Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zvedavčki

154 epizod

Zvedavčki

154 epizod


Zvedavčki so zvedava bitjeca, ki se venomer odpravljajo na obisk in na potep. Oddaja z vidika otrok raziskuje različna področja njihovega udejstvovanja in razmišljanja. Del Zvedavčkov je tudi otroška pravljica.

28.09.2023

Evropski teden mobilnosti, ljudska pravljica Sedem let pri beli kači

V občini Benedikt je letos prvič potekal Evropski teden mobilnosti, tam so bili tudi Zvedavčki, saj so se otroci v tem tednu veliko igrali in hodili peš. Prisluhnite tudi slovenski ljudski pravljici z naslovom Sedem let pri beli kači.


22.09.2023

Vetrnice za mir

Ob mednarodnem dnevu miru izdelujejo otroci v mariborskih šolah in vrtcih vsako leto vetrnice za mir. V oddaji smo se z njimi pogovarjali o tem, kakšne so te vetrnice, iz česa so narejene in kakšno je njihovo sporočilo, slišali pa boste tudi arabsko pripovedko Samo razumeti se je treba.


14.09.2023

Pričakovanja do sošolcev, pouka in učiteljev

Učenci in učenke že pridno sedijo v šolskih klopeh, z njimi pa smo se za današnjo oddajo Zvedavčki pogovarjali, kakšna pričakovanja imajo letos do sošolcev, pouka in učiteljev. Na vrsti bo tudi slovenska ljudska pripovedka o soncu in Nasti.


24.06.2023

Učenci osnovne šole Rače o svojih počitniških načrtih in slovenska ljudska pravljica Nedolžna ljubezen

Zadnjo oddajo Zvedavčki v tem šolskem letu smo tokrat posneli na osnovni šoli Rače, v njej pa so učenci spregovorili tudi o svojih počitniških načrtih. Sledi še slovenska ljudska pravljica Nedolžna ljubezen, ki jo pripoveduje Lea Hedl iz Mariborske knjižnice.


17.06.2023

Sprostitvene tehnke in arabska pravljica Oslar in tat

V tokratnih Zvedavčkih smo govorili o sprostitvenih tehnikah, ki jih spremlja prijetna klavirska glasba, slišali pa boste še arabsko pravljico Oslar in tat.


10.06.2023

Mladi literati in slovenska ljudska pravljica Mama lisica za deklo

V tokratnih Zvedavčkih smo objavili še nekaj literarnih prispevkov o zmagi, pričakovanju novega in ruškem domoljubu, Janku Glazerju. Slišali pa boste še slovensko ljudsko pravljico Mama lisica za deklo.


03.06.2023

Debaterji z osnovne šole Rada Robiča Limbuš in korziška pravljica Vodnjak z rožno vodo

Na osnovni šoli Rada Robiča Limbuš že vrsto let vzgajajo mlade debaterje; to je bila tudi osnova za njihovo letošnje mednarodno sodelovanje s Španci, Finci in Italijani. Prisluhnite tudi korziški pravljici Vodnjak z rožno vodo.


27.05.2023

150 let šolstva v Račah in slovenska ljudska pravljica Denar ne osreči človeka

Ob 150 letnici šolstva v Račah so se tamkajšnji učenci in učenke naučili veliko zanimivih reči iz zgodovine šole, tudi o tem, da so otroci v šolo včasih hodili peš, danes pa se vozijo s šolskim avtobusom. Učenci del oddaje govorijo tudi v narečju, tudi o tem, od kod se Rače imenjujejo – Rače. Za konec pa še slovenska ljudska pravljica - Denar ne osreči človeka.


18.05.2023

Lepo je biti Ludvik, korziška pravljica Princeskin prstan

Lepo je biti Ludvik, pravijo na osnovni šoli Ludvika Pliberška Maribor, kjer so pred kratkim praznovali 150 letnico šole. Prisluhnite pa tudi korziški pravljici Princeskin prstan.


13.05.2023

Waldorfska šola Maribor in mehiška pravljica Gospod Volk

Kam so se odpravili Zvedavčki tokrat? Tako kot preteklo soboto, so tudi tokrat obiskali Waldorfsko šolo Maribor, kjer so devetošolci predstavili svoje zaključne projektne naloge. Zato ne zamudite ob pol devetih, ko boste slišali še mehiško pravljico Gospod Volk.


05.05.2023

Waldorfska šola Maribor in pravljica iz Zakladnice slovenskih pripovedi Babica in Medved

Zvedavčki so tokrat obiskali Waldorfsko šolo Maribor, kjer učenci in učenke pridno vso šolsko leto pripravljajo zaključno projektno nalogo, zaupali pa so nam tudi, zakaj tako radi hodijo na Waldorfsko šolo. Zatem prisluhnite tudi pravljici iz Zakladnice slovenskih pripovedi Babica in Medved.


29.04.2023

Regijsko srečanje mladih raziskovalcev in slovenska ljudska pravljica O prebrisani deklici

Zvedavčki so bili na Regijskem srečanju mladih raziskovalcev in z mladimi so se pogovarjali o vesolju, zgodovini badminton kluba pa tudi o Celjskih grofih. Slišali pa boste še sloovensko ljudsko pravljico O prebrisani deklici.


20.04.2023

Klavorine iskrice in pravljica Ribniško jezero na Pohorju

Tokrat se predstavljajo učenci in učenke osnovne šole Slave Klavore Maribor. Spregovorili bodo o programu Erasmus Plus Positive, Klavorinih iskricah in še mnogih drugih zanimivih dogajanjih na šoli. Sledi pravljica – tokrat iz Zakladnice slovenskih pripovedi z naslovom Ribniško jezero na Pohorju.


15.04.2023

Bukvice OŠ bratov Polančičev Maribor in ljudska pravljica Tri vreče denarja za cepec, mačko in petelina

Učenci in učenke osnovne šole bratov Polančičev Maribor so celotno številko šolskih Bukvic posvetili svobodi in v tokratnih Zvedavčkih še zadnjič prebirajo svoje literarne prispevke na to temo. Slišali boste še slovensko ljudsko pravljico Tri vreče denarja za cepec, mačko in petelina


08.04.2023

Pestri projekti podružnične šole Kebelj in latvijska pravljica Kako so delili gos

Zvedavčki so se tokrat odpravli na Kebelj, kjer domuje podružnična šola s pestrimi dejavnostmi in projekti. Slišali pa boste še latvijsko pravljico Kako so delili gos.


01.04.2023

OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica in baškirska pravljica Mladi lovec

V oddaji Zvedavčki se tokrat predstavljajo učenci in učenke z osnovne šole Pohorskega bataljona Oplotnica, saj so dejavni na mnogih področjih, slišali pa boste tudi baškirsko pravljico Mladi lovec.


23.03.2023

Mladi gledališčniki, pohorska pripovedka Gozdne ženske iz Poštele

V oddaji Zvedavčki boste tokrat slišali pogovor z mladimi gledališčniki, ki so nastopili na območnem srečanju otroških gledaliških skupin v Sveti Ani, sledi pa Schlosserjeva pohorska pripovedka Gozdne ženske iz Poštele.


09.03.2023

Podjetnost in ustvarjalnost na osnovni šoli borcev za severno mejo Maribor, pripoved Lovec Ruselj in škrati

Podjetnosti in ustvarjalnosti se je mogoče naučiti, pravijo na osnovni šoli borcev za severno mejo Maribor, kjer so otroci s pomočjo računalniškega programa sestavljali vesoljsko ladjo. O svojih podvigih govorijo v današnjih Zvedavčkih. Prisluhnite še pripovedki iz zakladnice slovenskih pripovedi Lovec Ruselj in škrati.


02.03.2023

Bukvice osnovne šole bratov Polančičev Maribor, Schlosserjeva pohorska pripovedka Visočnik in gozdne žene.

Mladina zelo barvito ustvarja na različne teme, v Bukvicah osnovne šole bratov Polančičev Maribor je bila tema svoboda, zato bomo o njihovih literarnih izdelkih spregovorili tudi v tokratnih Zvedavčkih. Potem pa je na vrsti še Schlosserjeva pohorska pripovedka Visočnik in gozdne žene.


23.02.2023

Šolske Bukvice, latvijska ljudska pravljica Srajca srečnega človeka

Šolske Bukvice na osnovni šoli bratov Polančičev Maribor so polne lepih misli o svobodi, o njej so pisali vsi, od najmlajših do najstarejših učencev te šole, prisluhnete pa jim lahkot tudi vi, v tokratnih Zvedavčkih. Kot vedno, boste za konec slišali še pravljico – tokrat bo to latvijski ljudska, Srajca srečnega človeka.


Stran 1 od 8
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov