Glasba
slice
Svetlana Makarovič o simboliki rdeče zvezde: "Zame ne pomeni Severne Koreje ali Udbe."
Pred koncertom Svetlane Makarovič z gosti 'Nosil bom rdečo zvezdo' 29. junija na Kongresnem trgu, 22. junij 2017 ob 16:58 " V središču ideje o rdeči zvezdi so svobodna družba, svoboda misli, svoboda izražanja, svoboda tiska, " poudarja Svetlana Makarovič, ki bo prihodnji četrtek na Kongresnem trgu skupaj z več kot sto ...
281
Foto: Poletni poklon mojstru, očetu dobre glasbe, Jožetu Privšku
7
22. junij 2017 ob 07:33 "Oče dobre glasbe in oče dobrih pevcev" je s koncertom Poletna noč prejel nov poklon. Obiskovalci pa so sredi Kongresnega trga dobili še en vpogled v osebnost in delo mojstra Jožeta Privška.
Tako orkester kot zbor SF-ja večinsko proti direktorju Damjanoviču
12
21. junij 2017 ob 10:57 Člani orkestra in zbora Slovenske filharmonije večinsko ne podpirata direktorja Damjana Damjanoviča, so pokazali izidi najnovejšega glasovanja v obeh ansamblih.
Glasba in ples na grajskem dvorišču: festival nad Ljubljano
21. junij 2017 ob 11:22 Na Ljubljanskem gradu se nocoj s koncertom Boštjana Gombača in njegove nove zasedbe Gombač & Kradljivci časa začenja "minifestival" Grajsko poletje.
Slovo Prodigyja iz ikonične raperske zasedbe Mobb Deep
14
20. junij 2017 ob 21:11 Koncert v Las Vegasu je bil zadnji za polovico dua Mobb Deep, 42-letnega raperja Prodigyja, ki je nekaj dni po nastopu izgubil boj z boleznijo, ki ga je spremljala vse življenje.
Razblinjene sanje Placida Dominga: izjalovitev napovedane stadionske turneje " Moje sanje so bile, da bi kot dirigent in umetniški vodja izvedel to veliko produkcijo Aide, " je ob nedavni odpovedi turneje prek svojih predstavnikov na Dunaju sporočil Placido Domingo.
"Žan Tetičkovič je neverjeten skladatelj, želimo, da ostane v New Yorku tako dolgo, kot si želi" Slovenski džezovski glasbenik in skladatelj Žan Tetičkovič je konec tedna v Brooklynu predstavil svoj projekt z naslovom Pristanišče življenj.
4
48. Tabor slovenskih pevskih zborov s petjem napolnil Šentvid pri Stični Na osrednji nedeljski prireditvi 48. Tabora slovenskih pevskih zborov je ob 13. uri v okviru več kot 100 pevskih zborov skupaj zapelo več kot 1.500 pevcev.
5
Letonja na čelu filharmonije v Bremnu Dirigent Marko Letonja bo, potem ko je več kot desetletje redno gostoval v Bremnu, s prihodnjo sezono prevzel mesto šefa dirigenta in umetniškega vodje tamkajšnje filharmonije.
3
Sviz podprl svet filharmonije glede poziva o razrešitvi Damjanoviča Sviz (Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture) je podprl svet Slovenske filharmonije, ki je ministra za kulturo Toneta Peršaka pozval, naj razreši direktorja Damjana Damjanoviča.
Jože Privšek: mojster, ki ga je za pomoč klical celo Quincy Jones Deloval je zelo resno, kolegi glasbeniki pa so ga zelo spoštovali. "Bil je umirjen, ni se veliko družil z ljudmi," je o Jožetu Privšku za MMC delil svoje spomine pevec Ivo Mojzer.
13
Yoko Ono soavtorica Imagine, kot dokazuje Lennonova izjava Več kot 40 let po prvem predvajanju Lennonove klasike Imagine, nosilke naslova pesmi stoletja, so njegovi vdovi Yoko Ono priznali soavtorstvo te brezčasne mirovniške himne.
16
Svet zavoda filharmonije ministru predlagal razrešitev direktorja Damjanoviča Svet zavoda Slovenske filharmonije je na večerni seji sprejel sklep, da ministru za kulturo predlaga razrešitev direktorja Damjana Damjanoviča, saj po njihovem mnenju delo direktorja ne omogoča ...
12
Slovo muze Rolling Stonesov, igralke in manekenke Anite Pallenberg Umrla je Anita Pallenberg, ki se je v zgodovino popularne kulture zapisala predvsem po svojih zvezah s člani skupine The Rolling Stones - Brianom Jonesom in Keithom Richardsom, ljubimkala pa naj bi ...
Imago Sloveniae z otvoritvenim koncertom predstavlja mlade klasične glasbenike Uvod v letošnji, že 29. mednarodni festival, bo večerni koncert simfoničnega orkestra RTV Slovenija, ki se mu bo pridružilo devet solistov in trije dirigenti mlajše generacije.

Citat
link
Thom Yorke
23. junij 2017 ob 20:26 Mislim, da je občutek osvoboditve tisto, kar je najpomembnejše pri glasbi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo