Snemanje otroške oddaje Ribič Pepe v Barkovljah. Foto: Primorski dnevnik
Snemanje otroške oddaje Ribič Pepe v Barkovljah. Foto: Primorski dnevnik

Eno oddajo devete sezone, ki jo bodo začeli predvajati jeseni letos, so včeraj posneli v barkovljanski osnovni šoli, kjer so tretješolčki svetoivanske, katinarske in barkovljanske osnovne šole sodelovali pri iskanju pozabljenega zaklada. Ribič Pepe se je na terenu pridružil skupinici dvajsetih otrok, s katerimi je najprej preveril detektivsko orodje: svetilke, povečevalno steklo, daljnoglede. Pomagal jim je pri rokavicah in opremljanju s plezalno vrvjo. »Lupčke«, kot je otroke imenoval ribič Pepe, je najprej poučil o tem, da je tihotapljenje strogo prepovedano. »In naša naloga je?«, je vprašal tretješolec. Televizijski lik mu je odgovoril: »V tržaškem pristanišču, kjer so natovarjali sol, razkrinkati tihotapce in poiskati njihov pozabljeni zaklad.«

In tajna misija se je začela. Zaklad so iskali na šolskem dvorišču, za tihotapci so oprezali vse do železniškega mosta na koncu Ul. Cerreto, se pretihotapili pod oboke, kjer so zapeli in zaplesali na pesem Srečo ujemi. Od tu so se vrnili nazaj v šolo, kjer so si nadeli tihotapske maske. Obiskali so skrivnostne kletne prostore in podstrešje, kjer so šepetaje oprezali za zakladom. Ribič Pepe je tržaške igralce stalno bodril z ljubljanskim mladinskim slengom, občasno se je navezal tudi na lutki, ki mu v oddaji pomagata in skrbita za akcijo, na pernatega prijatelja Kakaduduja in neulovljivega gusarja lisjaka Foksnerja.

Napetosti v Barkovljah včeraj ni manjkalo. Štiriurno akcijo je spremljala štiričlanska televizijska ekipa TV Slovenija. Natalija Gajšek je kot urednica oddaje skrbela, da je vse potekalo tako, kot mora, producentki Alenka Maršič in Tanja Eržen pa sta pomagali snemalcu Petru Klevi, ki je vsak kader posnel večkrat. A to ponavljanje kadrov otrok ni motilo, nasprotno, bilo jim je zabavno. Kot spomin na druženje z ribičem Pepetom pa je tržaškim igralcem ostala majica, na kateri se smeji - kdo drug - kot glavni lik iz oddaje Ribič Pepe.


Več novic na www.primorski.eu