Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Recital

4 epizod

Recital

4 epizod


V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.

03.02.2023

Mendelssohnov Klavirski trio št. 2 in Dvoržakov Godalni kvartet št. 14

Recital tokrat prinaša deli, ki ju bosta izvedli različni zasedbi izvrstnih glasbenikov. Slišali bomo sedem glasbenikov, ki so se predstavili na Festivalu nemške dežele Mecklenburg-Predpomorjanska. V Baročni dvorani v Rostocku sta 10. julija lani zazvenela Klavirski trio št. 2 v c-molu, op. 66 Felixa Mendelssohna in Godalni kvartet št. 14 v As-duru, op. 105 Antonina Dvoržaka. Nastopili bodo: violinist Andrea Obiso, violončelist Daniel Müller-Schott in pianist Maximilian Kromer v prvi ter violinista Emmanuel Tjeknavorin in Andrea Obiso, violist Thymothy Ridout in violončelistka Anastasia Kobelina v drugi skladbi.


27.01.2023

Vodilni švicarski komorni ansambel Festival String v Lucernu ter pianistka Claire Huangci

Danes bomo slišali štiri posnetke, ki so nastali na koncertu 3. aprila lani v hotelu Schweierhof v Luzernu. Tam sta se predstavili znana zasedba Festival Strings Lucerne ter Steinwayeva koncertna nagrajenka – pianistka Claire Huangci. Sedanji člani zasedbe Festival Strings Lucerne so: violinist Daniel Dods, violist Dominic Fischer in violončelist Alexander Kionke. Kar zadeva zgodovino omenjenega ansambla, moramo omeniti, da je to eden najpogosteje gostujočih švicarskih komornih orkestrov, ki je bil desetletja tesno povezan z Glasbeno šolo v Luzernu in je bil dolga leta tudi "rezidenčni ansambel". Poleg te zasedbe bomo pri drugi, tretji in četrti skladbi slišali tudi ameriško pianistko Claire Huangci, ki je leta 2018 postala zmagovalka Tekmovanja Geza Ande.


20.01.2023

Adagio & Allegro Cavallinija ter Brahmsov Godalni sekstet

V oddaji bomo predstavili dva izjemna klarinetista: Ricarda Moralesa in Todda Levyja, v Brahmsovem sekstetu pa bodo nastopili violinistki Jennifer Gilbert in Leila Josefowicz, violista Paul Neubauer in L.P. How ter violončelista Eric Kim in Timothy Eddy.


13.01.2023

Romantični klavirski trii z Bomsori Kim, Maximilianom Hornungom & Fabianom Müllerjem

Priznani virtuozi Bomsori Kim, Maximilian Hornung in Fabian Müller so 27. julija 2022 na gradu Johannisberg v sklopu Glasbenega festivala v Rheingauu v Nemčiji izvedli Brahmsov trio, potem pa še deli Rahmaninova in Mendelssohna.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov