Goriško
slice
Ker so pozabili dokumente, 14.000 evrov kazni za mlade kubanske plesalce
Dokumente dobili v eni uri, a ni pomagalo, 19. avgust 2018 ob 16:13 28 kubanskim plesalcem, ki so v petek zvečer nastopili na bovškem trgu, bo Slovenija ostala v slabem spominu. Zaradi pozabljenih dokumentov so jim policisti naložili skupno 14.000 evrov kazni.
2
 • Policija: Niso imeli ne dokumentov ne potrebnih vizumov
 • Pomnik na Cerju odpira vrata konferenčnemu turizmu
  10
  15. avgust 2018 ob 10:16 Kamniti stolp na kraškem robu ostaja pomnik miru z enkratnim razgledom in postaja vstopna informacijska točka točka turistične destinacije Miren Kras.
  "Ko pride rdeč tovornjak, vemo, da žeje pri nas ne bo več"
  17
  7. avgust 2018 ob 19:31 Kar nekaj vasi in zaselkov na Trnovsko-Banjški planoti je še vedno brez vodovoda. Edina rešitev so torej gasilske cisterne – tako za domačine kot za pašno živino.
  Tristo kajakašev in raftarjev zahteva umik načrtov za HE Učja
  56
  4. avgust 2018 ob 21:33 Kljub osvežujoče hladni Soči je bilo popoldne v njenem zgornjem toku izjemno vroče ...
  Z avgustom je spet odprto Gomiščkovo zatočišče na Krnu
  11
  1. avgust 2018 ob 16:00 Konec lanske sezone je v Gomiščkovem zavetišču na Krnu odpovedala sončna elektrarna, maja letos pa so planinci ugotovili še, da je strela močno poškodovala vodohran ob postojanki.
  Divji prašiči našli zatočišče v mestnem gozdu Panovec Številni občani, ki živijo v bližini, se pritožujejo, da jim uničujejo kmetijske pridelke in povzročajo veliko škodo ter se sprehajajo celo po njihovih dvoriščih.
  31
  "V Lendavi želimo ustvariti pomembno središče likovne umetnosti" Na skrajnem severovzhodu Slovenije, tam v samem kljunu kokoške, leži Lendava.
  16
  Opozorilna vrednost ozona presežena v Novi Gorici, podobno bo v petek Na merilnih mestih Otlica v Trnovskem gozdu in v Novi Gorici je raven ozona presegla opozorilno vrednost 180 mikrogramov na kubični meter, meritev velja tudi za okolico.
  12
  Fructal odkupuje breskve, letina boljša od lanske Fructal je začel odkup breskev iz Vipavske doline. Pogodbe za odkup je podpisal s približno 60 pridelovalci.
  20
  Plaketa za Alda Šuligoja, ki je kri daroval že stotič Prvič je kri daroval v srednji šoli, zdaj pa to počne že 44 let. Na Goriškem je sicer takšnih - sto in večkratnih darovalcev še kar nekaj.
  Poletni kino na Krasu ob zgodbah italijanskih cineastov in nadobudnih filmskih maratoncih S filmom V Ciambri , zgodbo o fantu, ki odrašča v neizprosnem okolju italijanskega juga, se v Sežani nocoj začenja Poletni kino na Krasu.
  1
  Festival Sanje v Medani: Poezija postaja begunka Z večernim dogajanjem v vili Vipolže se bo v Goriških brdih začel festival Sanje v Medani, ki bo v letos v središče postavljal begunstvo.
  Pri čiščenju parcele našli 612 kilogramov starih bomb V kraju Čolnica nad Kanalom so odkrili 88 bomb iz prve svetovne vojne v skupni teži 612 kg. Neeksplodirana ubojna sredstva so našli naključno pri čiščenju parcele.
  12
  Ana Roš: Slovenci smo premalo ambiciozni in predani delu Hiša Franko, dan po tem, ko se je ekipa z Ano Roš in Valterjem Kramarjem na čelu vrnila iz Bilbaa, kjer se je kobariška kulinarična institucija prvič uvrstila med 50 najboljših restavracij sveta.
  365
  Prizorišče novogoriške poletne scene bo poleti dobilo novo ime: Ploščad Silvana Furlana Začenja se Poletna scena, ki bo vse do 2. septembra p oletne mesece v Novi Gorici razgibavala in razživljala z glasbo, gledališčem, plesom in potopisnimi predavanji.

  Videonovice
  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Pomoč pri iskanju stanovanj
  Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  21:30 L'Appuntamento: Umberto Pelizzari
  22:10 Tuttoggi II

  TV Maribor

  21:40 Omizje: Svetovni dan svobode tiska, pogovorna oddaja TV Maribor, ponovitev
  22:55 Glasbeni videospoti, ponovitev

  Radio Koper

  22:00 Zrcalo dneva, Napovednik
  22:30 Glasbeni izbor

  Radio Maribor

  20:30 Nogomet Maribor - Olimpija
  05:00 Novice
  Kazalo