Goriško
slice
Vipavski konjeniki bodo lahko uporabljali vojaški travnik
Dogovor med MORS-om in vipavsko občino, 17. februar 2018 ob 14:01 Ministrstvo za obrambo in Občina Vipava sta razrešila nekatera odprta vprašanja glede nepremičnin v lasti obrambnega ministrstva.
1
Proti plinovodu čez sadovnjake
43
7. februar 2018 ob 19:56 Družba Plinovodi bo gradila nov plinovod proti Italiji. Cevi bodo presekale najboljšo zemljo v spodnji Vipavski dolini.
Retrospektiva mojstra skulpture Dušana Tršarja
7. februar 2018 ob 13:58 " S tem se poklanjamo življenjskemu jubileju mojstru skulpture Dušanu Tršarju tudi na severnem Primorskem in hkrati nadaljujemo uspešno izmenjavo projektov s kostanjeviško galerijo, poimenovano po ...
V nevarnosti eden najpomembnejših spomenikov srednjeveške umetnosti pri nas
7
6. februar 2018 ob 21:11 Sicer so bolj znane tiste poslikave, ki jih je poznosrednjeveški slikar Janez iz Kastva naslikal v Hrastovljah, a tudi njegove freske na Gradišču pri Divači so izredno pomemben slikarski spomenik.
Kmetje in lovci: Zveri je na Primorskem preveč, potreben bi bil večji odstrel
53
6. februar 2018 ob 19:41 V zadnjih nekaj letih se je število zveri na Primorskem povečalo, predvsem velja to za volkove, so ugotovili na okrogli mizi Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije v Ajdovščini.
Festivali v Tolmin privabljajo številne turiste, a z njimi pride tudi hrup Soča Reggae Riversplash je bil leta 2000 prvi večji festival ob tolminskem sotočju, ki je omenjeni kraj v naslednjih letih povzdignil v znano festivalsko prizorišče.
21
Benečijo in zgornje Posočje pesti odhajanje prebivalcev Posočje in sosednja Benečija se praznita, mladi odhajajo, tudi starih prebivalcev je vse manj.
44
Posočje je stresel zmeren potresni sunek Seizmografi so danes ob 11.22 zaznali zmeren potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče v bližini Kobarida.
2
Rusi našli najlepši kotiček v Lepeni Po ponovnem zagonu Kanina na Bovško prihaja vse več ruskih vlagateljev. Nove ruske lastnike ima tudi idilična turistična vasica Pristava Lepena.
70
Poslanci: Naj Lipica postane turistična vstopna točka Krasa Parlamentarni odbor za gospodarstvo je opravil drugo obravnavo predloga zakona o Kobilarni Lipica in s koalicijskimi dopolnili odpravil pomanjkljivosti, na katere je opozorila zakonodajnopravna ...
18
Do leta 2025 obvoznici Most na Soči in Volče Da bi v Posočju prometno razbremenili naselji Volče in Most na Soči in povečali prometno varnost, namerava direkcija za infrastrukturo v prihodnjih letih poleg tolminske zgraditi še dve obvoznici.
8
Na rapalsko mejo spominjajo tudi vojašnice Primorci so dolga leta občutili posledice razdelitve, ki jih je prinesla rapalska meja. Tretjina slovenskega ozemlja je namreč pripadla Italiji.
9
V Posočju tretjič zapored rekordna turistična sezona - tudi zaradi Ane Roš V tolminski, kobariški in bovški občini se lahko pohvalijo z več kot 610.000 nočitvami v lanskem letu, kar je za 130.000 več kot leto prej. V dolini je že več kot 600 ponudnikov namestitev.
25
Podpisali pismo o nameri za obnovo zadrževalnika Vogršček Ministra Dejan Židan in Irena Majcen ter pet županov občin na območju Vipavske doline je v Šempetru pri Gorici podpisalo pismo o nameri obnove zadrževalnika Vogršček.
12
Digitalni darvinizem ali kriptovalute prodirajo tudi na gledališke odre Performans, naslovljen Digitalni darvinizem, skozi splet raznolikih medijsko-umetnostnih postopkov kritično obravnava aktualni vzpon kriptovalut in hkratni zaton - tudi intimnih - ekonomij, kot smo ...
2

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Poletni tabor 2019 v zahodni Afriki
Julija in avgusta 2019 bo v Gambiji potekal mednarodni poletni tabor že šesto leto!  Delo prostovoljcev na poletnih taborih, se je do sedaj izkazalo kot najučinkovitejše, saj se ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:35 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

23:00 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program RS
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

20:00 Predizbor EMA 2018
07:00 Druga jutranja kronika
Kazalo