Glasba
slice
Srebrni red za zasluge Urbanu Kodru, avtorju "več glasbe, kot je je mogoče prešteti"
Delal je kot zdravnik, a ga je usoda pripeljala v glasbo, 11. december 2018 ob 21:24 "Slovenci za njegovo glasbo mislimo, da je z nami od nekdaj. Življenja brez nje si ne znamo predstavljati. Vemo pa, da je zaradi nje življenje lepše."
6
The Tiger Lillies: "Smrt je veliko močnejša kot Hudič"
2
9. december 2018 ob 16:25 Večno bizarni The Tiger Lillies se po dveh letih in pol vračajo v ljubljanski Kino Šiška. Izjemno ustvarjalna trojica bo prihodnje leto praznovala 30 let glasbenega obstoja.
Nič ne bo s turnejo, odmor za Brucea Springsteena
8
9. december 2018 ob 09:22 Oboževalci ameriškega rockovskega zvezdnika Brucea Springsteena bodo morali na njegove nove koncerte počakati nekaj časa, saj prihodnje leto s svojim E Street Bandom ne bo odšel na turnejo, ker si ...
Kviz: 10 vprašanj o slovenski glasbi, na katera bi morali znati odgovoriti
11. december 2018 ob 06:21 Kako dobro jih poznate, slovenske glasbenike in njihove pesmi, ki ste si jih popevali vse leto. Če vam uspe brez napake rešiti naš kviz, potem, kot bi rekel Srečko Katanec: "Kapo dol!"
Nominacije za grammyje: na čelu Kendrick Lamar, Drake in Lady Gaga
12
7. december 2018 ob 17:59 Znane so nominacije za 61. grammyje – največ, osem, jih je prejel Kendrick Lamar, sledi Drake s sedmimi nominacijami, močno zastopane so letos ženske izvajalke z Lady Gago na čelu.
Izbiramo pesmi, ki nas bodo predstavljale v prvi Pesmarici EU-ja " Pesmarica EU-ja s tem, ko ponuja priložnost državam EU-ja, da svoje barvite glasbene koščke prinesejo v skupni evropski kulturni mozaik, krepi temeljne evropske vrednote vzajemnega spoštovanja, ...
5
Zlati Consortium musicum Leta 1968 je bilo v Ljubljani na pobudo zborovodja Mirka Cudermana ustanovljeno glasbeno društvo Consortium musicum, ki je z izvajanjem vokalno-inštrumentalnih del, posnetki slovenske sakralne ...
Všeč si mi: čas je za opero z mladimi in za mlade sodobnega sveta " Želimo razširjati obzorja, odpirati duha in negovati tisto občutljivost, ki jo je vsak od izbranih nastopajočih prinesel od doma in s katero želimo, da razveseljujejo svet še naprej, " je pred ...
5
Poslušamo: Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987. Kompilacija Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987. oziroma Socijalistički disco. Ples iza jugoslavenske baršunaste zavjese 1977.–1987.
32
Magnifico: Kukulele sem nazadnje rekel, ko sem videl Pahorja v pajkicah Bil je 'čefur', 'peder', 'sexy boy', šarlatan, "nase sprejmem vse vaše grehe, tako da ni frke", je dejal nedavno zagotovo naš največji disko šlager Magnifico, ki ga obožuje tudi Balkan. 1.
2
Četrt stoletja oddaje Opus, četrt stoletja klasične glasbe na malih zaslonih Letos mineva 25 let, odkar je bila prvič na programu Televizije Slovenija oddaja Opus , edina redna mesečna oddaja o klasični glasbi na slovenskih televizijah.
200 let Svete noči, ene zgodnjih mednarodnih uspešnic Nemara ni splošno znano, da bo skorajda ponarodela pesem Sveta noč letos dopolnila okroglih 200 let, saj so jo prvič javno izvedli 24. decembra 1818.
1
Bernarda Fink v družbi Slovenskega komornega orkestra z Dunaja Slovenski komorni orkester z Dunaja, v katerega so se združili slovenski glasbeniki, delujoči v Avstriji, bo drevi nastopil s priznano mezzosopranistko Bernardo Fink v mariborski dvorani Union.
1
Zasedba Laibach se z albumom spominja gostovanja v Pjongjangu Skupina Laibach je pri priznani britanski založbi Mute izdala nov album, The Sound of Music, ki je bil zasnovan ob povabilu skupini za nastop v Severni Koreji leta 2015.
5
Pred vrnitvijo Dunajskih dečkov v Slovenijo Dunajski dečki so razdeljeni v štiri zbore, ki so imenovani po slovitih avstrijskih skladateljih – Haydnu, Mozartu, Schubertu in Brucknerju.
1

Citat
link
Ivan Cankar
1
11. december 2018 ob 21:02 Če si umetnik, imaš oči, da vidiš senco in luč! (Bela krizantema)
Več novic ...
Izbor
Kazalo