torej stopiti nasproti mladim, ki so se ujeli v te zoprne pajkove mreže drog…


07.06.2022

dr. Tomaž Čas

Gost oddaje je dr. Tomaž Čas, čigar poklicno življenje je že več kot pol stoletja aktivno povezano najprej s slovensko milico, danes policijo in aktualnim vodenjem Zveze policijskih veteranskih društev Sever Slovenije. Pogovor začenjamo s pogledom na leto 1972, ko je bil kot mladi miličnik v Radljah ob Dravi skupaj s kolegom ena prvih priča vdora oborožene emigrantske skupine v tedanjo Jugoslavijo.


24.05.2022

Pred 10. dnevom Mariborske knjižnice

V oddaji smo se z gosti – Tanjo Vreš, Natašo Konec in Robertom Kerežijem - pomudili ob 30. obletnici delovanja Igroteke, knjižničnih enot Knjižnica Nova vas in Pionirska knjižnica Nova vas ter Knjižničnega cikla Univerze za tretje življenjsko obdobje.


Stran 1 od 8
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov