Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zborovska glasba

4 epizod

Zborovska glasba

4 epizod


Posnetki zborovske glasbe iz našega arhiva, bodisi koncertni ali arhivski, vedno pa – kakovostni.

21.05.2024

Trojica

Vabimo vas med skladbe Jurija Flajšmana, Miroslava Vilharja in Antona Nedvĕda. Povezuje jih rdeča nit nastanka: sredine in druge polovice 19. stoletja, ter prizadevanja za slovensko nacionalno identiteto. Poje Slovenski komorni zbor pod vodstvom Mirka Cudermana.


14.05.2024

Slovenska beseda v glasbi

Kako zveni slovenska beseda v glasbi Marijana Lipovška, Antona Schwaba in Jakoba Ježa? Odgovore bosta zapela Akademski pevski zbor Tone Tomšič z Uršo Lah in Slovenski komorni zbor z Mirkom Cudermanom.


07.05.2024

Missa super Oeniades Nymphae

V nekdanji, renesančni Evropi je bila navada, da se je več družinskih članov posvečalo istemu poklicu. Tudi v družini skladatelja Jacoba Regnarta ni bilo nič drugače – nenavadno je bilo le to, da se je Jacob s skupaj kar štirimi brati posvečal istemu, glasbeniškemu poklicu. Jacob, rojen verjetno na začetku leta 1540 na Flamskem, je skoraj vse življenje služil Habsburžanom. Izjema je bil le čas, ko se je glasbeno umetnost učil v Italiji. Tokrat se posvečamo njegovi Missi super Oeniades Nymphae.


30.04.2024

Iz opusov Benjamina Ipavca in Radovana Gobca

Vabimo vas v družbo Komornega zbora RTV Slovenija, opusov Benjamina Ipavca in Radovana Gobca ter dirigentk Žive Ploj Peršuh in Andreje Martinjak.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov