Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

ZDRAVLJENJE PSOV S POMOČJO FIZIOTERAPIJE

03.02.2021

Fizioterapijo lahko izvajajo doktorji veterinarske medicine in diplomirani fizioterapevti, ki se po končanem študiju dodatno izobrazijo za opravljanje fizioterapije za živali. Z diplomirano fizioterapevtko Hano Loverčič, ki je svoje izobraževanje nadaljevala in zaključila v Bologni, smo se pogovarjali o učinkih treh manualnih tehnik pri psih.


Živalski Blues

296 epizod

Živalski Blues

296 epizod


Da bi obvarovali naravo, moramo osveščati ljudi, predvsem prihodnje generacije. Živali, ki so del narave, so velikokrat prepuščene milosti in nemilosti ljudi. Ravno zato je nastal Živalski blues, ki na nevsiljiv način dopoveduje ljudem, da smo tudi mi del narave, zato moramo z njo ravnati spoštljivo in odgovorno.

ZDRAVLJENJE PSOV S POMOČJO FIZIOTERAPIJE

03.02.2021

Fizioterapijo lahko izvajajo doktorji veterinarske medicine in diplomirani fizioterapevti, ki se po končanem študiju dodatno izobrazijo za opravljanje fizioterapije za živali. Z diplomirano fizioterapevtko Hano Loverčič, ki je svoje izobraževanje nadaljevala in zaključila v Bologni, smo se pogovarjali o učinkih treh manualnih tehnik pri psih.


29.09.2021

Mačja preja

Problematika prostoživečih mačk je na našem območju zelo obsežna. O njej se je Loredana Vergan pogovarjala z Melito Vodišek, ki skupaj s tremi mačjeljubkami vodi Mačjo prejo.


22.09.2021

23.Talanov memorial

Talanov memorial se zgodi enkrat na leto v spomin na Boža Talana in tudi preminule vodnike reševalnih psov, ki so svoj prosti čas prostovoljno razdajali za usposabljanje pri reševanju pogrešanih. Letošnjega je posebej zaznamovalo poznavanje orientacije. Vodniki so ponovno prikazali izredno dobro pripravljenost za resnične akcije.


08.09.2021

SELITEV PTIC

Ptice nas s pripravami na selitev opominjajo na prihajajoči jesenski čas. Njihove selitvene poti so zelo dolge. Najdaljšo čaka Polarno čigro.


30.06.2021

K9 NOSE INSPIRED, MANTRAILING LJUBLJANA

Jeff Schettler je upokojeni policijski vodja iz Californije, ki je svojo metodo mantrailinga začel širiti tudi po Evropi. V Sloveniji ga najbolje zastopa Uroš Gregorčič.


23.06.2021

GALEBI - NAŠI SOSTANOVALCI

Zakaj galebi gnezdijo v mestih in kdo je njihov največji naravni sovražnik?


16.06.2021

SINOVI BURJE

Sinovi burje je dokumentarni film režiserja Mihe Čelarja o avtohtoni slovenski pasmi kraški ovčar in volku, ki živita na našem območju. Ju bo človek uspeh ohraniti?


09.06.2021

CONOR'S ADVENTURES

Conor's Adventure je vrhunska slovenska znamka pasje opreme, ki jo izdelujeta Pia in Primož.


26.05.2021

Reševanje ptičjih mladičev

Ob prehodu pomladi v poletje začnejo mnoge ptice zapuščati svoja varna gnezda in se podajo na samostojno pot, ki pa nima vedno srečnega konca. Tako se nemalokrat zgodi, da naletimo, tudi še pred zapuščanjem gnezda, na poškodovanega ptička mladička, ki je padel iz gnezda in še ne zna leteti. Kaj lahko naredimo v takem primeru? Kako naj živalici pomagamo? Loredana Vergan se bo pogovarjala z varstveno ornitologinjo Tjašo Zagoršek.


28.04.2021

MEHIŠKI GOLI PES

Pasma Mehiškega golega psa naj bi bila stara že več kot 3000 let. Azteki so jih darovali bogovom, zdravilci so z njimi lajšali bolečine revmatikom, najpogosteje pa so jih uporabljali za gretje. Od tod tudi rek "noč treh psov".


21.04.2021

SALUKI IN FARAONSKI PES

Elegantna, inteligentna in samosvoja. Tako bi lahko opisali starodavni pasmi psov, ki domujeta pri Dori Levstek.


14.04.2021

PSOM STRUPENE OKRASNE RASTLINE

Mnoge okrasne rastline lahko ogrožajo našega psa, če jih zaužije. Na katere moramo biti posebej pozorni, svetuje veterinarka Alenka Babič.


07.04.2021

MAČKAM STRUPENE RASTLINE

Mnoge rastline, ki krasijo naš dom v lončnicah ali so zasajene v vrtu, so lahko mačkam strupene, če jih zaužijejo ali se po njih le povaljajo.


31.03.2021

Česa psi ne smejo zaužiti

Pse privlači sladek okus. Sladkobnost v hrani pa slabo vpliva na njihov prebavni in živčni sistem.


26.03.2021

Pes občuti negativna in pozitivna čustva, a ne zmore jih ozavestiti.

Rszmišljanja o ljudeh in živalih s kinologinjo Alenko Klemenčič Holinsky. Ali pravilno vzgajamo otroke v odnosu do živali? Kako psi čutijo?


17.03.2021

VPLIV ŽIVALI NA POČUTJE IN ZDRAVJE LJUDI

Udomačevanje živali je skozi zgodovino spremenilo naš odnos do teh živih bitij.Ta proces še vedno traja. Pes, ki je med udomačenimi živalmi najbolj učljiv, je tudi zelo dober terapevt. Na terapijah je pogosto prisoten v mnogih zdravstvenih ustanovah po Sloveniji. S pridom ga uporabljajo tudi v vrtcih in v šolah kot prijetno podporo pri učenju.Kako se naši možgani odzivajo ob interakciji z živaljo, je v tednu možganov, iz lastnih izkušenj in prebranih dognanj, povedala fizioterapevtka in andragoginja Maja Povše, ki v svojo metodo dela vključuje tudi terapevtske pse.


24.02.2021

Svetovalnica za mačke

Pšenica Kovačič, diplomirana slikarka in oblikovalka, ki si je pridobila, na podlagi izkušenj in izobraževanja, veliko znanja o mačjem obnašanju, je odprla prvo svetovalnico za mačke v Sloveniji.


17.02.2021

PASJI VIBE

Stopiti na samostojno kinološko pot je velik izziv.Vsak tega ne zmore.Potreben je pogum, ne le znanje.Toda za delo, ki te neizmerno navdušuje in dopolnjuje, tvegaš. Maji Jankovec je uspelo!


10.02.2021

Pozitivna motivacija

Želje vseh skrbnikov psov so zelo podobne. Da bi bil pes poslušen, da bi se odzval na vsako povelje in še veliko je podobnih želja, ki jih lahko dosežemo pri vadbi preko pozitivne motivacije.


25.01.2021

DOMAČE ŽIVALI V ZIMSKEM ČASU

Pozimi moramo za živali posebej skrbeti, da imajo ves čas svežo vodo, da jim ponudimo vsak dan kalorično bogatejši obrok in da jim nizke nočne temperature ne zlezejo pod kožo.


Stran 1 od 15
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov