Foto: Primorski dnevnik Foto:
Foto: Primorski dnevnik Foto:

GABROVEC - Letošnji Okusi Krasa 2016 so se v nedeljo zvečer v Društveni gostilni v Gabrovcu zaključili v znamenju narodno-zabavne glasbe, kraških jedilnikov in fotografije. Številni gostje, ki so ob tej priložnosti napolnili gostilno, so lahko prisluhnili melodijam znanega Alpskega kvinteta s pevcema Anito Zore in Otom Pestnerjem, pa tudi »domačega« ansambla Ano ur’co al’ pej dvej, ki je tako s svojim nastopom tudi zaključil Okuse Krasa, potem ko jih je bil v oktobru ravno v Gabrovcu tudi odprl.

Ob neuradnem povezovalcu Fabriziu Polojazu, ki je nastopil tudi v imenu svojega podjetja Primo Aroma, medtem ko je potovalno agencijo Aurora zastopala direktorica Vera Kermez, sta navzoče tudi tokrat nagovorila upravitelj Ošterije Ferluga in Društvene gostilne Gabrovec Dimitri Ferluga, v imenu organizatorja Okusov Krasa, se pravi Slovenskega deželnega gospodarskega združenja, pa Ervin Mezgec iz sekcije trgovcev na drobno. Enega glavnih trenutkov večera pa je predstavljalo nagrajevanje zmagovalcev dvojnega fotografskega natečaja. Med potekom manifestacije so gostje v Gabrovcu in na Ferlugih, ki so naročili tipične kraške praznične jedilnike, lahko ocenili slike, razstavljene v obeh gostilnah. Predstavniki le-teh in krožka Foto Video Trst 80 so namreč po besedah predsednika slednjega Marka Civardija med več kot sto posnetki izbrali štirideset: dvajset slik na temo Kras je bilo razstavljenih v Gabrovcu, ravno toliko slik na temo Ferlugi iz okolice pa na Ferlugih. Prvouvrščene je čakal vikend v toplicah (nagrada agencije Aurora), drugouvrščene večerja v Gabrovcu oz. na Ferlugih, tretjeuvrščene pa kavni liker (nagrada podjetja Primo Aroma).

Kako so se odločili gostje Okusov Krasa? V Gabrovcu so najbolje ocenili fotografijo Claudia Urizzija, na drugo mesto se je uvrstila Jasna Košuta, na tretje pa Marko Civardi. Na Ferlugih je bil zmagovalec Radivoj Mosetti, tudi tu je bila drugouvrščena Jasna Košuta, tretje mesto pa je zasedel Claudio Urizzi.

Kot že rečeno, so se z gabrovškim večerom letošnji Okusi Krasa končali. Omeniti velja, da bodo jedilniki še naprej na voljo v gostilnah, vendar bo v tem primeru potrebna predhodna rezervacija.