Glasba
slice
Vasko Atanasovski: Meje za glasbo ne obstajajo, obstajajo samo čustva
Pogovor z glasbenikom in skladateljem, 21. oktober 2017 ob 13:32 Nacionalizmi se me ne dotikajo, pravi skladatelj in glasbenik Vasko Atanasovski.
3
Ennio Morricone bogatejši še za madžarski red za zasluge
2
20. oktober 2017 ob 21:21 Italijanskemu skladatelju Enniu Morriconeju, ki se ponaša z mnogimi lovorikami, med katerimi je tudi častni oskar za življenjske dosežke, so na Madžarskem pred srednim koncertom v tamkajšnji ...
Največji mednarodni zborovski dogodek prihaja k nam v letu 2021
3
20. oktober 2017 ob 17:55 Poleti 2021 bo Slovenija gostila mednarodni zborovski festival Europa Cantat , ki velja za največji mednarodni zborovski dogodek v Evropi, projektu pa je vlada že namenila sredstva.
Ministrstvo razrešuje Damjanoviča s položaja direktorja filharmonije
4
19. oktober 2017 ob 17:12 Damjan Damjanovič je potrdil, da je ministrstvo za kulturo izdalo sklep, s katerim ga razrešuje s položaja direktorja Slovenske filharmonije (SF), in sicer s 15. novembrom.
Skrb glasbenikov za našo uglašenost s svetom
18. oktober 2017 ob 22:09 Kompilacijam Jazz Slovenia 2011 , Etno Slovenia 2011 , Eksperiment Slovenia , Klasika Slovenia in Jazz Slovenia 2015: Čas za improvizacijo se po novem pridružuje še nova bera aktualne slovenske ...
Nick Cave iz Tivolija v Stožice, na voljo dodatne vstopnice Nick Cave se bo s skupino The Bad Seeds 30. oktobra ustavil v Ljubljani, a koncert so iz tehnično-produkcijskih razlogov premaknili iz Hale Tivoli v Areno Stožice.
5
Teden italijanskega jezika drevi nadaljuje violončelist Giaovanni Gnocchi Italijanski inštitut v Sloveniji je ob tednu italijanskega jezika pripravil sklop dogodkov.
Maida Džinić Poljak: "Na mojih koncertih skupaj pojemo, jokamo in se objemamo" Osem let začasnega zatočišča bosanskim beguncem ni omogočalo veliko.
5
Osem dni Cellofesta, pestrega programa praznika violončelizma Koncerti v različnih dvoranah in na prostem, seminarji vrhunskih violončelistov ter fotografska razstava o violončelistih: v prihodnjih osmih dneh vas bo čelo osvajal na številnih koncih Ljubljane.
Nagradna igra: Večer z Borisom Cavazzo v vlogi poeta sredozemskega melosa Čast odprtja nove sezone cikla Drama Akustika bo to nedeljo pripadla Borisu Cavazzi, ki bo tokrat kot pevec, interpret in poet z glasbo odprl vrata v svet, ki ga obdaja, in občutke, ki se v njem ...
Sajsi MC: Najhuje je to, da smo na seksizem v glasbeni industriji čisto navajeni " Nisem boss, jaz sem bossanova" - tako o sebi poje Sajsi MC, provokativna srbska raperka z več kot desetletnim stažem na glasbenem področju.
22
Forest Swords prinaša v Kino Šiška plemenske rituale, prevedene v sodobni jezik " Vselej so me privlačili zvoki, ki bi jim lahko dejali starodavni - oziroma na splošno me privlači starodavna estetika, " pravi britanski elektronski glasbenik Forest Swords , ki bo drevi nastopil ...
2
Nekoč tenor, danes bariton Placida Dominga se bo prvič v živo razlegal pri nas Rekordnih 148 opernih vlog, več kot 3800 nastopov, posnetih več kot 100 oper, arij, kompilacij in duetov ter 12 grammyjev in eden izmed Treh tenorjev – to je Placido Domingo v številkah, ki ga bo ...
2
Kraftwerk se v Slovenijo vračajo z avdiovizualnim spektaklom Kraftwerk, ena najvplivnejših elektronskih zasedb vseh časov, se naslednje leto vrača v Ljubljano. Obeta se koncertni spektakel ob spremljavi posebnih 3-D grafik.
9
Poziv Cerarju, naj ukrepa, da se Slovenija ne znajde na repu svetovne kulturne scene Čeprav festival Seviqc Brežice v osnovi poteka v poletnih mesecih, del programa tokrat razširjajo tudi v zimske mesece.
13

Citat
link
Harry s. Truman
22. oktober 2017 ob 16:44 Predsednik mora biti vselej na vrhu dogodkov, kajti če se obotavlja, mu bodo dogodki kmalu zrasli čez glavo. Vedno sem imel občutek, da ne smem popustiti niti za hip.
Več novic ...
Izbor
Kazalo