Drago Mislej Mef & NOB Foto: KD Skala
Drago Mislej Mef & NOB Foto: KD Skala

V četrtek, 29. marca ob 20.00, v dvorano društva Skala prihaja Drago Mislej Mef z NOB. V aprilu pa bodo gostili Vlada Kreslina.

Eden od pobudnikov koncertnega niza Večeri in večerje s slovenskimi glasbeniki, Egon Gornik pravi, da je njihova dvorana, ki sprejme največ sto obiskovalcev, kot nalašč za koncerte, na katerih je v ospredju stik med glasbeniki in občinstvom. V društvu so prepričani, da so koncerti uveljavljenih slovenskih kantavtorjev, ki nastopajo v manjši zasedbi z omejenim ozvočenjem ali pa akustično, edinstvena izkušnja, saj so tovrstni nastopi v njihovem prostoru precejšnja redkost. Zato so se odločili, da pripravijo ciklus koncertov, ki jih bo spremljalo vzdušje domačnosti. Nanje se lahko prijavi omejeno število ljudi, ki jim bodo ob dobri glasbi ponudili še kulinarične užitke, za katere bo poskrbel tamkajšnji Pub Skala.

Organizatorji sporočajo, da se je na koncerte mogoče prijaviti do četrtka, 22. marca, s klicem na telefonsko številko +39 331 1711096 ali prek facebook strani Kulturnega društva Skala.

Društvo Skala in zadruga Maja iz Gorice sta se povezala pod okriljem festivala Across the border in v želji, da bi četrtkovi večeri s kantavtorji v kraški vasici postali prijetna srečanja, ki bi se nadaljevala tudi v naslednjih sezonah.

B.K.