Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Primorski dnevnik

3455 epizod

Primorski dnevnik

3455 epizod


Če čez dan niste uspeli poslušati radia, imate ob 17ih 30 možnost, da v 15 minutah izveste ključne novice dneva. V primeru izrednih in pomembnih dogodkov, se novinarji oglasijo v živo.

13.06.2024

Ribičem pravna pomoč in nadomestila

Vlada odgovarja na težave ribičev, potem ko so sodniki v Strasbourgu njihove pritožbe na hrvaške kazni zavrnili kot nedopustne. Tisti ribiči, ki so izpostavljeni oteženemu ribolovu, bodo še naprej dobivali nadomestila, vendar po nekoliko drugačnem izračunu. Vlada jim ponuja tudi brezplačno pravno pomoč. V oddaji tudi o tem: - V Šmarjah ostali brez zdravnice. - Predsednica države posoške župane poziva k premostitvi nesoglasij glede plovbnega režima. - Ob slovensko-italijanski meji želijo ovrednotiti dediščino kaštelirjev.


12.06.2024

Pirc Musar v Posočju in v Baški grapi

V Podbrdu so ji pokazali, da se pravkar zaključuje obnova ceste skozi naselje, a slednja bi bila potrebna tudi na številnih drugih odsekih ceste skozi Baško grapo, je spoznala tudi predsednica in si ogledala sanacijo plazu v vasi Grahovo. V oddaji tudi o tem: - Podelili priznanja najboljšim inovatorjem Primorsko notranjske in Obalno kraške regije. - Kulturni dom Nova Gorica vstopa v novo koncertno sezono. - Slovenski reprezentant Dejan Vinčić se po 16 letih vrača v Kanal.


11.06.2024

Zaradi obilnega dežja poplavljalo na Vipavskem in na Krasu

V zgodnjih jutranjih urah se je začela razlivati reka Vipava. Najbolj je narasla na območju Prvačine in Dornberka. Narasel potok je podrl varovalni zid in poplavil pritličje hiše v Podbregu, gasilci so vodo črpali tudi iz objektov v Podnanosu in Braniku. V oddaji tudi o tem: - Tovornjaki, namenjeni na kamionski terminal, večkrat zatavajo na cesto proti Ankaranu. - V Trstu bodo izpraznili silos, kjer živijo migranti. - Na Markovcu zagorelo nekaj avtomobilov.


10.06.2024

Slovenci ostajajo na čelu več občin v FJK

Na občinskih volitvah v Furlaniji - Julijski krajini, ki so potekale v soboto in nedeljo hkrati z evropskimi, so Slovenci ostali na čelu več občin, ki so pomembne za slovensko manjšino v Italiji. Za zdaj je že jasno, da bodo vodili občine Zgonik, Repentabor, Sovodnje in Števerjan. V oddaji pa še: - V Luciji in Strujnanu za varnejše kolesarjenje zarisali kolesarski pas, v Olmu so začeli urejati kolesarsko pot. - Med finalisti za nagrado Rada Smerduja je tudi več Primorcev. - Mlakarjeve Pegule bodo ta četrtek krstno uprizorili v Avditoriju Portorož.


07.06.2024

Svet Evrope Hrvaški priporočil takojšnje ukrepanje glede slovenščine

Slovenska skupnost pozdravlja priporočila glede zagotovitve dostopnosti predšolske vzgoje v slovenskem jeziku ter uvedbe televizijskega in radijskega programa v slovenščini, a opozarja, da to še ne pomeni, da jih bo Hrvaška upoštevala. V oddaji tudi o tem: - Na trasi 2. tira prebili drugi najdaljši predor. - Portoroški dnevni center z začasnimi namestitvami Doma upokojencev Izola obeležuje prvo leto delovanja. - Na Primorskem zaradi pogostih padavin veliko krompirjeve in paradižnikove plesni.


06.06.2024

Na reki Vipavi odprli novo brv

Tako je sklenjena več kot 40 kilometrov dolga učna tematska pot ob Vipavi, ki povezuje vse občine ob reki. Učno pot so skoraj v celoti uredili že leta 2021, a se je gradnja v Peklu, ki je stala skoraj 680 tisoč evrov, zavlekla zaradi težav pri pridobivanju gradbenega dovoljenja in pri iskanju izvajalca. Obiskovalci lahko na poti izvedo marsikatero zanimivost o naravnih danostih doline. V oddaji tudi o tem: - Bo stalno razstavo na Cerju financiralo Ministrstvo za obrambo? - Hidrio prevzemajo Španci. - V Kopru mednarodna konferenca "Jeziki sožitja, jeziki konflikta".


05.06.2024

Usoda tabel v koprskem mestnem jedru še nejasna

Še vedno ni jasno, kaj se bo zgodilo s 33 tablami v koprskem mestnem jedru, ki nosijo zgodovinska in ledinska imena ulic. Inšpektorat za kulturo in medije je po prijavi, da niso postavljane v skladu z zakonom o javni rabi slovenščine, odločil, da jih mora občina odstraniti. Rok je potekel v petek. V oddaji pa še: - Civilna zaščita ne ve nič o odvažanju Martexovih odpadkov. - Eko patrulja poroča o povečani koncentraciji težkih kovin na poligonih Poček in Bač. - Na Krmenki so namestili merilno postajo, ki bo beležila smrad in ostale izpuste.


04.06.2024

Naziv častnega občana Ilirske Bistrice prejme Dimitrij Grlj

Ob prazniku občine Ilirska Bistrica so se v Kilovčah poklonili spominu na tragične dogodke v dolini Reke in Brkinih 4. junija 1942. Na slovesnosti so častni naziv tokrat podelili Dimitriju Grlju, ki je vse svoje življenje posvetil učenju. Dolgoletni učitelj in ravnatelj je bil dejaven tako na kulturnem kot športnem področju, bil je mentor številnim mladim, med prvimi na Primorskem je uvedel šolo v naravi, še danes pa je aktiven na glasbenem področju. V oddaji tudi o tem: - Ministrica za zdravje v Sežani o urgentnem satelitskem centru, v Šempetru o kadrovskih težavah. - Podpisali pogodbo za gradbena dela na Kozlovem robu. - Na sotočju Soče in Tolminke mednarodna vojaška vaja.


03.06.2024

Koprska občina znova predlaga ukinitev vinjete na hitri cesti

Koprska občina je predlog za ukinitev vinjete na hitri cesti utemeljila z napovedjo graditve kanalizacije v Škocjanu, zaradi katere bo potrebna popolna ali polovična zapora ceste. V oddaji tudi o tem: - V Novi Gorici se je začela že 20. Knjižnica pod krošnjami. - V Izoli zbrali tono in pol nevarnih odpadkov. - Novogoriško policijsko upravo bo do imenovanja novega direktorja vodil Robert Feltrin.


31.05.2024

Država bo prevzela lastništvo bolnice Franja

Obnova partizanske bolnice Franja na Cerkljanskem ostaja moralna zaveza, je danes znova poudarila ministrica za kulturo Asta Vrečko. Pomembna je namreč tako z vidika vojne dediščine in vrednot, ki jih sporoča, kot tudi z vidika varnosti ljudi. Da bi obnova spomenika, ki so ga lansko poletje močno poškodovale ujme, potekala s čim manj administrativnimi zapleti, se ministrstvo in lokalna skupnost strinjajo o prenosu lastništva spomeniškega območja z občine Cerkno na državo. V oddaji tudi o tem: - Na Vojkovem nabrežju v Kopru zagorel poslovni objekt. - Na območju Babičev pri Kopru odprli pol hektara velik nasad domačih sort oljk. - Olimpijske jadralne posadke so se predstavile v Kopru.


30.05.2024

Obtoženi v zadevi Marina so krivi

Vsi štirje obtoženi v primeru Kluba Marina - Sergej Racman, Dejan Šurbek, Jože Kojc in Vesna Ternovec – so bili danes na koprskem okrožnem sodišču spoznani za krive zaradi zlorabe prostitucije v okviru hudodelske združbe. Ostali poudarki oddaje: - Razgrnili dopolnjen osnutek prostorskega načrta mestne občine Koper - V Novi Gorici odprli Humanitarni center Rdečega križa - Pirančanom bodo podarili 45 koles.


29.05.2024

V Pivki s prihodnjim letom fizioterapevtska ambulanta

Na zdravstveni postaji v Pivki bo predvidoma 1. januarja prihodnje leto zaživela fizioterapevtska ambulanta. Z urejanjem prostorov bodo začeli v teh dneh. V oddaji tudi o naslednjih temah: - Piranski občinski svet za pospešitev gradnje stolpičev v Kampolinu in vrtca Lucija ter ureditev območja ob Belokriški. - Inšpektorji prepovedali opravljanje dejavnosti in zasegli stojnici na Belvederju. - Število spletnih goljufij strmo narašča, prav tako škoda iz tega naslova.


28.05.2024

Spletna aplikacija evropske prestolnice kulture z dodatno ponudbo

Poleg informacij o dogodkih evropske prestolnice kulture bo moč najti tudi turistično in kulturno ponudbo čezmejnega območja. Na zemljevidu so označene zanimivosti zgodovinskega, kulturnega in turističnega značaja ter lokacije ponudnikov hrane, pijače ter turističnih namestitev. V oddaji tudi o tem: - Začenja se festival Pustimo odtis. - Župančičeva nagrada Aldu Kumru. - V Kopru odprli stezo za karting.


27.05.2024

Občani Kopra pripravili več kot 150 predlogov za participativni proračun

Postavitev stojal in garaž za kolesa v centru mesta, ureditev zunanjega fitnesa, kolo parka in parka sprostitve, namestitev gugalnic za odrasle, sajenje mikro gozdičkov in kino pod zvezdnim nebom so le nekateri od projektnih predlogov. V oddaji tudi o tem: - Zunanja ministrica: vlada naj ta teden zaključi postopke za priznanje Palestine. - Skupščina delničarjev Luke čez mesec dni. - Spoznavanje geološke dediščine Krasa na obeh straneh meje.


24.05.2024

Nova protipožarna cesta na Krasu

Na Volkovnjaku v občini Miren-Kostanjevica, na območju, kjer je pred dvema letoma divjal največji požar v zgodovini Slovenije, so uradno predali namenu novo protipožarno cesto. Gre za prvo tovrstno cesto, ki v celoti izpolnjuje vse zahteve protipožarnega varstva. V prihodnje naj bi vse gozdne prometnice gradili po takih standardih. V oddaji tudi o tem: - Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina ostal brez direktorice. - Obnova vodovoda v Sečovljah se bo zavlekla v poletje. - Moška, ki sta z ladje poskušala pretihotapiti drogo, še vedno v priporu.


23.05.2024

Novogoriška mestna občina dobila tretjega podžupana

Tomaž Horvat, sicer svetnik stranke SD, bo s prvim junijem to funkcijo začel opravljati nepoklicno. Horvat bo pokrival področje sociale, športa in športnega turizma ter področje prometa. Drugi poudarki oddaje: - Luka Koper je v prvem četrtletju čisti dobiček zmanjšala za 7 odstotkov. - Zgodbo Poti miru v Posočju nadaljujejo z novim projektom. - V Izoli kmalu jubilejni 20. Kino Otok.


22.05.2024

V Kopru se je zbralo nekaj deset protestnikov

Pred stavbo koprske občine se je zbralo okoli 30 ljudi, ki izražajo protest pred vplutjem ladje Borkum v koprsko pristanišče. Tja se bodo udeleženci shoda napotili, protest pa spremlja tudi policija. Ostali poudarki oddaje: - Kmetijska ministrica se je v Izoli srečala z ribiči. - Na Streliški ulici v Novi Gorici položili temeljni kamen za neprofitna stanovanja. - V petek v Tolminu pripravljajo dan obrti in podjetništva. - Huda prometna nesreča v predoru Dekani zahtevala življenje.


21.05.2024

Zaposleni na Upravni enoti Nova Gorica so začeli delati v prenovljenih prostorih

Ministrstvo je za obnovo namenilo 380 tisoč evrov. Prostore v pritličju mestne hiše, kjer domuje upravna enota, je zob časa pošteno načel, saj so bili obnovljeni pred več desetletji. Novost je tudi ta, da za plačilo taks ne bo več treba čakati v vrsti pred blagajno. V oddaji tudi tem: - Vipavski Ekolat praznuje 10 let, na leto izdela 4,5 milijona kilograma mozarele. - Prvi mož tržaškega pristanišča se umika s položaja. - Knjižnica semen v Novi Gorici z mednarodno nagrado.


20.05.2024

Nova medicinska fakulteta bo v Izoli

Bodoči zdravniki naj bi se šolali v novi stavbi fakultete za vede o zdravju, v kateri bo tudi medicinska fakulteta. Zgradili jo bodo ob izolski bolnišnici. V oddaji tudi o tem: - V šempetrski bolnišnici po odpovedi več specialistov iščejo poti iz zagate. - Istrske občine tudi letos z akcijo zoper tigraste komarje. - Dijaki in študentje v koprskem domu bodo imeli na voljo kolesa za izposojo.


17.05.2024

Iz šempetrske bolnišnice odhaja pet kirurgov

Pet kirurgov iz šempetrske bolnišnice je danes podalo odpoved. Direktor bolnišnice Dimitrij Klančič z razlogi še ni seznanjen. V oddaji tudi o tem: - V stari stavbi šempetrske bolnišnice odprli simulacijski Zdravstveno izobraževalni center. - Primorsko-notranjsko gospodarstvo znova caplja na repu slovenskega povprečja. - Opuščena plovila iz Jernejevega kanala naprodaj za en evro.


Stran 1 od 173
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov