Glasba
slice
Prerojen in osvežen Jazzinty, osrednji poletni inkubator džezovske ustvarjalnosti
V Novem mestu se začenja 19. Jazzinty, 13. avgust 2018 ob 09:52 " Z novimi mentorji, rekordnim številom udeležencev in izvirnimi koncerti postaja osrednji poletni inkubator džezovske ustvarjalnosti, kompetentno sledi svetovnim trendom v svetu improvizirane ...
2
Razdedinjeni Jean-Michel Jarre izpodbija oporoko svojega očeta, oskarjevskega skladatelja
16
12. avgust 2018 ob 13:26 Nemara ni splošno znano, da je zvezdniški elektronski glasbenik Jean-Michel Jarre sin priznanega hollywoodskega skladatelja Mauricea Jarreja, ki pa ni v oporoki zapustil ničesar lastnemu sinu.
Večer v Slovenski filharmoniji z mladim pianistom Aleksandrom Gadžijevim
1
8. avgust 2018 ob 14:27 V sklopu 66. Ljubljana Festivala bo nocoj ob 20. uri v Slovenski filharmoniji nastopil goriški pianist Aleksander Gadžijev, prejemnik številnih nagrad na klavirskih tekmovanjih.
Filharmoniki se za en večer vračajo k svojim koreninam
1
7. avgust 2018 ob 12:43 Ljubljana Festival se zvečer v Viteški dvorani Križank nadaljuje s koncertnim večerom, imenovanim Nazaj h koreninam.
Glasbe sveta odpirajo vrata s koncertom Paola Fresuja
6. avgust 2018 ob 13:13 Z današnjim koncertom sardinskega džezovskega trobentača Paola Fresuja, ki se mu bo pridružil Daniele di Bonaventura z bandeonom in elektroniko, se bo v amfiteatru gradu Kromberk začel letošnji ...
Natacha Atlas: Mislim, da sem kot multikulturna oseba v prednosti, saj lahko razumem več plati Letošnji blejski etnofilski festival Okarina bo na sklepni večer, v nedeljo, 5. avgusta, z nastopom egipčansko-britanske glasbenice Natache Atlas preplavil preplet orientalske in zahodne glasbe.
39
Slovenija prevzema zastavo zborovskega festivala Evropa Cantat Slovenija bo danes kot gostiteljica prihodnje izdaje prevzela zastavo evropskega zborovskega festivala Evropa Cantat, ki te dni poteka v Talinu.
3
Večer z glasbo baročnega velikana Bacha in njegovih otrok Na nocojšnjem koncertu F estivala Ljubljana bo zazvenela glasba Johanna Sebastiana Bacha in njegovih otrok, ki so nadaljevali očetovo glasbeno zapuščino.
Richard Thompson: "Danes nihče ne dviguje nosu nad folkglasbo" Britanski folkrock glasbenik Richard Thompson, nekdanji član legendarne skupine Fairport Convention, je za MMC spregovoril pred svojim današnjim nastopom v sklopu Festivala Okarina na odru Jezerske ...
1
Z "osmimi letnimi časi" začetek komorni glasbi posvečenega Tartini festivala Koncert orkestra Salzburških komornih solistov bo kot osrednji veliki koncert drevi splavil letošnjo izvedbo Tartini festivala, ki bo do drugega tedna septembra prinesel skupno dvanajst koncertov ...
2
Mladi evropski glasbeniki v Kobaridu podpisujejo Zavezo za mir V Kobarid bo nocoj mlade iz 11 držav zvabila glasba in pa želja po miru, ki ga včasih jemljemo preveč samoumevno.
1
S koncertom skupine Hamo & Tribute 2 Love se bo začel 27. Trnfest S koncertom zasedbe Hamo & Tribute 2 Love se bo drevi na Karunovi 14 začel 27. festival Trnfest.
11
Ljubljana Festival: Trije ruski virtuozi z glasbo Johannesa Brahmsa V sklopu Festivala Ljubljana bodo nocoj nastopili trije uveljavljeni in nagrajeni ruski glasbeniki, ki redno nastopajo s priznanimi dirigen ti največjih orkestrov.
Slovenija tokrat častna gostja festivala Evropa Cantat v Estoniji, naslednjič v vlogi gostiteljice Danes se v Talinu začenja največji evropski zborovski festival Europa Cantat , na katerem bo sodelovala tudi Slovenija kot gostiteljica prihodnjega festivala Europa Cantat 2021.
1
Med nagrajenci za umetnost Kennedyjevega centra tudi Cher in Philip Glass Letošnji dobitniki ameriških nagrad za umetnost Kennedyjevega centra so pevki Cher in Reba McEntire, skladatelj Philip Glass, džezovski saksofonist Wayne Shorter in zasedba muzikala Hamilton.
2

Citat
link
Mark Avrelij
14. avgust 2018 ob 18:06 Ne zapravljaj časa s prepirom o tem, kakšen naj bo dober človek. Bodi eden od njih!
Več novic ...
Izbor
Kazalo