Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Z vami v kuhinji

494 epizod

Z vami v kuhinji

494 epizod


Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

13.08.2022

Ste že naredili, ali morda le poskusili gorčični krompir?

V vročih poletnih dneh nam velikokrat prijajo jedi, ki nas malce osvežijo, niso preveč kalorične in so lahko prebavljive. Naša kuharica Urška Šobak vam v tokratni radijski kuhinji predstavlja osvežilno poletno jed, ki nas nasiti, hrakti pa nam ne obteži želodca. Prisluhnite podrobnemu recepta za pripravo odličnega gorčičnega krompirja.


06.08.2022

Ste za pirine palčke?

Vse več ljudi posega po izdelkih iz pirine moke, ki jo še posebej priporočajo ljudem s težavami pri uživanju pšenične moke. Kuharica Barbara Štern je pripravila zanimiv in preprost recept za pripravo pirinih palčk, ki jih lahko ponudimo h kozarcu vina, zelenjavnim juham ali prigrizkom.


30.07.2022

Sezamova pomaka za poletno zelenjavo

Ker so poletni vrtovi v izobilju zelenjave, je tudi naša radijska kuhinja tokrat namenjena zelenjavnim jedem. Izvedeli boste kakšni načini priprave zelenjave so v trendu, kako kreativno uporabimo zelenjavo za ozimnico, kako pripravimo polnovredne poletne veganske jedi in še podroben recept za pripravo sezamove pomake za poletno zelenjavo.


23.07.2022

Priprava mladega sira

Veliko ljudi ne ve, kako preprost in enostaven je recept za pripravo mladega sira. Zanj ne potrebujemo sirarnice ali strokovnega znanja o njegovi pridelav, temveč samo nekaj litrov domačega mleka in malo kisa. Sicer pa nam ta zanimiv postopek predstavlja kuharica Urška Šobak.


16.07.2022

Žele iz cvetov vrtnic

Barbara Štern govori o vrtnicah, ki so vedno pogosteje uporabljene tudi v kulinariki. Kaj pravite na žele iz cvetov vrtnic?


09.07.2022

Priprava domače skute

Skuta, narejena iz domačega mleka, je pomemben dejavnik uravnotežene prehrane. Lahko jo uživamo brez slabe vesti - ravno nasprotno, njeno uživanje se priporoča. Kuharica Urška Šobak nam predstavlja recept za pripravo domače skute.


02.07.2022

Češnjevo pecivo, da si po njem obliznemo prste.

Češnje nas že zgodaj presenetijo s svojimi čudovitimi cvetovi in nekoliko pozneje tudi s sadeži. Najslajše in najbolj zdrave so sveže, lahko pa iz njih naredimo tudi okusno sladico. Kuharica Barbara je izbrala recept za češnjevo pecivo, za katero pravi, da si po njem obliznemo prste.


25.06.2022

Kumarična juha s krompirjem in koprom

V radijski kuhinji boste slišali kakšne so tradicionalne jedi pripravljene s kumarami. Zaupamo vam kako vključevati zelišča v poletne jedi, kje vse lahko uporabite koper in podroben recept za pripravo kumaričine juhe s krompirjem in koprom.


18.06.2022

Domače preste

Preste, hrustljave in zlatorumeno zapečene, so ostale v spominu marsikoga izmed nas. Sedaj so jih sicer nadomestili drugi, tudi okusni pekarski izdelki, kuharica Urška pa nam je zaupala recept, kako pripraviti domače, pregrešno slastne preste. Prisluhnite!


11.06.2022

Ste za telečje ruladice s špinačo?

Mesne jedi so še zmeraj dokaj pogosto na naših jedilnikih, lahko pa jih obogatimo z zelenjavo in nekaterimi vrstami sadja. Tako nam kuharica Barbara Štern danes priporoča telečje ruladice s špinačo.


04.06.2022

Polenta z brusnicami in kokosom

V radijski kuhinji Mojca Polak danes pripravlja jed iz štirih sestavin. Prisluhnite receprtu za pripravo polente z brusnicami in kokosom.


28.05.2022

Ali poznate zlivanko, okusno jed, primerno tudi za malico?

Ena izmed priljubljenih jedi naših babic je bila zlivanka, po domače so jo imenovali tudi zlevanka. To je bila preprosta, a zelo okusna jed, primerna za malico, lahko pa jo ponudimo tudi kot sladico. Recept zanjo je pripravila kuharica Urška Šobak.


21.05.2022

Juha z rabarbaro in papriko

Rabarbara je ena tistih trajnic, ki jo v zadnjem času zelo pogosto vključujemo v kulinariko. Nekdo je zapisal, da njen sadni okus in aroma pomlad poživita, predvsem v jedeh, kot sta kompot in pita. Kuharica Barbara pa je za danes pripravila recep za juho z rabarbaro in papriko.


14.05.2022

Kako pripraviti šparglje z jagodami?

Tokrat se posvećamo špargljem. Slipali boste kakšna je razlika med beluši in šparglji, kako lahko uporabite šparglje v sladicah, s katerimi začimbami se najboljše ujemajo in podroben recept za pripravo špargljev z jagodami.


07.05.2022

Krompirjeva rulada s čemažem

Barbara Štern govori o čemažu in predstavlja recept za spomladansko jed krompirjeva rulada s čemažem. Prisluhnite.


30.04.2022

Sočne ocvrte pomaranče

Sadje lahko zaužijemo pripravljeno na več načinov, največkrat pa gotovo sveže. Toda tudi ocvrto je zelo okusno in nas velikokrat reši zadrege ob nepričakovanem obisku. Danes je kuharica Urška Šobak pripravila sočne ocvrte pomaranče, ki jih obožujejo pred vsem otroci.


23.04.2022

Prisluhnite receptu za pripravo piščanca s šparglji in mladim korenčnkom

V radijski kuhinji tokrat o špargljih. Izvedeli boste kako lahko kreativno uporabite šparglje v vsakdanjih jedeh, izvedeli boste kako jih hraniti v hladilniku in da jih lahko uživate tudi surove. Za vse ljubitelje te zdrave spomladanske zelenjave pa še podroben recept za pripravo piščanca s šparglji in mladim korenčnkom.


16.04.2022

Palačinke s šunko

Najpogostejša mesna jed, ki v času velikonočnih praznikov ne manjka na nobeni slavnostno okrašeni mizi, je zagotovo šunka. Lahko jo pripravimo tudi nekoliko drugače, danes svetuje kuharica Barbara. Če je niste uspeli pojesti do konca, pripravite palačinke s šunko, ki zelo teknejo.


09.04.2022

Pavlova torta

Prazniki se bližajo in gospodinje bodo spet preizkušale recepte za pripravo sladic in drugih dobrot. Torte so zagotovo nekoliko večji kulinarični zalogaj, zato vam kuharica Urška danes predstavlja recept za preprosto, a zelo okusno torto Pavlova, ki nosi ime po slavni ruski primabalerini Ani Pavlovi.


02.04.2022

Lazanja s kolerabico

Kolerabica ali nadzemna koleraba, kot jo tudi imenujemo, je sorodnica zelja in tudi njen okus spominja nanj. Uporabimo jo lahko v vseh vrstah zelenjavnih juh, v raznih omakah in prilogah. Danes bo naša kuharica Barbara pripravila lazanjo s kolerabico, ki lahko povsem nadomesti njeno mesno različico. Sestavine za 4 osebe: 10 lističev testa za lazanjo 2 kolerabici 1 ščep nasekljanega peteršilja 6 vejic pehtrana 2 žlici olivnega olja 100 g sira Za bešamel: 2 šalotki 2 stroka česna 50 g masla 1 lovorjev list 50 g ostre moke 1 l mleka Sol, poper, sladkor, muškatni orešček 1 žlica limoninega soka Priprava bešamela: Na maslu popražimo nasekljamo šalotko in česen, da zadiši. Dodamo lovorjev list in še ostro moko. Na svetlo popražimo. Zalijemo z mlekom. Mešamo in pazimo, da se ne naredijo grudice. Pokuhamo na šibkem ognju 15 do 30 minut. Začinimo s soljo, poprom, sladkorjem, muškatnim oreščkom. Dolijemo limonin sok. Kolerabo olupimo in narežemo na tanke rezine. Nasekljamo peteršilj in pehtran, ki ju vmešamo v bešamel. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Namastimo pekač. Na dno pekača nalijemo malo bešamela. Nanj položimo rezine kolerabice in lističe rezančevega testa za lazanjo in porabimo ves material v večih plasteh. Na vrh naribamo sir. Lazanjo pečemo 40 do 45 minut na 180 stopinjah.


Stran 1 od 25
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov