Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zorni kot

67 epizod

Zorni kot

67 epizod


Podkast namenjen komentiranju in analiziranju aktualnih tem, ki so neposredno oz. posredno povezane s podravsko regijo.

18.04.2024

Matea Brečko o projektu Vseslovensko petje s srci

V podcastu Zorni kot je bila naša sogovornica Matea Brečko, baletna učiteljica iz Slovenske Bistrice, sicer pobudnica in koordinatorica projekta Vseslovensko petje s srci. Ta že tradicionalna prireditev bo letos 21. in 23. aprila, torej čez nekaj dni. Z njo smo se pogovarjali o projektu, pozitivnih učinkih petja in o tem, da ima slovenski narod petje v krvi.


11.04.2024

Vanja Jus, nagrajena inovatorka za družbene inovacije in državna prvakinja v hitrem branju

V podcastu Zorni kot smo se pogovarjali z Vanjo Jus, ki je že nekaj let zapored članica strokovne komisije za izbor najboljših inovacij Podravja, ki ga že leta organizira Štajerska gospodarska zbornica. Jusova je med drugim tudi zastopnica za modele in znamke pri Uradu za intelektualno lastnino Republike Slovenije in državna prvakinja v hitrem branju.


04.04.2024

Psihologinja Ajda Demšar o avtizmu

V podcastu Zorni kot je bila naša gostja Ajda Demšar, psihologinja iz mariborskega Centra za sluh in govor. Z njo smo se bomo pogovarjali o avtizmu, ki je pogosto opisan kot nevidna invalidnost.


28.03.2024

Fawzi Abder Rahim, Palestinec V Mariboru

Gost podcasta Zorni kot je Fawzi Abder Rahim, ki se je rodil leta 1945 v Palestini. V šestdesetih letih je bil zaradi vojne skupaj z družino izgnan od tam, prišel je v Slovenijo in kasneje v Maribor, ki je postal njegov drugi dom.


21.03.2024

Hadeja Adeva Horvat, direktorica Zavoda za opolnomočeno in prijazno družino Livija, Maribor

V podcastu Zorni kot je bila naša gostja Hadeja Adeva Horvat, direktorica Zavoda za opolnomočeno in prijazno družino Livija iz Maribora, ki nudi staršem individualno in unikatno podporo skozi program sedmih korakov. Sogovornica, sicer vzgojiteljica po izobrazbi, je delila z nami zanimive in poučne misli o izzivih, s katerimi se starši soočajo pri vzgoji, in kako jih nasloviti.


13.03.2024

Rok Snoj, generalni direktor Kraftpalovih podjetij v Avstriji in Nemčiji

V sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico enkrat mesečno v podcastu Zorni kot gostimo gospodarstvenika z mariborskega območja oziroma Podravja. Tokrat je naš gost Rok Snoj, generalni direktor Kraftpalovih podjetij v Avstriji in Nemčiji. Sedež podjetja, ki proizvaja palete, ki izgledajo in funkcionirajo kot lesene palete, je v Londonu, v Mariboru je center za operacije, v Rušah pa razvojni center. Več o delovanju podjetja, njihovih tovarnah v tujini in še marsičem pa v pogovoru z direktorjem.


22.02.2024

Uršulinka sestra in misijonarka Andreja Godnič

V podcastu Zorni kot je naša gostja uršulinka sestra in misijonarka Andreja Godnič. Pred leti je bila predstojnica sester uršulink v Mariboru, nato je vrsto let preživela na misijonih v Peruju in Venezueli. Pred nekaj meseci se je vrnila v Maribor, v skupnost tukajšnjih sester uršulink.


13.02.2024

Anton Zupančič, direktor podjetja iz Maribora Systemair

V sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico bomo odslej enkrat mesečno v podcastu Zorni kot gostili sogovornike s področja gospodarstva iz naše regije. Naš prvi sogovornik je Anton Zupančič, direktor podjetja Systemair iz Maribora, ki se ukvarja s prezračevalnimi sistemi. Z njim smo se pogovarjali med drugim o njegovi oceni gospodarstva v Mariboru, energetski učinkovitosti, ki je vodilo podjetja in tudi tem, da imajo v podjetju svoje lastno interno univerzo, na kateri izobražujejo svoje kadre.


01.02.2024

Ana Lah, medijka in nekdanja Večerova novinarka

V podcastu Zorni kot je bila naša sogovornica nekdanja novinarka Večera Ana Lah. Približno pred letom dni je Lahova, ki je leta 2021 prejela nagrado Društva novinarjev Slovenije za izstopajoče novinarske zgodbe, pritegnila pozornost javnosti, ko ji Večer - kljub drugačnim zagotovilom – ni podaljšal pogodbe za določen čas. Po odhodu z Večera Ana Lah nadaljuje z novinarskim delom v okviru spletnega medija Rdeča pesa, dela kolumne za Radio Študent in piše knjigo.


25.01.2024

Sonja Vogrin, nagrajena medicinska sestra v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec

Podcast Zorni kot smo posneli v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec. Naša sogovornica je bila srednja medicinska sestra v tem zavodu Sonja Vogrin, ki je pred dnevi prejela srebrni znak Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Maribor. V Hrastovcu dela od začetka svoje poklicne poti, že več kot 40 let. Pogovarjali pa smo se o delu z ljudmi s posebnimi potrebami, o sprejemanju drugačnosti in o tem, kakšne spremembe opaža v delu medicinske sestre v zavodu Hrastovec v teh svojih desetletjih dela.


18.01.2024

Leon Grager, policijski zaupnik na Policijski upravi Maribor

V Slovenski policiji že dobro desetletje delujejo policijski zaupniki – policisti se lahko obrnejo nanje za svetovanje ali razbremenilni pogovor, če se znajdejo v stiski. Raziskave namreč kažejo, da je poklic policista eden najbolj stresnih poklicev, saj se srečujejo s stresnimi in travmatičnimi situacijami. O vsem tem smo se pogovarjali s policijskim zaupnikom na Policijski upravi Maribor Leonom Gragerjem.


11.01.2024

S Sabino Fras Popović o bralni kulturi in pismenosti

Sogovornica v podcastu Zorni kot je Sabina Fras Popović, ki je nedavno prejela državno Čopovo diplomo za življenjsko delo za širok prispevek k bibliotekarski stroki, zlasti na področju bralne kulture in pismenosti. V okviru Mariborske knjižnice je sodelovala pri številnih akcijah spodbujanja branja, vodila je tudi Center za spodbujanje bralne pismenosti. Ste vedeli, da v naših možganih ni samostojnega centra za branje? Kako bralno pismeni sploh smo? Kako v času mobitelov spodbuditi – vse generacije, ne samo mladih - k branju?


21.12.2023

Marko Lukić, direktor in lastnik mariborskega podjetja Lumar

V podcastu Zorni kot je sogovornik Marko Lukić, direktor in lastnik nadvse uspešnega mariborskega podjetja Lumar – gre za vodilnega slovenskega proizvajalca skoraj nič-energijskih montažnih hiš. Podjetje letos praznuje 30 let obstoja; ozrli smo se malce v njegovo preteklost, govorili o montažni gradnji, prednostih lesa kot gradbenega materiala, pa tudi o tem, kakšna je prihodnost gradnje lesenih hiš. .


14.12.2023

Pedagoginja in galeristka Melita Ragolič

Sogovornica podkasta Zorni kot je pedagoginja in galeristka Melita Ragolič, ustanoviteljica in vodja Šole umetnosti in Galerije Atilem v Mariboru. Pogovarjali smo se o delu z mladimi v njeni likovni šoli, ob katerem zelo uživa in jo izpolnjuje, pa tudi o težki življenjski preizkušnji, iz katere je izšla še močnejša – o njenem boju z rakom.


07.12.2023

Maja Plaz, predsednica Društva SOS telefona za ženske in otroke – žrtve nasilja

Sogovornica v podcastu Zorni kot je bil Maja Plaz, predsednica Društva SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja. Nasilja v družini je veliko; lani so prejeli šest klicev dnevno, kar opažajo strokovnjaki in je spodbudno pa je, da je vedno več prijav nasilja s strani očividcev oziroma sosedov. Govorili smo tudi o knjigi, ki je nedavno izšla in nosi naslov V njeni koži. V njej so zbrane anonimne zgodbe žensk, ki so na lastni koži izkusile nasilje.


23.11.2023

Mihela Bauman o življenju s cerebralno paralizo

V podkastu Zorni kot smo povabili pred mikrofon 23-letno Mihelo Bauman iz Jurovskega Dola, ki že od rojstva živi s cerebralno paralizo. Pred dnevi je javnosti sporočila, da je zelo hvaležna vsem, ki so v akciji Društva študentov invalidov Slovenije donirali prostovoljne prispevke za nakup stopniščnega dvižnega stola zanjo. Poudarek pogovora pa je drugje – na tem, kaj pomeni živeti s to diagnozo, na preizkušnjah in terapijah ter na njenem študiju in načrtih na poklicni poti.


16.11.2023

Matej Patljak, filmofil in vodja kina v Slovenski Bistrici

V podcastu Zorni kot je bil naš sogovornik Matej Patljak, velik filmofil in vodja kina v Slovenski Bistrici. Z njim smo se pogovarjali o njegovi veliki ljubezni do filmov, pa tudi o tem, ali je kino še vedno zanimiv za ljudi, sploh mlajše generacije, in kakšni filmi pritegnejo največ ljudi v bistriško kinodvorano.


09.11.2023

Barbara Novak, prejemnica najvišje nagrade natečaja Naj prostovoljec

Sogovornica v podcastu Zorni kot je bila Barbara Novak, Mariborčanka, predsednica in ustanoviteljica Humanitarnega društva Ni-lu. Pred dnevi je iz rok predsednice države Nataše Pirc Musar prejela najvišjo nagrado natečaja Naj prostovoljec oziroma prostovoljka, in sicer za projekt Srčne rutke za male borce onkologij. V tem projektu so šivilje iz vse Slovenije prostovoljno sešile nešteto naglavnih rutk, ki so jih predali otrokom, obolelim za rakom po bolnišnicah v Sloveniji in tujini.


26.10.2023

Franc Čuš, častni občan Maribora

Gost podcasta Zorni kot je Franc Čuš, ki je pred dnevi prejel naziv častni občan Maribora. Bil je prvi direktor Mariborske razvojne agencije, sodeloval je pri ustanovitvi Štajerskega tehnološkega parka, prvega tovrstnega v Sloveniji, med osamosvajanjem je sodeloval pri pekrskih dogodkih


19.10.2023

Aleksander Onišak, terapevt z lutkami

Bi pripovedovali lutki o svojem življenju in pripetljajih? V podcastu Zorni kot je sogovornik Aleksander Onišak iz Maribora, lutkar in terapevt z ročnimi lutkami. Po izobrazbi je zdravstveni tehnik in želi pomagati osebam z demenco in vsem tistim, ki se z njimi dnevno srečujejo. V mariborskem medgeneracijskem dnevnem centru aktivnosti pa pripravlja tudi lutkovne delavnice, kjer udeleženci s pomočjo lutk pripovedujejo o osebi.


Stran 1 od 4
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov