Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Z vami v kuhinji

519 epizod

Z vami v kuhinji

519 epizod


Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

04.02.2023

Njoki v rdeči pesi

Radijska kuhinja bo tokrat v znamenju njokov, priljubljene primorske jedi iz krompirjevega testa. Kuharica Barbara jih je obogatila z rdečo peso, za katero velja rek, da je to čudežno zdravilo iz domačih logov. Njoki iz rdeče pese so torej zanimiv dodatek mesnim dobrotam, lahko pa jih uživamo kot samostojno jed.


25.01.2023

Ekspresni mladi sir iz domače kuhinje

Radijsko kuhinjo smo namenili siru. Izvedeli boste kakšna je tradicija kuhanih sirov v Sloveniji, kako lahko uporabimo kuhani sir in s čim ga oplemenitimo, naša kuharica Mojca pa nam zaupa še podroben recept za pripravo ekspresnega mladega sira iz domače kuhinje.


25.01.2023

Ekspresni mladi sir iz domače kuhinje

Radijsko kuhinjo smo namenili siru. Izvedeli boste kakšna je tradicija kuhanih sirov v Sloveniji, kako lahko uporabimo kuhani sir in s čim ga oplemenitimo, naša kuharica Mojca pa nam zaupa še podroben recept za pripravo ekspresnega mladega sira iz domače kuhinje.


19.01.2023

Krompirjeva juha

Danes bomo kuhali z eno najbolj osnovnih sestavin slovenske kuhinje, krompirjem. Navadno ga sicer pripravljamo kot prilogo, tokrat pa ga bomo postavili v središče. Zamešali bomo odlično krompirjevo juho, ki se nadvse prileže v hladnih zimskih dneh, ko se temperature začnejo spuščati pod ničlo. Urškinemu receptu za to dobro in preprosto jed.


11.01.2023

Bananin kolač

Banane so najbolj priljubljena vrsta sadja na svetu, poleg tega pa so zelo zdrave in okusne. Najpogosteje jih uživamo surove, odlične pa so tudi kot prigrizek ali sladica. Naša kuharica Barbara vas z današnjim receptom še malce popraznično razvaja - predlaga pripravo bananinega kolača, okusne in preproste sladice.


04.01.2023

Vroča zimska čokolada

Radijska kuhinja je namenjena tistim malo bolj sladkosnedim. Primerno letnemu času, boste izvedeli, kateri so tradicionalni topli napitki, kakšna je razlika med vročo čokolado in kakavom, seveda pa vam zaupamo tudi podroben recept, kako pripraviti odlično vročo zimsko čokolado.


29.12.2022

Silvestrska večerja - tatarski in veganski biftek

Silvestrski večer je v primerjavi z božičnim veliko bolj veseljaški, v zadnjih letih pa se vse bolj uveljavlja silvestrovanje na prostem. Če pa želite ta večer preživeti doma v družbi prijateljev, ne boste zgrešili, če namesto klasične večerje pripravite tatarski biftek Marsikdo si namreč novoletne zabave brez tatarskega biftka sploh ne zna predstavljati . Naša kuharica Urška Šobak je izbrala imeniten recept, pri katerem pa je pomembno, da so vse sestavine res kvalitetne in v pravem razmerju. Dodala je še recept za okusen veganski biftek, po katerem bodo z veseljem posegli tudi tisti, ki sicer prisegajo na meso.


24.12.2022

Božična večerja: domača pašteta v pohorski bunki z jabolčnim pirejem, polnjenen piščanec in jurkina tortica

V radijski kuhinji vam tokrat ponujamo nekaj idej, kaj letos pripraviti za božično večerjo, ki bo navdušila tudi največje gurmane. Naša kuharica Barbara je za božični večer izbrala nekaj predlogov za tople in hladne predjedi, za glavno jed in za sladico. Izbor je širok in pester, odvisen tudi od naših želja in spretnosti. V oddaji pa nam podrobno predstavlja recepte za domačo pašteto v pohorski bunki z jabolčnim pirejem, polnjenega celega piščanca in jurkino tortico.


17.12.2022

Švedske mesne kroglice z brusnicami

Prazniki se bližajo, zato smo v naši radijski kuhinji predstavili preproste ekonomične jedi za praznično mizo. Izvedeli boste kako na praznično mizo vključiti sezonsko zelenjavo in kako pripravili praznične brezalkoholne napitke. Za piko na i, pa še podroben recept za pripravo švedskih mesnih kroglic. Švedske mesne kroglice z brusnicami, za 4 osebe: 500 g mletega mesa 200 g namočenega belega kruha 1 sesekljana čebula 2 stroka sesekljanega česna Pimet, brinove jagode, peteršilj Sesekljan peteršilj Sol, poper 1 jajce maščoba Brusnična marmelada Kisla smetana Na maščobi posteklenimo čebulo in česen. Vse skupaj dodamo v posodo k mesu. Primešamo ožet kruh in razžvrkljano jajce. Vse skupaj dobro premešamo z začimbami in zelišči. Oblikujemo kot oreh velike kroglice, ki jih 15 minut pečemo v pečici segreti na 180°C. Pečene postrežemo s kislo smetano in brusnicami.


08.12.2022

Ajdov krapec

Ajda je nezahtevno, a hranilno bogato in zdravo žito. Ker ne vsebuje glutena, je zelo priljubljena pri ljudeh s celiakijo. V tokratnem receptu nam Urška Šobak pripravlja okusen ajdov krapec, kot so ga poznale naše babice in kot ga še zmeraj radi pripravljajo na Štajerskem in v Pomurju.


30.11.2022

Piščančji ragu z gobami

Radijsko kuhinjo smo namenili gobam. Izvedeli boste kakšne so posebosti kuhanja z gobami, kako hraniti gobe za ozimnico, katere začimbe se tradicionalno povezujejo z gobami in še podroben recept za pripravo piščančjega raguja z gobami.


16.11.2022

Atomski štrudel ali zloženka za začetnike

V naši radijski kuhinji je začelo dišati po prazničnih dobrotah, ko gospodinje postavijo na ogled svoje mojstrovine. Urška Šobak iz Kruhoteke in Zavoda za ohranjanje kulinarične dediščine nam bo predstavila recept za pripravo preproste zloženke za začetnike, ki jo imenujemo tudi atomski štrudelj.Preprosta, a okusna sladica, ki se je bodo z veseljem lotili tudi začetniki.


16.11.2022

Jurkina torta

Modra jurka je namizno grozdje, ki pa ga lahko imenitno vključimo tudi v pripravo okusnih sladic. Kuharica Barbara nam je za ta predpraznični čas pripravila recept za jurkino torto, ki zahteva sicer nekaj več spretnosti in sestavin, a je zato prav primeren dodatek slavnostnim obrokom.


10.11.2022

Slivova krostata z mandlji

V radijski kuhinji smo tokrat nanizali nekaj uporabnih nasvetov. Izvedeli boste, kako zmanjšati zavržke hrane, kako pravilno konzervirati sadje, kakšna zelišča lahko uporabite pri sladicah in slišali podroben recept za pripravo slivove krostate z mandlji.


25.10.2022

Stročji fižol s sirovo omako

V radijski kuhinji nam kuharica Mojca Polak predstavlja tradicionalne jedi, pripravljene s stročjim fižolom in svetovala, kako ga pripraviti za ozimnico. Stročji fižol, pravijo strokovnjaki, krepi vse telo in zato bi si ga naj pogosteje pripravili. Danes boste slišali recept za pripravo stročjega fižola s sirovo omako.


20.10.2022

Enostavna kakavova torta

Po dobrem kosilu se prileže nekaj sladkega - tokrat predstavljamo recept za enostavno kakavovo torto, ki ga je pripravila kuharica Urška Šobak. Kakav se namreč ponaša s številnimi pozitivnimi lastnostmi - vsebuje veliko vitaminov in mineralov in tudi pomlajuje. Torta pa je enostavna za pripravo in, verjemite, nadvse okusna.


13.10.2022

Slani krekerji z rožmarinom

Hrustljavi krekerji se najbolj priležejo ob druženju s prijatelji, pa tudi priprava je preprosta in zelo hitra. Poleg tega pri domačih krekerjih poznamo sestavine in točno vemo, kaj vsebujejo. Naša kuharica Barbara je pripravila zanimiv recept za slane krekerje z rožmarinom, zato ga ne zamudite.


08.10.2022

Rdeča pesa malo drugače

Rdečo peso, imenovano tudi domače čudežno zdravilo, ker vsebuje obilje vitaminov in mineralov, ki pomagajo krepiti imunski sistem, lahko uživamo surovo, kot sok in kuhano, najpogosteje v obliki solate. Naša kuharica Urška pa bo rdečo peso pripravila malo drugače.


01.10.2022

Losos iz ponve s koprovo omako

Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.


24.09.2022

Sladoled iz domače kuhinje

Sladoled je sladica z več kot dvatisočletno zgodovino in čeprav je nepogrešljivi spremljevalec poletnih dni, si ga lahko privoščimo skozi vse leto. Še posebej okusen je tisti iz domače kuhinje, kjer lahko uporabimo doma pridelano sadje. Recept zanj je pripravila kuharica Barbara. Sestavine: (za pribl. 450 ml) 250 g poljubnega sadja (maline, robide, borovnice, jagode) 50 g sladkorja v prahu sok pol limone 2 rumenjaka 100 ml mleka 100 ml sladke smetane vejica mete Priprava: Sadje operemo, očistimo in narežemo. Posujemo s sladkorjem v prahu. Prelijemo z limonovim sokom in pustimo stati pol ure. Rumenjka ločimo od beljakov. Mleko in sladko smetano zagrejemo in odstranimo z ognja tik pred vretjem. Prelijemo čez rumenjaka in ponovno mešamo na zmernem ognju, da se zmes nekoliko zgosti. Ohladimo. Sadje pretlačimo, dodamo nasekljano meto in skupaj primešamo k ohlajeni mešanici rumenjakov, mleka in smetane. Prelijemo v plastično posodo in damo v zamrzovalnik. Čez eno uro premešamo z metlico za stepanje ali ročnim mešalnikom. Nato postopek ponovimo vsake pol ure. Dokler se sladoled ne strdi. Na ta način bomo ustvarili kremast sadni sladoled brez aparata kar v domači kuhinji.


Stran 1 od 26
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov