Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Z vami v kuhinji

594 epizod

Z vami v kuhinji

594 epizod


Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

26.04.2025

Aleluja

Aleluja je preprosta jed iz posušenih repinih olupkov in spada med najstarejše slovenske postne velikonočne jedi. Nastala naj bi kot spomin na veliko lakoto pred več stoletji. Danes je to prava specialiteta, ki je hkrati tudi odličen diuretik, saj prečisti prebavo in jo pripravi na uživanje težkih jedi.


19.04.2025

Hrustljav file škarpene z luskami kot postna jed

Pečenje ribe z luskami ni novost. Kako pa se kuharji lotevajo izziva celovite uporabe ribe, od lusk, hrbtenice in notranjih organov ter kako najlažje hraniti ribe v hladilniku boste izvedeli v tokratni radijski kuhinji.


12.04.2025

Velikonočne prestice

Bliža se velika noč in poleg šunke, pirhov, potice in drugih dobrot je bila nekoč zelo pomemben simbol velike noči tudi presta.Danes si jih privoščimo kot prigrizek ob pijači, posebej okusne pa so tiste, ki jih pripravimo sami. Podroben recept za pripravo velikončnih prestic vam bo v tokratni radijski kuhinji zaupala kuharica Urška.


05.04.2025

Čili con carne s kislim zeljem

Tokratna radijska kuhinja je še posebej zanimiva. Izvedeli boste kaj je fuzijska kuhinja, kako se lahko mednarodne kuhinje združujejo, med drugim tudi to, kje vse najdemo alternative praženega kromprija v svetu. Za piko na i, pa še malce nenavaden recept – naša kuharica Mojca vam bo zaupala, kako pripraviti čili con carne s kislim zeljem.


29.03.2025

Smetanov krompir

Kot pravi star slovenski pregovor, si težko predstavljamo kosilo brez krompirja. Slovenci smo krompirjev narod, imamo pa tudi to srečo, da pri nas zelo dobro uspeva. V tokratnem receptu nam bo kuharica Urška predstavila recept za smetanov krompir, preprosto, a okusno jed. Ne zamudite ob pol devetih.


22.03.2025

Jota z ostanki salame in krvavic

V zimskem času zelo radi posegamo po joti. Zakaj je jota tako priljubljena in kako jo lahko pripravimo tudi malo drugače, smo vam zauprali v tokratni radijski kuhinji. Naša kuharica Mojca pa je dodala še podroben recept za pripravo jote z ostanki salame in krvavic.


15.03.2025

Brezglutenske bombetke ali štručke

V današnji radijski kuhinji smo slišali recept za pripravo brezglutenskih bombetk ali štručk, ki je posebej narejen za osebe s preobčutljivostjo na gluten. Vedno več ljudi se srečuje s to težavo, ki marsikomu povzroča tudi resne zdravstvene probleme.


08.03.2025

Namaz s prepeličjimi jajci

Prepeličja jajca so v primerjavi z kokošjimi mnogo bolj zdrava, saj vsebujejo veliko več vitaminov in rudninskih snovi, zato so primerna za ljudi s povišanim holesterolom. V tokratnem receptu, ki ga je pripravila kuharica Mojca, smo jih kombinirali s prvo pomladno zelenjavo in pripravili poseben namaz.


01.03.2025

Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen domač puding? Poiščite sestavine, ki vam jih je v današnjem receptu predstavila kuharica Urška in v zelo kratkem času bo nastala priljubljena sladica, ki je bodo veseli predvsem otroci. Lahko ji dodate še kakšno svojo zamisel, zato, če vas zanima ta recept, prisluhnite!


22.02.2025

Pečenica z rožmarinom in vinom

Vas zanima kako običajno pripravimo pečenice, kako dolgo jih lahko hranimo v hladilniku in kako lahko porabite ostanke pečenice? Potem nikar ne zamudite naše tokratne radijske kuhinje. Naša kuharica Mojca je odgovorila na vsa ta vprašanja in podrobneje predstavila še recept za pripravo pečenice z rožmarinom in vinom.


15.02.2025

Pečena ajdova kaša

Ajdova kaša je zelo zdravo živilo, ki navdušuje tudi z odličnim, nekoliko sladkim okusom. Zaradi številnih koristnih lastnostih bi jo morali pogosto uživati, zato vam bo naša kuharica Urška predstavila preprost recept za pripravo pečene ajdove kaše.


08.02.2025

Obloženi kruhki s krvavico

V radijski kuhinji smo tokrat govorili o krvavici. Zanimalo nas je, ali je krvavica samo slovenska posebnost in kako jo jedo po svetu. Naša kuharica Mojca, pa nam je zaupala tudi to, kako pravilno peči krvabico, da ne poči. Za piko na i smo dodali še podroben recept za pripravo obloženih kruhkov s krvavico.


01.02.2025

Enostavna jabolčna pita

Med vsemi jabolčnimi sladicami, s katerimi so nas razvajale naše babice, si prav posebno mesto zasluži jabolčna pita. Sladica je hkrati krhka in sočna in se kar stopi v ustih. Recept za to okusno sladico nam je v radijski kuhinji predstavila kuharica Urška.


25.01.2025

Ohrovt s krompirjem s slanino

Še vedno smo v zimskem času, zato v Radijski kuhinji tokrat o zimski zelenjavi. Slišali boste, katera zelenjava je to, kaj vse ponuja in podroben recept za pripravo ohrovta s krompirjem in slanino.


18.01.2025

Krompirjeva - jajčna zloženka

Slovenci smo znani kot ljubitelji krompirja, zato je naša kulinarika bogata s krompirjevimi jedmi . Od tistih najbolj preprostih pa do zahtevnejših. Kuharica Urška nam zato v današnji radijski kuhinji predstavlja recept, kako pripraviti krompirjevo - jajčno zloženko.


06.01.2025

Brstični ohrovt z arašidovo omako

Radijsko kuhinjo smo tokrat namenili brstičnemu ohrovtu. Zanimalo nas je, zakaj je brstični ohrovt tako osovražen in ali je brstični ohrovt lahko tudi več kot priloga? Kuharica Mojca pa vam bo zaupala še podroben recept za pripravo brstičnega ohrovta z arašidovo omako.


04.01.2025

Testomat keksi

Keksi iz testomata so zelo priljubljeno praznično pecivo, posebej ker so hitro pripravljeni in so ob primerni hrambi dalj časa užitni. Lahko pa so tudi lično darilo ob praznikih, s katerim pokažemo lastno ustvarjalnost. Prisluhnite receptu naše kuharice Urške.


31.12.2024

Z vami v kuhinji za novo leto - Štefani pečenka v hrustljavem ovoju

Novoletna praznovanja so po svetu in pri nas zelo raznolika - od slavnostnih večerij z bogato obloženimi mizami do vse bolj popularnih praznovanj na prostem z veliko skromnejšo kulinarično ponudbo. Včasih pa si vendarle želimo pripraviti kaj posebnega, zato nam Mojca Polak, direktorica Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor, ponuja recept za pripravo novoletne štefani pečenke v hrustljavem ovoju. Ob tem nam svetuje še, kako uporabiti ostanke hrane po praznikih in kaj odnesti s sabo za praznovanje na prostem.


28.12.2024

Namaz skuše z granatnim jabolkom

V radijski kuhinji tokrat o tem, kako izbrati jedilnik ob pogostitvah, kako privarčevati ob pripravi jedilnika in kako lahko gazirane pijače zamenjamo za bolj zdravo alternativo. Naša kuharica Urška pa vam bo zaupala še podroben recept za pripravo namaza skuše z granatnim jabolkom.


25.12.2024

Božič v kulinariki

Božični čas je poseben, ker nosi v sebi razmislek o prehojeni poti in hkrati pričakovanje nečesa novega. V kulinariki se je tradicija praznovanja skozi čas zelo spremenila, od priprave preprostih jedi pa vse do razkošnih pojedin, kar pa nikoli ni bilo njegovo bistvo. Urška Šobak, priznana kukarica in članica Društva za ohranjanje kulinarične dediščine, nam bo predstavila nekaj kulinaričnih značilnosti preteklega stoletja, na koncu pa še zaupala recept za pripravo okusnih medenjakov.


Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov