Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobotni koncert

5 epizod

Sobotni koncert

5 epizod


Komorne mojstrovine in izbor izstopajočih koncertov iz ponudbe Evropske zveze radijskih postaj.

25.05.2024

Chloë Hanslip in Danny Driver v Londonu

Glasbeno popotovanje violinistke Chloë Hanslip in pianista Dannyja Driverja od pravljičnega baleta Igorja Stravinskega do bluesa v Ravelovi glasbi. Predvajamo posnetke s koncerta violinistke Chloë Hanslip in pianista Dannyja Driverja, ki sta 8. januarja letos nastopila v dvorani Wigmore v Londonu. Tam sta nastopila v sklopu BBC-jevega cikla komornih koncertov The Lunchtime Concerts in najprej izvedla Divertimento iz baleta Vilin poljub Igorja Stravinskega, ki se je pri baletu oprl na pravljico Hansa Christiana Andersena, Divertimento za orkester pa posvetil Samuelu Duškinu, ki je delo transkribiral za violino in klavir. Sledila bo brezčasna skladba Arva Pärta z naslovom Ogledalo v ogledalu, spored pa zaokrožuje Violinska sonata št. 2 v G-duru Mauricea Ravela.


18.05.2024

Kvartet Ebène v Rimu, 2. del - Schubertova glasba

Predvajamo še en posnetek s koncerta Kvarteta Ebène, ki je 17. januarja letos nastopil v Avditoriju Glasbenega parka v Rimu. Sestav, v katerem igrajo violinista Pierre Colombet in Gabriel Le Magadure, violistka Marie Chilemme in violončelist Raphaël Merlin, je na koncertu izvedel Godalni kvartet v g-molu, op. 20, št. 3 Josepha Haydna, Godalni kvartet št. 3 Béle Bartóka in Godalni kvartet št. 15 v G-duru, D. 887 Franza Schuberta. Prva dva ste lahko slišali prejšnjo soboto, zadnjega, torej Schubertovega, pa bomo predvajali tokrat. Delo izjemne dolžine bo zapolnilo celotno oddajo.


11.05.2024

Kvartet Ebène v Rimu, 1. del

Ugledna francoska komorna zasedba Kvartet Ebène se je pred nekaj tedni predstavila tudi slovenskim ljubiteljem glasbe na koncertu v Mariboru. Tokrat bomo predvajali posnetke s koncerta, ki je bil 17. januarja letos izveden v Avditoriju Glasbenega parka v Rimu. Kvartet Ebène, v katerem igrajo violinista Pierre Colombet in Gabriel Le Magadure, violistka Marie Chilemme in violončelist Raphaël Merlin, je zaigral Godalni kvartet v g-molu, op. 20, št. 3 Josepha Haydna, Godalni kvartet št. 3 Béle Bartóka in Godalni kvartet št. 15 v G-duru, D. 887 Franza Schuberta. Zadnjega bomo predvajali prihodnjič, najprej pa glasbo Haydna in Bartóka.


04.05.2024

Pianist Nelson Goerner v Londonu

Predvajamo posnetke s klavirskega recitala priznanega argentinskega virtuoza črno-belih tipk Nelsona Goernerja, ki je 25. marca letos nastopil v dvorani Wigmore v Londonu. Na recitalu v sklopu BBC-jevega cikla »The Lunchtime Concerts« je tam najprej izvedel Chaconno v G-duru Georga Friedricha Händla. Sledili so Plesi Davidove zveze, op. 6 (Davidsbündlertänze) Roberta Schumanna, koncertni spored pa je zaokrožilo delo, ki še danes velja za eno izvedbeno najzahtevnejših – Islamej, orientalska fantazija za klavir, op. 18 Milija Balakireva.


27.04.2024

Ansambel Scharoun iz Berlina in študentje akademije glasbenega festivala v Zermattu

Predvajamo posnetke s koncerta, ki je potekal 16. septembra 2020 v farni cerkvi sv. Mavricija v Zermattu. Na koncertu, ki je bil del tamkajšnjega glasbenega festivala, so v različnih sestavih nastopili člani ansambla Scharoun iz Berlina, ki ga sestavljajo Berlinski filharmoniki, in študentje akademije glasbenega festivala Zermatt. Na sporedu so bili Italijanska serenada Huga Wolfa, Nonet v F-duru, op. 31 Louisa Spohra in Sekstet za pihala v Es-duru, op. 71 Ludwiga van Beethovna.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov