Glasba
slice
Začetek Jazz kampa v Kranju, urbani krst Letnega odra Ruše
Glasbeno obarvano slovo od poletja, 18. avgust 2017 ob 19:04 Z zasedbo Bluesbreakers se začenja 14. Jazz kamp v Kranju, z urbanimi legendami pa bodo odprli dogajanje polnoletnega Letnega odra Ruše.
Brežiški festival Seviqc v polnem zagonu, sledi še pet koncertov
17. avgust 2017 ob 20:22 Festival stare glasbe Seviqc 2017 se bo s koncem avstrijskega vokalnega seksteta Hortus Musicus v Hudičevem turnu v Soteski v Občini Dolenjske Toplice 24. avgusta prevesil v drugo polovico.
Znova bo zazvenela Tartinijeva violina - začenja se festival v Piranu
17. avgust 2017 ob 10:44 Vrhunska imena klasične glasbe, glasbene delavnice in predstavitve nadarjenih mladih glasbenikov – v Piranu se začenja Tartini festival, ki bo trajal do sredine septembra.
Slovo Bertija Rodoška, avtorja številnih (narodno)zabavnih uspešnic
12
16. avgust 2017 ob 14:43 Umrl je skladatelj, aranžer, dirigent in producent Engelbert Rodošek, ki je komponiral skladbe za izvajalce zabavne in narodno-zabavne glasbe.
Deviantni Death Grips bodo razsajali po Kinu Šiška
14. avgust 2017 ob 15:09 Če ne prej, ti je kot glasbeniku najbrž jasno, da si iztrgan iz povsem podtalne scene, ko te kot enega izmed virov navdiha navrže ustvarjalec formata Davida Bowieja – kar se je zgodilo zasedbi Death ...
Džezovski nadobudneži se stekajo na novomeški Jazzinty Ta teden v Novem mestu poteka mednarodna delavnica s festivalom Jazzinty, katere koncertni program sestavljajo nastopi mentorjev, udeležencev in gostov delavnice ter koncert saksofonista Blaža ...
1
Se Tony Wilson obrača v grobu zaradi umetnostnega centra, poimenovanega Factory? Kar se je napovedovalo kot "manchestrski Guggenheim", se je izkazalo za zelo slabo zasnovan umetnostni center, zaradi česar so se morali arhitekti še enkrat lotiti načrtov, saj jih morajo precej ...
Četrt stoletja - ter štiri minute in 33 sekund - od smrti Johna Cagea " Vse, kar počnemo, je glasba , " je nekoč dejal avantgardni skladatelj, teoretik, pesnik in likovni ustvarjalec John Cage, ki je umrl na današnji dan leta 1992.
Zvezda za Charlesa Aznavourja, "francoskega Franka Sinatro" Charles Aznavour, eden najslavnejših francoskih šansonjerjev, ki je v svoji karieri prodal več kot 100 milijonov plošč in podpisuje več kot tisoč skladb, se bo pridružil izbrancem, ki se jim ...
Prvi vseevropski profesionalni zbor Tenso drevi v Kopru, jutri v Ljubljani V Kopru bo nocoj nastopil prvi vseevropski profesionalni zbor, Evropski komorni pevski zbor Tenso, ki je za to priložnost med drugim izbral skladbe Felixa Mendelssohna Bartholdyja, Johannesa Brahmsa ...
3
Ko orkestru dirigira robot, poje pa zvezdniški Andrea Bocelli S koncertom A Breath of Hope: Od Stradivarija do robota bo Andrea Bocelli podprl prvo izvedbo Mednarodnega festivala robotike v Pisi, v okviru katerega bo nastopal z robotom YuMijem v vlogi dirigenta.
2
Violinist renesančnega duha Dimitrij Sitkovecki v Križevniški cerkvi Križevniška cerkev bo prizorišče še enega v nizu poletnih koncertov, saj je v sklopu Ljubljana festivala napovedan nastop Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije (SF), ki se mu bo kot ...
Slovo kavboja - umrl legendarni Glenn Campbell V 82. letu starosti je umrl Glen Campbell, legendarni ameriški pevec, ki je uspešno združeval country in pop. Najbolj znan je po skladbi Rhinestone Cowboy.
2
Umrl je legendarni Vilko Ovsenik V starosti 88 let je v petek umrl klarinetist in skladatelj Vilko Ovsenik.
55
Tespisov voz pripelje opero na mestni trg V starem jedru Kopra bo zvečer odmevala kultna arija Nessun Dorma in druge, ki so "postale tudi zaščitni znak najbolj znanega opernega pevca našega časa, Luciana Pavarottija".
1

Citat
link
Oliver Stone
21. avgust 2017 ob 21:20 Tisti med vami, ki se spominjate vojne, ste novim generacijam dolžni prenesti, kaj vojna dejansko pomeni.
Več novic ...
Izbor
Kazalo